Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Dobra zaczynam tuning mojej mp5 a5. Mam już lufe 6,04 mm, metalową prowadnice, metal tłok. I teraz moje pytanie czy jeśli będzie metal tłok a cylinder z ASBu? To może cylinder się jakoś uszkodzić? Czy raczej nic mu nie będzie? Jeśli mam te elemnty metal: tłok, prowadnica, to czy jeśli walne kilka podkładek pod sprężynke to coś może pójść? (spust i to co zwalnia tłok wygląda solidnie :-P) Proszę o odpowiedź. Dzięki z góry :uśmiech:

Posted

Nie jest elektryk tylko spring ... I dlatego się pytam czy cylinder wytrzyma.

Chyba lepiej że kupiłem springa, a teraz zbieram na elektryka. Na taiwangun.com widziałem za 400 zł Mp5 a5 TLF. :-P To tak nawiasem mówiąc pomoże ktoś czy nie?

Posted

Stary nie wydałem na ten tuning złamanego grosza ... narazie mam 300 zł jeszcze 100 zł i zakupie sobie mp5 a5. A tuning mam wszystko za darmo, metal cylinder ojciec dorobił w robocie tak samo jak prowadnice i lufe. Więc co mi szkodzi, jeśli mam za darmo? :wink:

Posted

Posiadałem tą samą replike (mp5a5 umarex), i poddałem ją podobnemu tuningowi, zatem dam ci kilka wskazówek

-mechanizm zwalniacza tłoka jest z plastiku, metalowy tłok będzie "żłobił" po tej części, zalecam przyklejenie małej metalowej blaszki (u mnie pomogło)

-hop-up wyregulowałem wsadzając kawałki "śmiecia" nad gumką co przyciskało bardziej kulkę (ale bez przesady, bo nie wyleci :D )

-nie przesadzaj z ilością podkładek, a zamiast nich możesz powsadzać tam papieru (lżejsze), ja wsadziłem za dużo, nie dość że ciężko się napinało, to po pewnym czasie złamała mi sie "część która odpycha cylinder i tłok" :F

-do cylindra możesz wsadzić miękką gumową uszczelkę, co radykalnie zmniejszy odgłos strzału

mam nadzieje że troche pomogłem ;)

pozdr