Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam dzis z poczty odebralem AK74 Cymy ktory udalo mi sie zakupic po promocyjnej cenie 470zl :) odrazu zdecydowalem sie na tuning z 325FPS do ok 400FPS. To wszystko zlecilem chlopakom z www.zbrojownia.com.pl. W gunie wymieniono sprężyne M100 mad onion, łożyskowana prowadnica sprężyny i stalowe łożyska ślizgowe. To wysztko zostalo wsadzone do mojej AK74 i dostalem wyciag a chrono i srednia fps-ow wynosi 393 :)) Za cala ta przyjemnosc zaplacilem dodatkowo 114zl. Nie stracilem przy tym gwarancji bo tuning byl robiony w sklepie wiec opcja naprawde jest zajebista:) w niedziele sprawdze jak to sie ma w rzeczywistosci...wizualnie jest odjechany tyle ze nie jestem przyzwyczajony do tak dlugiej broni ... wczesniej mialem MP5-J Cymy :)) hehhe. z czasem bede chcial wcisnac do guna batke 9,6v :) pozdrawiam ... po weekendzie dam opisik jak gun sprawuje sie po tym tuningu !!

• 3 weeks later...
  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wstawiles sprezyne M100 i masz 390fps? Cos jest nie tak albo ja czegos nie kumam.

Ok juz se rozjasnilem sprawe, w kazdym razie glowica tloka i tlok moze sie szybko rozleciec chociaz nie musi.

Posted

wstawiles sprezyne M100 i masz 390fps?

Nie znam się na tuningu ale to też coś mi nie pasuje, mniejsza o żywotność, ale przy stockowej szczelnośći Cymy sam spring dał aż tyle ? Laska- napisz, jak broń sprawdziła się w walce...

Posted (edited)

hmm, ciekawe,o ile na zbrojowni mają sprawne chrono :P ak-74 cymy ma ok 300fps, nie 325 (mierzone). Wiec 390-25~~360fps- na m100 to raczej norma.

Ja do swojego kupiłem juz cylinder z głowicą i dysze z Ca, jeszcze tylko łozyska, spring, lufa i gumka, batka i mozna smigac.

Edited by men3L
Posted

A ja do swojej 74 dziś wkładam to: :twisted:

Zestaw Tune-Up Kit M120

HurricanE

W skład zestawu wchodzi:

- Metalowe łożyska ślizgowe

- Łożyskowana prowadnica sprężyny

- Sprężyna o niejednakowym skoku M120

- Łożyskowana głowica tłoka

- Utwardzony, polerowany cylinder

- Mosiężna głowica cylindra

- Uszczelniona dysza

Zestaw pozwala osiągnąć ok 420fps. :twisted:

Producent: HurricanE

do tego jeszcze metalowy HU SRC i preclufe DeepFire no i oczywiście gumke HU silikonową Guarder-a :twisted:

W sobote i niedziele testy :killer:

Posted

wybaczcie że sie czepiam ,ale czy czasem tuning AK 47 i AK 74 to nie to samo? takze myśle ,ze bezcelowe jest pogłębianie tego tematu...

A moze sie nie znam.. proszę mnie nie zjechac jak psa , bo mam prawo się mylić

Pozdrawiam

Diablo

Posted

Teoretycznie- nie.

Niby wszysko to samo ale w 74 pojawiają sie inne problemy jak w 47, ale z tego co widziałem po bebechach to samo.

Praktycznie- tak, jest w sumie wątek Tuning AK cymy wiec w sumie ten można wywalic :)

PS. No i lufy inne mają :-F

Posted

Dziś zrobiłem taki pierwszy test bojowy i okazało się:

że gumka silikonowa Guarder-a pozwala strzelać (po maksymalnym wyciągnięciu) w samoloty nie podnosząc lufy :???:, poza tym batka Sanyo RC 9,6 1600 padła po godzinie strzelania, a stock-owa w ogóle nie współpracowała :wink:

aaa i jeszcze po wymianie HU i lufy na precka zaczoł na singlu dwoma kulkami strzelać :roll:

na plus zdecydowanie jest moc (za pierwszym strzałem tłucze butelkę po małym piwie) :twisted: , skupienie (teraz na 30-35 m mam rozrzut jakieś 20 - 30 cm :twisted: ), no i pewnie zasięg wzrósł, ale pewnie nie wiele :-F

P.S. I tak po powrocie zmieniłem sprężynę na stock-a 8-)

Posted (edited)

jezeli kulki leca tobie w kosmos to znaczy ze sa za lekkie moj kumpel tak mial w tungowanej emce ca do 400fps i wymienial gumke, 0,2g celowal w nogi, a trafial w glowe zmien kulki na ciezsze

Edited by EyraCk
Posted
Zle zamontowany hopsip - wyjmij i zaloz jeszcze raz

Szmerglu, raczej to tak łatwo się nie uda. Sam mam tego hopa i ten problem (chociaż czasami latają dwie kulki, czasami jedna). Komorę składałem i rozkładałem 3 razy i nic. Niestety HU jest syfny i nic się nie poradzi. Wysłałem karabin do ASGshopu i przy okazji napisałem im żeby sprawdzili komorę, może oni coś wymyślą.

Posted

Ja mam ten sam problem w MP5

Po ilus tam set kulkach musze wyjac gumke sylikonowa guardera leciutko przesmarowac po zewnetrzenej i jesze raz wmontowac do komory no i poprawic ulozenie tej malej gumki (dystanser - dobrze mowie ??)

badz co badz wale na 0.25 przy 350fps i mam prawie na minimum ustawiony hopek - zimą 8)

Posted

Po niedzielnej "Bitwie pod Spałą" jestem w 100% zadowolony z przeróbek :twisted: ze stock-a w ostatniej wersji przeszedłem na M110 Guarder-a i wg wyliczeń mam około 390 - 400 fps-ów :twisted: mogłoby być więcej ale teraz już krzaki nie są żadnym problemem :killer: . Co do batki mam 9,6 Sanyo RC i całą niedzielną strzelanke przestrzelała i ma jeszcze zapas 8-) , w sumie jeszcze zmienię tylko kółka na jakieś mocniejsze, co by M120s wrzucić i będzie git :twisted: cóż więcej mi trzeba :lol:

P.S. aaa wczoraj jeszcze zmieniłem łoże na orginalne od AK :wink: troche przeróbek trza było zrobić, ale efekt jest oszałamiający, jeszcze kolbę, która również jest już prawie gotowa założę i luzik :lol: /brak tylko możności strzelania ostrą :twisted:

Posted

Skąd masz drewna z ostrego ak-74?

Szczerze powiem że nie wiem czym się różni orginalny 47 od 74, ale wiem jedno że drewna są na bank od ostrego :lol: a co do kolby to ją sobie sam robie :-F