corky Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 mam pytanko. w jakich krajach sa jednostki S.W.A.T.? , i czy ktos zna strone gdzie moge znalesc wyposazenie i uzbrojenie tych jednostek . z gory dzieki. pozdrawiam :lol: Quote
corky Posted December 20, 2006 Author Report Posted December 20, 2006 nie tylko , wlasnie o to chodzi :D Quote
AnR Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 SWAT (z ang. Special Weapons and Tactics w pol. Specjalne Bronie I Taktyka; czyt. "słot") to wyspecjalizowana jednostka policji, działająca w obrębie ważniejszych departamentów policji [b]amerykańskiej[/b]. To gdzie jest jeszcze jednostka SWAT? Quote
AnR Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 To ja poprosze o linki, jakies zrodla. Quote
Foka Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 W kilku azjatyckich krajach są jednostki SWAT. Quote
Mr.045 Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 Ok, ale w Korei wszystko co związane z wojskiem, itp jest fundowane przez amerykańców np. ostatnio na manewrach w Korei dostali ACU i inny amerykański sprzęt tak jak przez wszystkie lata od wojny w Korei. Więc SWAT w Korei to nic dziwnego. Ale w których jeszcze państwach azajtyckich? Quote
qwmx Posted December 30, 2006 Report Posted December 30, 2006 Ok, ale w Korei wszystko co związane z wojskiem, itp jest fundowane przez amerykańców SWAT to jednostka policyjna a nie wojskowa Quote
dzikki Posted December 31, 2006 Report Posted December 31, 2006 W Malezji np działa Pasukan Gerakan Khas ,w Japonii Special Assault Team, Hong Kongu Special Duties Unit, Indonezja Detasemen Khusus 88 a w Singapurze Special Tactics and Rescue. To wszystko są odpowiedniki SWAT lub HRT. Polecam www.google.pl , tylko na białego nie szukajcie wszystkiego pod hasłem SWAT. To, że coś nie ma w nazwie takiego skrótu nie oznacza, iż nie jest jednostką o takim profilu. Quote
Recommended Posts