Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chodziło zapewne o same body od ver. ze stałą kolbą.

Ja za to mam pytanie o optykę do 74ki(pytam o kolimator czyli nie o lunetę). Czy jesteście coś w stanie polecić? W rozsądnej cenie. Coś co będzie pasować do Boya,co jest sprawdzone i ładne(chociaż to dość względne). Zastanawiałem się nad zwykłym i "tanim" PK-A ale czy się sprawdzi...

Pozdrawiam!

Posted

AKMS!

A dajesz jajko na pieniek że wyjdzie?

Bo jak tak to nie robię rysunków i projektów.

Toć w newsach na wmasg pisał ktoś że Boj ma zrobić AK74 w drewnie i stali, AKMSa i cos tam jeszcze. 74'tka wyszła, więc czemu mieliby nie wypuścić za jakiś czas MSki?

Posted

1145686728.jpg

To fota AK Promanta. I mam pewien problem, bo chcę założyć sobie dwójnóg, jak on to ma. Do czego zmierzam: mam AKS74N Boyia i chcę zamontować tak samo jak on dwójnóg(szyna RIS na lufę i na to Bipod), ale nie wiem, czy nie będzie za krótki. Oczywiście długość nóżek dwójnogu można zwiększyć, ale czy wtedy po złożeniu nie będą one mi walić w magazynek? Opcjonalnie mogę zrobić przedłużenie lufy...

pozdrawiam Pasti

P.S.- ten dwójnóg:

http://taiwangun.com/?str=product&prId=767

I ten RIS:

http://taiwangun.com/?str=product&prId=927

Posted
Toć w newsach na wmasg pisał ktoś że Boj ma zrobić AK74 w drewnie i stali, AKMSa i cos tam jeszcze. 74'tka wyszła, więc czemu mieliby nie wypuścić za jakiś czas MSki?

Na zdjęciu pudła od AKS'a były opcje (do zaznaczenia co jest w pudle) takie jak - akm/akms/aims itp

Posted

Pasti:

Przy dwójnogach typu harris, jak ten na zdjęciu - klasyczny mag AK jest za długi.

Ale mam dwójnóg podobny do tego z Krakmana, tylko kupiony na cybergunie. Prawdopodobnie to to samo. Przy założeniu RISa w takim miejscu jak u mnie na zdjęciu - nóżki nie przeszkadzają złożone w kierunku maga.

Zresztą w pozycji złożonej - rozstęp między nóżkami bipoda jest na tyle spory, że mag AK mieści się między nimi na styk.

Strzelanie na leżąco też ok - tylko gdy stawiasz guna - nadal może opierać się na magazynku zamiast na kolbie.

No ale jeśli to ten sam bipod to nóżki wysuwają się na gigantyczną długość i ten drugi problem też znika, bo długość maga już nie ma znaczenia.

Posted

Witam!

Pytałem się kiedyś o body do AKS-74 w standardzie Cymy, niestety dostałem odpowiedź, że w Polskich sklepach czegoś takiego nie dostanę, więc czy ktoś wie czy w ogóle w jakimś sklepie na świecie dostane to body, albo czy nie odsprzedał by ktoś swojego zakurzonego na półce ;)

Posted

Witam!

Czy orientujecie się jak poprowadzić kabelki w AKS-74 żeby wywalić baterie na kolbę?

Mam GB z okablowaniem do kolby i chcę to wsadzić do body od cm.031d, ale nie wiem jak poprowadzić kabelki? Może mnie ktoś nakierować którędy najlepiej poprowadzić kable?

Posted

A ja pytanie mam: Czy w replikach Boya lufa zewnętrzna też jest szersza niż w oryginale i kolanko gazowe z ostrego AKM nie wejdzie na nią?

Pidżefjat: Skąd aż 12 % zniżki ? :D