Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

ja uzywam przerobionego slonia od op-1

na plexe daje troche pianki do golenia gilette(tylko nie tej nibieskiej)

efekt dobry tani a po za tym duzo nie uzywam

ostrosc pozostaje

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja od pewnego czasu używam cyprysa zamaist fornitu i muszę przyznać że efekty są - okularki STTI nie parują przez kilka godzin, nawet jeśli noszę je razem z kominiarką (a niektórym przy kominiarce parują). Tak więc polecam Cyprysa.

Posted

PioAli, rządzisz! Pianka do golenia również. Nasmarowałem, wypolerowałem, chucham i nic. A jak sprawdzałem te różne rzeczy do mebli to działały częściowo. Po chuchaniu była para, ale po chwili "spływała". Po piance nic nie ma. Dzięki i pozdro.

Posted

Używam ołówka przeciwpotnego, takiego od maski MC1. Kawałek "czegoś" w kolorze żółtawym, opakowany w niezłe plastikowe opakowanie, trochę jak szminka. Jestem z niego bardzo zadowolony. Wystarczy oczyścić szybkę wilgotną ściereczką, wysuszyć chustką i posmarować, wystarczy naprawdę niewiele. Potem trzeba rozetrzeć na całej szybce i git. Podstawiałem nad czajnik i połowa którą posmarowałem była w pełni przejrzysta, ta druga kompletnie biała. Ale nie należy przecierać szkiełek po smarowaniu bo jak pochuchałem i potarłem, to zaczęło się zmywać. Tak czy inaczej gorąco polecam takie ołówki!

• 1 month later...
Posted (edited)

Ja mam ESS V12 Advancer. Pianka w sensie pianka działa świetnie w przeciwieństwie do antifoga, który dodają do tych gogli.

Edited by goren
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Sposób na: Uvex Ultrasonic, sprawdzone w warunkach domowych i w ostatnią sobotę na strzelance. To daje dość ogólne pojęcie bo sobota była dość zmienna jeżeli chodzi o warunki pogodowe, a ja miałem 2 sprinty 300 metrowe po flagę (CTF) więc test na parowanie był hardcore'owy. NIE PARUJĄ

ingrediens: woda z kranu,płyn do mycia naczyń ludwik, szmatka (ale nie zostawiająca ani kurzu ani kićków, chyba bawełniana, taka do mycia szyb w samochodzie), szybka wyjeta z okularów uvex ultrasonic, suszarka do włosów

sposób uzycia: zakurzoną powierzchnię okularów wycierasz szmatką na sucho, po czym polewasz ją lekkim strumieniem wody, lekko wilgotną pokrywasz ludwikiem (nalej troche i rozetrzyj na całość palcami), potem bierzesz szmatke (jej róg, zeby reszta została sucha) i myjesz tym ludwiczkiem całą szybkę, rogu szmatki nie płukasz, płukasz szybkę i osuszasz ją suchą częścią szmatki, potem, rogiem który jest spieniony ludwikiem przecierasz jeszcze raz całe okulary na sucho i spłukujesz wodą, potem osuszasz szmatką do lekkiej wilgotności a resztę suszarką do włosów

Pisałem to dość późno koledze na gg, teraz nie chce mi się redagować, wtedy było zrozumiałe :P

Edited by gimli3
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

ehh... Byłem w Castoramie i Praktikerze w Gdańsku - Przymorzu. Nie ma żadnych środków do konserwacji mebel. W castoramie w info powiedzieli że jest tylko do jakiś paneli podłogowych. A praktikerze polecili udać mi się do reala -.-' Jest może ktoś z Gdańska i wie gdzie można dostać tego Cyprysa? Spróbuje jutro z pianką do golenia...

Edited by Pumba
Posted

Jest taki chemiczny we wrzeszczu - tam dostałem Cyprysa. W domu jak eksperymentowałem to google w ogóle nie parowały, aż zdzwiony byłem. Wczoraj testowałem je w boju i sprawowały się trochę gorzej. Lekko parowały i chyba pot z czoła spływał mi na szkiełko (?!) więc tez nie było tak super. Ale mimo tego z pewnością było lepiej niż przed użyciem tego kremu więc jestem zadowolony.

Posted

google w ogóle nie parowały

Aaaaa czym się objawia parowanie GOOGLE?

chyba pot z czoła spływał mi na szkiełko (?!) więc tez nie było tak super.

Yyyyy kolego aaaale co ma to do jakości gogli, czy tego "patentu"?

Widzisz i jaki morał z tego? Smaruj czoło tym magicznym kremem to by pot nie będzie spływał :-F :wink:

Posted (edited)

w boju dwie sztuki ess land ops nie parują.

podróbka ess nvg nieparują.

na google SWD nie działa ani cyprys ani pianka do golenia.

bolle x-800 (z dawno zdartym antifogiem) nie parują.

Efekt taki ,że cała para gromadzi się na ciele. Czyli po zdjęciu gogli jest się mokrym na twarzy. I bardzo dobrze! Bardzo dobrze ze nie parują!

aha korekcyjne w boju też nie parują....

Edited by mozzart
Posted

a ja ostatnio przetestowalem preparat Shella :) na suche gogle nalozone w domu i nic nie parowalo ale kropla deszczu mi spadla do srodka i... niestety ja starlem. ponowne nakladanie preparatu i polerowanie nic nie dawalo bo bylo zbyt wilgotno, ale... psikniecie na szikelko i pozostawienie bez polerowania (pozwolilem tylko troche by odparowalo) zdzialalo cuda! zero parowania :)