Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jedna z porażających podróbek starego SOE (obecnie "spadkobierczyni" tej marki to www.bdstacticalgear.com) w dziwnej konfiguracji, która raczej utrudni jej sensowną obsługę. Powiedzmy że orginalne kamizelki tego typu kosztowały ok 300$ i wiecej. Niech Ci to do do myślenia jeśli spojrzysz na cenę tego cuda.

Posted

Od biedy ujdzie też IBA w Woodland z zestawem ładownic na przykład Rifleman (choć jak masz inną broń niż karabinek, to i dla niej odpowiednie ładownice się znajdą) na początek. A potem - hulaj dusza, piekła nie ma. Za to jest od groma sprzętu, który można przyczepić do kamizelki... ;)

Posted

Szczerze mówiąc - FLC2 w CB jeśli chcesz się trzymać kolorystyki przepisowej. Interceptora odpychałbym kijkiem byle dalej. A jak masz wolne 280$ i znajomego w stanach to Spartana II z Tactical Applications Group. A kieszonki Eagle oddzielnie. ;-)

Posted

Ok. A mozecie podac jakies link gdzie mozna kupic wyzej wymienione kamizelki ? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Ps. Tak pytajac bo nie jestem pewnien. Co to jest CB ?

DZIEKI :D Kolor znam ale skrotu nigdy nie widzialem :D

Posted

A co wy na to gdyby wziac sobie kamizelke TLBV Us Army w Woodland ? Albo choziaz zwyklego patterna83 w Marpacie, wiem, ze to nie jest cos super, ale narazie moze byc nie ?

Posted

A Marpata to tez jakiegos Ping-Ponga masz?

Bo jesli nie, to niesplam tego munduru nosząc na nim jakis szit kamizelek. Jesli to orginał to zadaje Ci pytanie: Miales 300zł na mundur, a żałujesz na kamizelke? Wybierajac Marpata, powinienec wziasc pod uwage, ze inne niz uzywane przez USMC kamizelki&szprzęt wygladaja paskudnie.

Posted

Może bez dziecinady takiej strasznej z tym nieplamieniem, ale na zdrowy rozum: po pierwsze warto kupować dobry sprzęt, po drugie jeśli bawisz się w jakieś tam odtwarzanie powiedzmy współczesnego USMC to są pewne rodzaje oporządzenia (w sumie sporo) jakie warto ewentualnie kompletować. I tyle.

Posted

No to ja tez dam swoją kamizelke. Sprzedawca mówił na targu staroci ze to orginalna kamizelka modułowa szwajcarska, podepniete narazie 2 ladownice do ak z miwo-military :)

www.piekary.net/~menelaos/xxx/

ps. sory za psa na jednej fotce :D

Posted

Od biedy ujdzie też IBA w Woodland z zestawem ładownic na przykład Rifleman (choć jak masz inną broń niż karabinek, to i dla niej odpowiednie ładownice się znajdą) na początek. A potem - hulaj dusza, piekła nie ma. Za to jest od groma sprzętu, który można przyczepić do kamizelki... ;)

Witam IBA to bodaj przeciwodlamkowa kamizela, a moze jakas rada co do vesta do marpata bez "karimaty"?

Ostatnio sie rozgladam (nie jestem specem) i jakos mam wrazenie, ze ciezko o kamizelki w marpacie...

Posted

Witam IBA to bodaj przeciwodlamkowa kamizela, a moze jakas rada co do vesta do marpata bez "karimaty"?

Ostatnio sie rozgladam (nie jestem specem) i jakos mam wrazenie, ze ciezko o kamizelki w marpacie...

Tak ,ale na Iba znajdują się tzw.palsy , za pomocą których możesz dopiąć sobie elementy molle 2. Co do kamizelek w marpacie : nie ma takich , pomijając chińskie wymysły.

Edit : Wilku mnie zbiegł ;]

Posted

Coyote Brown jest obowiązującym kolorem wyposażenia na wszystkie warunki klimatyczne, czyli od pustyni po głęboki las. Marines mają do wyboru kamuflaż leśny, w którym występuje własnie Coyote Brown. Podobnie jest w kamuflażu pustynnym, gdzie ten kolor też się powtarza. Produkowanych jest wiele gadżetów w CB. Od butów, poprzez panele udowe, do innych ciekawych elementów jak d-ringi. Z oporządzenia, to na plecakach i pokrowcach na hełmy widziałem tylko marpata. Reszta stanowczo w CB.

Kamizelki, które z marpatem są za pan brat i widziałem je na żywo:

- IBA (Point Blank, Unicorn, Propper) - do tej pory wydawana jako standardowe wyposażenie, lecz teraz będzie wypierana przez MTV - czyli w cywilu spartana II, wspominanego przez Catcha - obie opcje są mocno "karimatkowe".

- CIRAS (Eagle indstr) - opcja dla Force Recon - ta kamizela jest już bardziej przewiewna. Eagle produkuje też Chesty, Plate carriery i inne bajery w CB - http://triadtactical.com/page/146t2/Home.html - w tym sklepiku da się zakupić coś i będzie to naprawdę w dobrym kolorze (jak życie pokazało róźni sprzedawcy mają różne pojęcie o kolorze CB).

-FLC2 (niestety widziałem tylko produkowane przez SDS, który chartakteryzuje się słabym oddaniem koloru CB) - właściwie to tylko sama siateczka z systemem molle.

Pewnie spece dorzucą więcej szpeju, gdyż jestem średnio zaawansowany w tym co się dookoła dzieje. Podpieram się tylko tym, co widziałem na żywo.

Bardzo dobrze sprawują się ładownice z Eagla i AITESa. SDS niestety jest trochę za jasny.

Posted
FLC2 (niestety widziałem tylko produkowane przez SDS, który chartakteryzuje się słabym oddaniem koloru CB) - właściwie to tylko sama siateczka z systemem molle.

Może widziałeś Super FLC od SDSa, bo zipped FLC są juz w mocnym, konkretnym coyote.

Co do CB z AITESa to jest ono mocno ciemniejsze niz to z IBA z PointBlanka.