fredek Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 (edited) Proszę o pomoc w doborze rozmiaru kontraktowych spodni BDU Mam 80 cm w pasie. Według rozmiarówek zamieszczonych w necie jestem właśnie na granicy dwóch rozmiarów S i M. No i nie wiem co wybrać. Drugi problem to długość. Mam 175 cm wzrostu. Według rozmiarówki powinienem zdecydować się na REGULAR bo te przeznaczone ą na wzrost 170-180 (ale spotkałem sie tez z informacjami, że na 175-185). Na allegr sprzedawcy podają długości spodni i R mają od 106 do 109 cm, zmierzyłem swoje obecne bojówki (jakaś straszna podróba ale rozmiar idealny) i te mają 103 cm długości. I już sam nie wiem jakie spodnie wybrać. Może jest tu ktoś o podobnych gabarytach (wzrost 175 i pas 80) i napisze jakie spodnie nosi. Czy S nie są za ciasne, albo czy M nie są za wielkie, i czy REGULAR'y nie są za długie (czego sie najbardziej obawiam) lub SHORT'y za krótkie. U siebie w miecie nie mam możliwości przymierzenia kontraktowych ciuchów. Bardzo proszę o pomoc! Edited February 13, 2007 by fredek
scizophrenikz Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 (edited) Medium Regular'y na Twój wzrost i obwód w pasie będą spoko, pasek w szlufki i jest ok. Posiadam Small Regular i są one zbyt wąskie (nogawki jak od kantów ;) ) i dość krótkie (jak chcesz nogawki w buty wciskać to nidyrydy). Medium Regular również posiadam i są Z_kolei odrobine za duże ale tak jak mówiłem pasek pomaga. Poza tym, wyglądają lepiej pomimo, że troche za duże. Fajnie sie układają ;) Pozdrawiam Edited February 13, 2007 by Foka
Corey Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 Medium Regular - mamy podobne wymiary 8-) spodnie i bluza - to jest dobry zestaw
Stolar Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 Spodnie napewno nie będą za długie. Co do pasa to ta jak piszą przedmówcy: ja noszę medium + pasek(niestety te standardowe regulatory słabo trzymają wiec pasek jest konieczny). W small też bym się zapewne wcisnął ale wtedy musiał bym je nosić troszkę wyżej i mogły by się okazać za krótkie. W każdym razie na pewno odpuść rozmiar short – nie wiem jak z wpuszczaniem w wyższe buty ale przy noszeniu na zewnątrz trekingówek regular są na mnie dobre(176+) Bluzę też nosze medium regular i mieszczę pod nią polar ale jest już wtedy ciasno. Długość rękawów jest na styk ale longa nie miałem okazji przymierzyć. Podsumowując: bierz medium-regular :) Pozdrawiam!
FireBurner Posted February 13, 2007 Report Posted February 13, 2007 (edited) Ja też potwierdzam, że przy swoich gabarytach powinieneś brać Medium-Regular. Edited February 13, 2007 by FireBurner
fredek Posted February 15, 2007 Author Report Posted February 15, 2007 Wszystkim wielkie dzięki za rady! :-) Watek (chyba) do zamknięcia, bo pytający otrzymał wyczerpujące wyjaśnienia.
Recommended Posts