Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Bardzo dobrym sposobem na wzmocnienie body do R6 jest podklejenie go plutnem z zywica epoksydowa czyli jezeli ty masz pekniecie od tego pinu do napisu "made in china" idziesz do sklepu budowlanego (najlepiej jakiegos wiekszego gdyz w mniejszych tego raczej niemaja) i prosisz o zywice epoksydowa(zawiera ja kazdy klej ala distal badz poxipol).Kupujes najmniejsza puszke gdyz duzo jej potrzebne niebedzie i kupujesz plutno tylko radze kupic nowa zywice epoksydowa gdyz gdy raz otworzymy opakowanie to z biegem czasu schnie ona coraz wolniej.I najpierw smarujesz zywica miejsce ktore chcesz wzmocnic oczywiscie od srodka body potem przykladasz kawalek plutna nastepnie zasmarowujesz ponownie to plutno i zostawiasz to tak nieruchomo na czas schniecia ktory jest zalecany do pelnego utwardzenienia(informacja na temat tego na puszce/sloiczku zywicy)I po wyschnieciu powstaje nam dosc mocna masa ktora jest rownoczesnie troche elastyczna w przeciwnienstwie do np. poxipolu ale rownierz mocna i sztywna.A to dzieki polaczeniu zywicy i plutna ktore trzyma wszystko stabilnie.Jest to dobry sposob na wzmocnienie body R6.Moj kumpel bawil sie z ta zywica gdyz w podobnym miejscu peklo mu body ale bylo to przy kolbie a wiec gdyby gdzies mocniej nia uderzyl nie odlamala by sie kolba tylko cala tylnia czesc body.Ale teraz po bardzo bardzo bardzo bardzo dlugim okresie schniecia i dalej uzytkowania bodyw w tym podklejonym miejscu jest sztywne i mocne.Przy odrobinie inwencji tworczej mozecie w ten sposob przykleic/wzmocnic kolbe do R6

Edited by angel
Posted (edited)

a czy my mówimy o tym samym CC XM177 DE???

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...LENTYNKOWA.html

I czy nie mówisz czasem tylko o mocowaniu kolby?

Tak mówie właśnie o tym tylko że wersja 'B2' ze stałą kolbą (http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=169).

Mocowanie też pochodzi z tej zabawki i zostało na chama przyklejone w miejsce mocowania kolby R6.

Edited by wurst
Posted

Hm. to chętnie bym taką kolbę zakupił. Nie mogę jednak nigdzie znaleźć nawet podobnych. Wszędzie tylko rozsuwane są, a jednak wolałbym stałą.

A z pęknięciem body zrobiłem tak jak napisał "angel". I trzyma.

Posted

Klejenie mojej kolby oparłem na posmarowaniu klejem tych części, które się zaczepiały podczas normalnego mocowania. Wszystko obłożone klejem złożyłem i dałem do schnięcia 2 dni. Jedynym śladem jaki pozostał to resztki białego kleju którego nie zdążyłem wydłubać z kancików body. Reszta wygląda jak przedtem:

foto354tj1.th.jpg foto355jl4.th.jpg

Sorry za ciemne zdjęcia lae i tak ciężko mi było to wyłapać. Zwłaszcza kamerką internetową..

Gdzie mogę dostać stałą kolbę za jakieś grosze???

Opłaca się robić ją z drewna, bo nie wiem czy wytrzyma ciężar kolby reszta karabinu?

Posted

Raczej ci ten zaczep nie utrzymie takiej drewnianej kolby.Body w wellu te M4 jest troche liche w tym miejscu.Wiem bo moj kumpel ma problemy ze swoja emka wlasnie w tym miejscu.

Posted

No ja myślałem aby taka drewniana kolba, w miejscu w którym bedzie się łączyć z body, miała powierzchnię w stylu __|--|__|--|___ takich ząbków.

I to samo wypiłować w odstającej części na kolbe od body, aby wszystko pasowało do siebie jak klocki.

Następnie to skleić, a na takie łączenie nałożyć metalowe nasadki i skręcić śrubami. Wszystko elegancko wygładzić, pomalować, śruby zalepić i voi alla.

• 1 month later...
Posted

Bardzo dobrym sposobem na wzmocnienie body do R6 jest podklejenie go plutnem z zywica epoksydowa [...]prosisz o zywice epoksydowa(zawiera ja kazdy klej ala distal badz poxipol).

Czyli Distal może być, a to płutno to jakie kolwiek? Czy np. szklane?

Bo mam podobny problem jak ten twój kolega (poszło body w okolicach pinu i ta część od pinu do mocowania kolby mi odpada) i kleiłem distalem, ale sam distal nawet nieźle trzymał, lecz w końcu puścił, z tym płutnem może być nieźle (kompozytowe body ;-) ).

Posted

ja tam się nie bawiłem tak dogłębnie. Przykleiłem distalem łącznik budowlany dł. 4-5cm (odpowiednio go prfilując do body) Disalem właśnie. Klej który wylazł otworami na śruby po zaschnięciu pokryłem (razem z łącznikiem) czarnym matem i daje niezły efekt (wyglądają jak śruby). A trzyma że głowa boli. Można dzrwi wyważać.

• 4 months later...