aikikai Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Witam, zamierzam do swojego SLRa105 A1 wmontować zamiast tworzywowych komplet drewien: fore-gripy i kolbę. Czy już ktoś robił coś podobnego? Skąd wzięliście drewna? Pytam, ponieważ długo szukałem ich w polskich slepach airsoftowych, jednak nigdzie nie ma - są jedynie do AK47, a wiadomo, że w AK74 są inne. Jeśli braliście oryginalne, to czy był duży problem z ich zamontowaniem do repliki (i skad wzięliście orgyginalne drewno)? I jakkolwiek jaka była cena całej wymiany? Pozdrawiam P.S. Jeśli ktoś posiada drewniany fore-grip i kolbę od oryginału do sprzedania, proszę o ktonakt na maila. Aikikai Quote
yakarov Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Poszukaj na forum.....jest taki temat tuning zew ak-74....poszukaj dobrze. Oryginalne drewna trudno dostępne, moge załatwić, ale cena też tuningowana... ;) to tyle. koniec. Quote
ues Posted January 18, 2007 Report Posted January 18, 2007 UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! Miałem tego nie robić ale myślę, że sprawa was zainteresuje. Dlatego właśnie tu a nie w komisie zamieszczam to ogłoszenie. Mam części do tuningu zewnętrznego AK 74 stalowe i drewniane. Pochodzą z SLR 105 SV z CA kolesia, który nakazał mi zrobienie na bazie tegoż szkieletu RPK 74. Tak więc części są zdjęte z guna który został zakupiony w poniedziałek. Pachną fabryką, nóweczki, nie uszkodzone, nie porysowane. To co na foto. Można kupować osobno. Ceny pod obrazkiem. CENY w zł: kolba 150 łoże, nakładka z rurą gazową, wycior 60 podstawa muszki 60 komora gazowa 60 tłumik płomienia 80 jarzmo łoża 30 RAZEM 440 przy zakupie wszystkiego 380 chwyty sprzedane Zaznaczam że części nieosiągalne i osobno do kupienia tylko po kanibaliźmie technicznym. CA i tak ma wyśrubowane ceny na części osobno i można je sprowadzić tylko w ramach usługi serwisowej. Np. chwyty brązowe tak zostały sprowadzone i kosztowały 25 euro za sztukę. Quote
blazy Posted January 26, 2008 Report Posted January 26, 2008 Czy już ktoś robił coś podobnego? Skąd wzięliście drewna? Pytam, ponieważ długo szukałem ich w polskich slepach airsoftowych, jednak nigdzie nie ma - są jedynie do AK47, a wiadomo, że w AK74 są inne. No proszę nie pisz że nigdzie ich niema... TUTAJ i TUTAJ Quote
de Villars Posted January 26, 2008 Report Posted January 26, 2008 Tylko że to są elemanty PJ, a uesowi chodziło, jak sądzę, o części produkowane przez CA. Quote
kazik_ Posted January 26, 2008 Report Posted January 26, 2008 Ten zestaw z gunfire wygląda o wiele lepiej niż na taiwangunie. Poza tym chwyty pistoletowe są do różnych kałachów: ten z gunfire to niby do chwytów a'la 74 (pełnowymiarowe, bez tego wcięcia u góry), a ten z taiwanguna to do AK47mek. A, no i jeszcze różnią się przednim chwytem (74 vs "AKM") PS. Gratuluję wskrzeszenia tematu sprzed roku. Quote
pidzejfat Posted January 26, 2008 Report Posted January 26, 2008 http://www.allegro.pl/item303388969_ak74_zestaw_drewna.html Od oryginału... Quote
Recommended Posts