Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

myśle nad zakupem tej repliki ale zastanawia mnie jedna rzecz - wytrzymałośc zaczepów do pasa. jeden z zaczepów znajduje sie na kolbie, po przewałkowaniu tematu o tej replice i przeczytaniu tylu opinii o "kruchym" wyglądzie tej kolby ciekawi mnie jaka jest wytrzymalosc tego zaczepu. Czy np podczas biegania z kałachem na plecach nagle nie urwie sie zaczep lub (no chyba juz przesadzam) nie odpadnie kolba (heh :-F ) i "bron" z pełnym impetem nie przypierdzieli w ziemie. Nie mówie tu o jakis ekstremalnych sytuacjach typu zaczepienie bronia o drzewo czy cos, chodzi mi raczej o to czy nie urwie sie podczas biegu pod ciezarem repliki itp

Pozdrawiam

Mati

-Edit-

Omg sorry miałem to napisac w dziale dla zielonych :-F :-F :-F

Posted

nie wyglada to solidnie ale powinno wytrzymac bieg, no chyba ze bedziesz skakal i karabin mocno w dol pociagnie "sila przyciagania ziemskiego", wtedy moze sie zerwac :)no ale poza tym wytrzyma spokojnie

Posted

przeraziłem sie troche teraz :-P bo obie repliki trzymalem w lapie i w 47 ten zaczep wlasnie troche solidniej wyglada (a wlasciwie miejsce w którym jest), to chyba sprawa tej kolby ktora w 74 wydaje sie (podkreslam tylko wydaje! bo nie wiem jak jest w rzeczywistosci) byc bardziej krucha... chyba ze sie myle i oba zaczepy sa tak samo wytrzymale (w47 i w 74) :)

Pozdrawiam

Mati

PS

Prosze jakiegos moderatora o przeniesienie tematu do dzialu dla zielonych, przez przypadek go zamiescilem tutaj :)

Posted

moze dlatego ze jest on na body zamontowany a w 74 na kolbie ktora wyglada jak wyglada, ale widzialem w AK47 i Ak74 zaczep i jest on ten sam tylko w innym miejscu

wlasnie o to chodzi, o tą kolbe która nie wzbudza mojego zaufania... i jestem ciekawy czy podczas biegu, podskakujący Ak74 na plecach nie stwierdzi ze lepiej odrzucic kolbe (kawalek kolby lub zaczep) i polezec w trawie ;p

Posted

podczas biegu nie peknie, ale jak bedzie gwaltowne szarpniecie(skok z wysokosci, gleba) to raczej on pusci wyrwie kawalek kolby, dlatego jak wymieniam ta kolbe na drewniana, mozna tez zrobic zaczep na body jak w 47 jak kto chce :] moge Ci poslac zdjecia tego elementu dokladne jak chcesz ;-)