Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A ja chcialem tylko pokazac ze za podobna kase mozna dostac cos lepszego i kontraktowego.

Za to zupełnie niepasującego do ODTWARZANIA postaci współczesnego żołnierza US Army. Trochę tak, jakbyś Wehrmacht odtwarzał w szwajcarskim mundurze, bo trochę podobny.

Posted

Wybacz ale pod pokrowcem wyglada to w 80 % jednakowo. A jaka roznica czy masz replike czy cos co ci uratuje glowe od np spadajacej cegly.

Posted

no oki :uśmiech: ..Dajcie już spokój z tym BW-temat to MICH i najlepiej niech tak w tym temacie pozostanie-ktoś kto ma oryginał jest w stanie tak"na oko" porównać wygląd zewnętrzny a nie właściwości bojowe? Przypuszczam że skoro dritze staniały z ponad 100 do 39 nawet:) więc MICHy też powinny zejśc do ok 70zł? -albo pozostaje zrobić zbiorówkę na e-bay i czekać na paczkę...

Posted

Ja mam inne pytanie, czy dałoby radę założyć na niego pokrowiec od polskiego hełmu? Skoro wchodzą na PASGT to chyba z tym nie powinno być problemu.

Posted

A skąd wiesz? Porównywałeś?

Bo patrz - śmieszna sprawa ale bez specjalnego problemu założyłem orginalny pokrowiec dwustronny od MICH/ACH w rozmiarze M/L na francuski hełm F2 w rozmiarze "G" czyli odpowiedniku amerykańskiego L, skorupa tego hełmu jest w identyczna co standardu PASGT, a nawet nieco masywniejsza biorąc pod uwagę grube gumowe zabezpieczenie krawędzi.

pokrowiec1ko0.th.jpg

Jeśli chodzi o "Fritza" to rozwiązaniem niegłupim jest wstawienie do niego 4 punktowego mocowania pasków, usunięcie standardowej wyściółki i zastąpienie jej krążkami velcro i piankowymi padami rodem z MICH, wtedy mocowanie pokrowca od MICHa będzie nawet lepsze bo będą się miały czego trzymać od srodka paski mocujące. Będzie to wyglądać mniej więcej tak:

blsspasgtsa5.th.jpg

A podsumowując: nie wiesz - nie pisz

Posted

Mam pytanko.

Czy ktoś z was ma może tą kopię MICHa?

SpecShop MICH

Jak on się spawuje, czy ktoś z was miał możliwość porównania go z oryginałem?

Przyznam się że oryginalny troszeczkę kosztuje. A ta kopia powinna wystarczyć.

I czy M.I.C.H. czasem nie jest nazywany "PASGTLite Helmet"? Tak dla pewności chciałbym wiedzieć (bo bardzo podobny).

Posted

Sorrki już poprawiłem (nie wiem skąd mi się wzieło to "T"). ;-)

Co do "PASGTLite Helmet" to jest inny hełm niż sam PASGT. I różnicę MICH a PASGT widzę i znam.

Tu bardziej chodziło mi o samo nazewnictwo czy (tu nazwany patrz link) PASGTLite Helmet to inaczej MICH?

Posted

Słuchajcie! Ja obadałem google i chciałbym zadać kłam twierdzeniu, że Mitch nie jest niemiecki. Pewne jest, że został zamerykanizowany. Ten na zdjęciu akurat jest bez pokrowca, ale ma miękkie pady w zestawie.

hasselhoff.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...