Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Zamiast tego zdjęcia wstaw ten kod:

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=db00af33f340d42e][IMG=http://images11.fotosik.pl/21/db00af33f340d42em.jpg][/URL]

i wyjdzie Ci coś takiego:

db00af33f340d42em.jpg

Posted

Mniej inwazyjne? Rdza jest bardzo inwazyjna i nalezy ją zwalczać w taki sam sposób.

Odrdzewiacz załatwi sprawę. Możesz na koniec zastosować jeszcze jakieś delikatne polerowanie.

Posted

mam w mojej m'ce dokladnie taki sam problem. rdzewiejaca atrapa zamka, zauwazylem ze niektore serie emek maja ta blaszke zrobiona z aluminium a niektore z metalu. ja stosuje nastepujaca metode. rozkladam replike na 2 polowki(do czyszczenia), wyciagam wtedy ta blaszke i przecieram ja olejem maszynowym. rdza schodzi i blacha jest zakonserwowana na nastepny wypad.

Posted

dowolny olej maszynowy, silnikowy, do przekladni zebatych, o wiekszej gestosci. nalewasz go na blaszke i scierasz(rozcierasz) delikatnie po powierzchni. i radzil bym ci rozebrac jednak body bo od spodu ta blaszka tez rdzewieje.

Posted

Niestety smar grafitowy nie dziala ;x uzyje odrdzewiacza zaraz :D

ps. aeg 1000zł

kulki 40zł

uczucie gdy pierwszy raz rozbierasz aeg'a = bezcenne xD

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Coca-Cola THE BEST możesz spróbować jak żeby rozpuszcza to rdzę też :wink:

A my to pijemy :-P

Cocacola owszem to potwierdzone nawet naukowo ale olej napędowy też daje radę.

a jak nalot pojawi się na replice to papier ścierny i czarny matowy spray i niewidać różnicy(oczywiście jak się to umiejętnie zrobi). sam już to robiłem przy mojej M-ce.