Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blowback sie popsuł - źle wykonana prowadnica suwadła z karbem - zmęczeniowo nie dało rady. Ale to mały pikuś.

Zabawa zaczyna sie z mechanizmem imitującym odrzut przy strzale. Wszyscy sobie chwalą:)

Posted

w środku nad GB zamontowany jest mechanizm ze sprężyną i masą który uderza w płytkę i powoduje lekkie wstrząsy repliki, nie jest to coś mega wielkiego ale daje naprawdę wrażenia ciekawe - inne takie;)

Posted (edited)

Kilka fotek po małym face liftingu ;) chwyt przemalowano na bakelit, zrobiono małe poprawki (by wszystko chodziło tak jak trzeba - suwadło, rura gazowa i żeby urządzenie powrotne zatrzaskiwało dekiel)

b6b96e29e9eb57d1.jpg

15d3e1b87564afaf.jpg

PS Wiem że mag tandetnie wygląda ... ;p

Edited by SwideR
Posted

bardzo ładny, możesz podać farby jakich urzyłeś do malowania chwytu i metode malowania??

Druga sprawa to przetarcia na lufie wyglądają jak z beryla - tam też farba odchodzi płatami a nie tak jak w AKM - ścierając sie

Posted

Metoda Yakarova czyli topowanie gąbką.

Lakierobejce śnieżka: mahoń, orzech, dąb, tykowy. Teraz magazynek w kolejce ;)

Jesli chodzi o starcia na lufie to one są od dwójnogu, a że lufa była toczona i malowana sprayem to farba nie trzyma mocno ;p faktycznie wyglądają tak jak te na Berylu ...

Żeby dodać trochę realizmu pobawiłem się cyrklem oto efekt, oceńcie sami :D

(11) 1992 NN 0512 trochę kiepksa fotka ale w rzeczywistości wygląda lepiej ;)

44654e26b62a5576.jpg

Posted

Niestety w moim mieście dosyć małym(30 tys mieszkańców) nie można zakupić wybijaków w tym rozmiarze...

AKM jest stylizowany na polskiego więc ma (11), wzorowałem się na zdjęciach z works11 ;)

Posted

A cokolwiek co podejdzie bez wiekszych problemów do AKSa? Popękały mi ZnAlowe mocowania i nie wiem czy znajomy będzie w stanie dorobić mi takie części ze stali, a karabin bez kolby to dla mnie tragedia :(

Posted (edited)

kupic body do Boyi za 120zł? :P

Ta, a za kolejne 3 miesiące mieć ten sam problem? :P

Ogólnie myslałem nad czymkolwiek, żeby upodobnić tego AKSa do czegokolwiek co było stosowane w WP.

Ues - Twój opis nie odnosi się przypadkiem do wersji ze stałą kolbą gdzie body z tyłu jest zbudowane nieco inaczej?

Edited by melon
Posted

Taki miałem zamiar, podobno boj ma też zrobić swojego AKMSa a to już w ogóle wypasioro pomidoro bo mógłbym mieć coś co jak najbardziej będzie dobre do Polskich klimatów :P