Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

No ja też jestem fanek m-ek ale dostałem w prezencie HFC MP5A3. A marzę o jakieś m-ce - m16a2 lub xmce. Teraz moje pytania:

1) Czy są m16a2 z hopupem innej produkcji niż CG

2) Koszt i gdzie to można dostać?

Ostatnio na allegro było (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15181100) ale już zakończone tyle że z obrazka by wnioskowało że to a1 ale co tam, hopup był a producent nieznany.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1. CG raczej nie robi m16a2, trzy sprężynowe m-ki Z CG to :

- M16a1

- XM 177E2

- M4a1

inne m-ki z CG to są już elektryki

Z tego co wiem to TM też nie robi sprężynowej m16a2, tylko hfc ma pseudo m16a2 ale nie radze kupować

- nie dość że nie ma licencji

- nie ma hop-up'a

- wygląda jak m16 vn z foregripem z m16a2

- nienajlepsze wykonanie

Posted

Radze ci unikać modeli hfc ( w linku który podałeś jest to model hfc, a nie uhc - widocznie pomyłka ) z wyzej wymienionych przyczyn, jak masz kase to kupuj XM177 z TM, jeśli nie bardzo to bierz Xm'a z CG ( aktualnie niedostępny )

XM z TM - 660zł ( 1j )

XM z CG - 339zł ( 0,7j)

obydwa gnaty mają hop-up

"Bezsprzecznie m16 a2" ?? jeśli znasz się na broni to powinieneś zauważyć duuuuże różnice ( unikaj takich modeli za wszelką cenę )

Posted

A odn. tego XM z CG - na militaria.pl widzę że już za prawie 400zł:) ale czy te dane techniczne tj. pojemność magazynka itd są zgodne z tym co tam pisze? (oprócz producenta :P ) Aha no i porównanie mojego HFC MP5A3 z tym XMEM XG - kulka będzie dalej i celniej lecieć?

Posted

Aha no i do posiadaczy XM'a z CG - czy ta kolba jest regulowana? ile metrów lecą kulku - tj. na ile metrów celny strzał i na ile max. może lecieć? Wykonanie? czy to się nie połamie jak coś mocniej zrobie? i jak w dotyku? czy czuć wyraźnie plastik?

Posted

1. Zapomnij o firmie militaria.pl - czyste gówno.

2. XM w firmie military.pl jest za 339zł ( chwilowo niedostępny) ma regulowaną kolbę w 3 pozycjach, sprawia pozytywne wrażenie, zasięg też ma nienajgorszy ( może 20m z celowaniem, 40m max ), tylko z bliska plastik wygląda niezabardzo.

Metalowe części to : teleskop kolby, przedni zaczep paska, mocowanie lufy i w środku ciężarki.

Posted

Zjawa, przecież wiesz dobrze, że mam taką giwerę i jej zasięg i celność zadziwie mnie samego. Będąc u Was na owczarni strzelilem z jedego budynku do drugiego i byłem w szoku obserwując jak daleko kulka leciała po tej dłuższej hali. W szoku pozytywnym oczywiście. Co do celności to przypomnij sobie scenariusz, gdzie byliśmy sami w teami przeciwko reszcie i trafilem Ssaka w rekę którą wystawił przez okno. giwera jest OK to moje zdanie a co do jedynej jej wady przeładowywania idzie się przyzwyczaić Hooah !!!

Posted

Twoj XM to wogle jest jakis lepszy, niby taki sam jak ma Brzez a ładniejszy, strzela daleko, celnie i robi super wrazenie. Trafilo Ci sie naprawde niezle no i umiesz go wykorzystać :D chocby ten strzał w ssaka :P.

Posted

Dzięki Zjawa teraz to już tylko mogę autografy rozdawać lol. Zapraszam w poniedziałki i środy.

Kabzior, co do fotki to takiej z bardzo bliska nie robiłem, a może szkoda. Musze o tym pomyśleć i zrobię. Jeżeli idzie o plastik, to trzeba sobie uzmysłowić, że kupujemy replikę, która poprostu jest z plastiku, a nie z matalu jak oryginał. Z takim nastawieniem będzie o wiele łatwiej. Może poprostu mi było o wiele łatwiej niż Tobie, bo ja nie zastanawiałem się. Wiedziałem, że chcę XM177E2 no i kasa też była ważna, bo gdybym miał 600 zł to już chyba uzbierałbym na elektryka, a tak to za 339 mam giwerkę o jakiej śniłem po nocach. Hooah !!

Ps. Daj znać jaką podjąłeś decyzję !!

Posted

hehe ja też nie należe do tych co patrzą na asg i mówią "badziew bo widać że plastik" :D chodzi o to żeby to nie wyglądało jak plastik jak w tych zabawkach za 10zł no i żeby było mocne. Pod koniec miesiąca planuje zakup i do dyspozycji sądzę że będe miał ok 350zł więc na nic inngo mnie nie będzie stać, no chyba że na urodzinki kasy będzie więcej :lol: . Właśnie dlatego by mi się przydały fotosy jakieś takie z bliska jak to wygląda, ale jak masz nawet z daleka to też walnij jak możesz oczywiście. Aha jeszcze jedno - czy są do wyboru kolory? bo mi zależy na czarnym.

Posted

Wieć dodam ci otuchy i powiem że między elektrykami a sprężynami z CG w wyglądzie nie ma prawie różnicy, a co do plastiku to na pewno nie wygląda jak za 10 zł ( pomyliłeś się z hfc :D ) . Licencyjne wytłoczenia naprawdę dodają powagi.

Posted

Tak trzymać ! na pewno się na tym modelu nie zawiedziesz ( chyba że trafisz na wadliwy model ) , choć nawet jeśli byś na takiego trafił, to te wady wyjdą w pierwszym tygodniu i nie ma problemu z zamianą. Choć wątpie że trafisz na wadliwy ( szansa 1 na 1000 ). Kupuj bez zastanowienia w military.pl ( spytaj się ich kiedy będzie dostępny )