Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ktokolwiek widzial, ktokolwiek... VFC AKS74

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale to suwadło w AKS chyba jest solidne,nie??

Bo czytalem kiedys o AKS-74U i tam pisali ze samo bez baterii wypadało:/ Jak jest w tym modelu. A tak naprawde to w srode chyba go zamowie:) Pozdrawiam

Posted

Dodatkowo raczej wolałbym unikać "szarpania" za suwadło, ze względu na umiejscowienie regulacji hop-upa (niby nic tam nie zahacza, ale po co kusić los).

To nie do końca prawda, przynajmniej w moim egzemlarzu. Suwadło zahacza o regulację hop-up, gdy się trochę je przekrzywi. Ja używam tego suwadła by dostać się do regulacji hop-up więc mi to nie przeszkadza.

Posted

Tak, masz rację jest. Tylko jaki jest sens jej kupowania to nie wiem ;-) . Jedyny sens moim zdaniem stałej kolby to miejsce na dobrą baterię Large. tym czasem VFC zrobiło tam schowek na bajer, którego nie ma w pudełku z bronią :uśmiech: .

Powinni zrobić w kolbie baterię a pod pokrywą imitację suwadła z tłokiem, dopiero wtedy VFC robiło by najrealistyczniejsze repliki (chociaż i tak chyba robi najlepsze ;-) ) Ja wolę wersję ze składaną kolbą. Jest poręczniejsza i ładniejsza w moim guście.

Pozdrawiam

Posted

tez tak mysle, wg mnie imitacja suwadla z tloczyskiem jest duzo realistyczniejsza niz ten schowek w kolbie w ktorej zamiast tego mozna by wcisnac sensownego larga na ogniwach ni-cd

Posted (edited)

Tak wiec AKS-74N ciągle pozostaje najbardziej sexi :) ... teraz powstał kolejny dylemat - czy kupić stocka czy od razu tuning 370-380 oferowany przez asgshop. Rożnica w cenie to około 290 zl. Wzrost efpeesow to około 50, no i prawdopodobnie wzrost ogólnych "osiągów" typu skupienie, żywotność-zresztą sami wiecie lepiej , ja jestem ASG - czytaczem na razie :D

Raczej wezme tego tunnczyka.

Edited by PrezesOi
Posted

PrezesOi bierz wersję tuningowaną. Szczerze powiem, że nie wiedziałem, że ASGshop stuningował tego AKS-a. Jutro zamawiam ( wersję NT oczywiście ;-) )

Pozdrawiam

Posted

Natknąłem się w Internecie na ciekawą stronkę - porównanie VFC AKS-74 z "ostrą" wersją w najmniejszych szczegółach. Kłopot w tym, że nie bardzo idzie zrozumieć coś z tekstu (same krzaczki), ale jest masa zdjęć.

Nawet znalazł ktoś taki kształt łoża (na który tak narzekacie) na prawdziwym AK-74.

OTO ta stronka.

Posted

Kazik, przeglądałem właśnie twoją galerię i mam pytanie: skąd masz przednie chwyty?? One są chyba z ostrej 74-ki. Może ma ktoś na sprzedaż nowe drewienka albo czarne do AK-74 oryginały ( tylko góra z wcięciami ( wentylatorami )

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj w końcu dotarł mój AKS-74N, jest piękny, troche obawiałem się oczobijnych drewien, ale są ciemna i wspaniałe jak po lakieringu uesa. więcej niesteyu nie moge na razie napisać bo wiecej nie pamiretam, karabin został ochrzczony taką ilością wódki że nie wiem jak trafie w drzwi z pokoju, nie wspominając o dotarciu do pracy na 8 :???:

Posted

Ja dzisiaj kupiłem używkę ( miesięczną ).

Piękny ;) wymieniłem od razu na drewno od ostrego ( foty są w odpowiednim temacie o tuningu wizualnym )

W sumie 20 minut roboty, nie pasuje od ręki ale dużo do piłowania nie ma.

Mam przekrzywioną na prawą stronę podstawę muszki. Wybijał ktoś te kołki bo siedzą bardzo mocno w środku, a jakoś boje się przywalić młotkiem w coś na co wydałem ponad 1500 zł ;)

Po wmontowaniu drewna rygiel rury gazowej zaczął latać.

Posted

Ja dzisiaj kupiłem używkę ( miesięczną ).

...

Po wmontowaniu drewna rygiel rury gazowej zaczął latać.

Gratuluję - już nie będziesz macać mojego ;-)

Ten rygiel to już tak ma - ja nie wymieniałem drewien a on i tak lata.

• 2 weeks later...
Posted

Ogólnie VFC sprawuje się nieźle, przynajmniej mój przez dwa tygodnie ;-) ani jednej zacinki. Ale jak z żywotnością w stocku to nie wiem, bo w środku ze stocka nie mam już NIC :killer:

Pozdrawiam

Posted

Nie narzekam.

Przetarłem go trochę papierem ściernym i muszę stwierdzić, że to czym jest pokryty raczej oksydą nie jest ( dosyć łatwo schodzi )

Z minusów konstrukcyjnych to jak już mówiłem rygiel rury gazowej.

Na początku HU trochę wariował ( raz podkręcał raz nie ), ale pewnie jeszcze się nie dotarł.. mimo, że mam używkę ( był tylko na Nysie )

Pozdrawiam

Maryś