Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Tylko że M4 też ma gwint na który jest nakręcony tłumik ognia, wystarczy odkręcić śrubeczkę i odkręcasz wtedy tłumik ognia.

To samo pytanie nurtowało i mnie kiedy byłem jeszcze w posiadaniu G3. Tłumik ognia ściągało się na tej samej zasadzie co w omawianej M4 i wydaje mi się, że trzeba będzie zakupić adapter (niestety).

Posted

Ludzie mówić wam to jeszcze nie dowierzacie :). G3 nie ma gwintu po ściągnięciu tłumika ognia, w M4 i M16 tłumik ognia odkręca się.

Koniec tej kwestii.

Czy ten tłumik będzie pasował do gwintu z M4?

Posted

Cybul, podaj jakieś namiary / wymiary i inne parametry tego gwintu bo ja nie mam narzędzia, żeby odkręcić tę śrubkę. Wieczorem poszukam jak to jest z tym tłumikiem, bo kiedyś miałem gdzieś jego parametry.

Posted

No, w M4 jest 14mm gwint lewoskrętny czyli taki jak w większości AEG, tylko teraz kwestia jest jaki jest w tym tłumiku. Na FA też jest tłumik firmy CA o nazwie SOCOM i wygląda tak samo, i tam jest napisane, że pasuje do TM. Tyle że CA ma 3 różne tłumiki o nazwie SOCOM a różnią się jakimiś małymi szczegółami. Jak coś wiesz rws - to napisz.

Posted

OK., już wszystko wiem. CA robi kilka rodzajów tłumików socom, te co są na redwolfie pasują do AEG’ów TM, M4 też, ale nie pasują z kolei do MK. 23. Więc jeśli ten jest specjalnie do MK. 23 to widocznie nie może pasować, tamte są 14 mm wiec to by się zgadzało.

PS. Do m4 i innych AEG’ów pasują te tłumiki CA:

Product Code A-SLNC012

Product Code A-SLNC012A

Posted

Na stronie producenta, czyli CA są 3 SOCOM'y:

modele:

- A034M - prawoskrętny gwint

- A033M - lewoskrętny gwint

- A032M - prawoskrętny gwint (ten jest na military.pl)

Wszystkie mają gwinty 14mm.

Na FA piszą jeszcze inaczej, więc ja już nie wiem nic :)

Posted

Ja też już nie wiem, być może podałem jakieś kodowanie redwolfa po prostu hmmm... Ale tak czy siak wynika z tego, ze MK 23 ma inny gwint niż M4 i inne AEG’i więc pasować nie powinien, cóż, pozostaje tylko militarystów zapytać. Tez mnie taki tłumik interesuje ale ceny powalają...

Posted

Wg mnie tłumik ma przede wszystkim tłumić :] i oczywiście dobrze wyglądać, ale jak on wygląda w środku to też mnie interesuje. Po mojemu to gdyby średnica była większa to najnormalniej tłumik by nie tłumił. :]

Posted

Wg mnie AEG’i są na tyle ciche, że nie ma już specjalnie co tłumić, hehe... Ale wygląd, to oczywiście sprawa gustu. Przedłużenie guna jest zresztą specjalnie "przydatne" np. w CQB... :?

Ale wracając do meritum, to może cos wam pomoże ten tekst, jest tam trochę szczegółów technicznych, choć dotyczy to akurat tłumika z ICS.

• 3 years later...
Posted

Cholera, nie da się powiedzieć, że nie szukałeś...

Do AUGa pasuje każdy chyba tłumik "karabinowy" (sprawdź gwint, nie mam AUGa, więc nie powiem, czy potrzebny jest lewo- czy prawoskrętny) i Phantom Kit (ale Phantom Kit to droga impreza).

• 2 months later...
Posted (edited)

A ja mam takie pytanie - czy tłumik taki jak ten - klik można rozkręcić czy jest zaspawany ;)? Pytam dlatego, bo chciałbym jakis dłuższy tłumik do MP5SD, a nie chcę kupować takiej przejściówki - klik

Edited by Maku89
Posted

Witam mam pytanie dotyczące długich tłumików dzwięku, w tym przypadku chodzi mi tu otłumik king arms 40x335 , czt ktos go posiada,jak z wytłumieniem, oraz czy niewpływa on negatywnie na lot kulki.?

Pzdr dym :]

• 11 months later...