Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, sytuacja jest taka. Mam silnik CA w którym pękł jeden z magnesów, przez co oczywiście nie działa ;) Mam też zepsuty silnik EG700 i wpadłem na pomysł żeby przełożyć magnesy, teoretycznie powinno wszystko być wymienne i w rezultacie bym miał jeden w pełni sprawny silnik, i jeden w pełni popsuty, a nie dwa częsciowo sprawne.

W CA wyjąłem ze sprężynki w kształcie U, które są pomiędzy magnesami, i teraz stanałem przed problemem wyjęcia magnesów. Są albo porządnie przyklejone, albo tak kurczowo sie trzymają obudowy, myślę że to 1sze bo opierają sie nawet młotkowi ;)

Próbowaliście już coś takiego ? Jak sobie poradzić z wyjęciem magnesów ? Podgrzać ? Pozdrawiam

South

Posted

Bawiłem się tak kiedyś z silnikiem ICSa (była skrzywiona oś więc nie miałem nic do stracenia ;)). Po siłowym odklejeniu magnesów nie udałło mi się ich już włożyć spowrotem tak, żeby silnik dobrze działał :|

Zawsze się jakoś przekrzywiały, jeden był wyżej od drugiego... Ja bym Ci radził kupic nowy silnik CA, w końcu wydatek nie jest aż tak duży :roll:

Magnesy możesz spróbować wybić od strony zębatki...

Powidzenia ;)

Posted

Na 100% są przyklejone.

SouthMan, pamiętaj tylko, że składając stojan musisz zachować takie same odstępy magnesów. W innym przypadku silnik nie będzie działał poprawnie.

IMHO, tak jak napisał OLO, prościej i pewniej jest kupić nowy silnik :)