Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam pytanie czy oplaca sie kupowac szkielet deepfire z lozyskami 7mm, czy lepiej darowac sobie te kilka dych i kupic zwyczajny 6mm i wstawic slizgowe?Sprezynke jaka uzywam to max 190% CA

Posted

Nie ma takiej sprężyny.

130% CA - stock

170% CA nie wiem ile podejrzewam że koło 120pdi.

http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=85

LOL

170% CA to jakieś m115 :P albo 150PDI.

@thread

Możesz śmiało kupowac DF bo jest pro, jeżeli masz dobre i nie podziurawione kable bo DF przewodzi prąd.

Poza tym łożyska kulkowe zawsze zmniejszają naprężenia i energię wzbudzenia układu = dłużej pociągnie bateria, mniej sie kable grzeją itp.

Na tym szkielecie i tych łożyskach przemielili 20 K kulek na M190 (przy takiej sprężynie nie masz auto więc 20 K to dużo)

Ja widziałem w M15A4 CA i sam wstawiam do M15A2 z CA, czy pracuje głosno czy cicho ci nie powiem bo zębatki AH STU z CA zagłuszają wszystko :P (choć mi się to akurat podoba).

Pozdrawiam.

Posted

No i juz zalozony jest sziekecik. Napisze mala recenzje dla tych co zastanawiaja sie nad tym szkieletem.A wiec tak,gdy tylko otworzylem paczke ukazal mi sie bardzo silidny,dobrze wykonany szkielet z lozyskami DF 7mm,bo taki wybralem.Z wygladu odrazu widac ze jest mocniejszy od CA.Przy skladaniu mozna spodziewac sie problemu z plytka selektora ognia.Jest ona za gruba i ciezko chodzi.Musialem prowadnice lekko podpilowac.Nie ma co sie odrazu martwic ze cos jest nie tak...poprostu szkielet jest mocniejszy i ma grubsze scianki.Przyszla kolej na wlozenie go do body,znowu troche trzeba sie nameczyc,ale jak sie wlozy wszystko idealnie pasuje.Poki co jestem bardzo zadowolony,bo szkielecik jest naprawde solidny i dobrze wykonany.Zobaczymy w boju jak sie bedzie sprawdzal.Mam nadzieje ze szybko nie peknie...wszystko wyjdzie w praniu:)

pozdrawiam

Posted

aktualnie 140pdi...zobacze w niedziele jak sie na zimnie sprawoje, bo nie chce odrazu stracic szkielet;) Moge jeszcze powiedziec ze slychac roznice w glosnosci...pracuje glosniej...

Posted

Potwierdze słowa Czuperka - płytke trzeba piłować i nie za bardzo szkielet chce wejść do body (zahacza łożysko o selektor od wew.)

A ode mnie w kategorii napotkanie problemy:

- Trzyletni spust CA jest za krótki (trochę inny niż w teraz produkowane ponadto wytarty przez te 3 lata)

- Są problemy jeżeli kable są dziurawe (większe niż w szkielecie CA)

- Stanowczo odradzam instalowanie tego GB w replikach bez śruby trzymającej prowadnice sprężyny (N.P.MP5SD2 z ICS).

Recenzje napiszę za pół roku. Na razie nie pękł.

Pozdrawiam.

• 3 months later...
Posted

Czy wymagane będzie modyfikowanie tego gbv2 żeby wstawić Infinity torque-up gears od guardera?

(chodzi o lekkie spiłowanie takiego bloca, który nie pozwala na wyskoczenie styku spustu)