Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A smutni panowie już u Ciebie byli? To zanim przyjdą, przygotuj sobie szczoteczką do zębów, zmianę bielizny i mydło na sznurku (żeby się nie schylać, jak upadnie), i przeczytaj stosowny fragment ustawy:

Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:

1) broń palną, w tym broń bojową, myśliwską, sportową, gazową, alarmową i sygnałową,

2) broń pneumatyczną,

3) miotacze gazu obezwładniającego,

4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:

a) broń białą w postaci:

- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,

- kastetów i nunczaków,

- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,

- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,

b) broń cięciwową w postaci kusz,

c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.

2. Ilekroć w ustawie jest mowa o amunicji, należy przez to rozumieć amunicję do broni palnej.

3. W rozumieniu ustawy amunicją są naboje scalone i naboje ślepe przeznaczone do strzelania z broni palnej.

Z http://kola.lowiecki.pl/gdansk/cietrzew/prawo/prawo_3.html

Jest coś o energii powyżej 17 dżuli?

Zdejmij aukcje zanim zdejmą Ciebie.

Posted

A tak właśnie przechodziłem i wtrące swoe 3 grosze.

Mój znajomy równierz postanowił wystawić kuszę (samoróbkę co prawda ale... ) na allegro i fianł tego był taki że allegro skasowało tą aukcję ale i tak miał z tego powodu kupę problemów, włączając w to wizytę niezbyt symatycznych panów. Dla swojego dobra skasuj tą aukcję.

No chyba że masz za mało problemów.

Posted

Rebe REMOV, a znasz taki szmonces?

"Jak sie nie ma, co sie lubi,

to sie lubi, co sie ma...

W te zasade uzbrojony,

biore to, co Salcie da... "

...chcesz, żeby na WMASG pojawiło się podforum "Broń cięciwowa"? ;-)

Posted
...chcesz, żeby na WMASG pojawiło się podforum "Broń cięciwowa"?
Okruch, wyjaśnij mi, czy ostatnio ktoś skasował dział: "Militaria szeroko pojęte i surwiwal", czy po prostu do głowy Ci nie wpadło, że można to tam umieścić?
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...