Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Defacto był projektowany pod CYMĘ, bo cymka to kopia SLR105A1 dla ktorego ów granatnik był produkowany ( w oryginale ).

Czyli do kopii oryginału chcesz kupić kopię orginału. Więc 100% będzie pasować.

Posted (edited)

Póki co prawie 400FPS mi starczy, a sam cymak jest dobry.

O ta:

http://www.taiwangun.com/shop,show,951

Chodziło mi tu o jako takie odwzorowanie broni (tzn mi by to przeszkadzało :-P ) i jakość wykonania, przynajmniej z zewnątrz.

Guma to guma mięttkie to ;-) na 99% wejdzie , była sprawdzana prze ze mnie na stopkach ak (47) cymy, ramowej -74s i plastikowej -74m i wchodziło

Tak z całą pewnością był też "drewniany" AK-74N, powodzenia w szukaniu drewna :)

Edited by fumfel hubert
Posted (edited)

Zapomniałem powiedzieć, że możesz mieć problemy z kolbą - cyma ma ściętą dupkę w komorze, szczerze Ci powiem nie opłaca się w to pakować kasy, zostaw jak jest. Ale szynę i gumę możesz kupić, przyda się dla przyszłych pokoleń :roll:

Edited by fumfel hubert
Posted (edited)

hahaha, sory nie mogłem się powstrzymać, tak drum wygląda całkiem normalnie, gdy ak wygląda jak z "obcego" :D

A tak na serio, w "Afganskij izlom" akms z bębnem wcale mi się nie podobał.

Edited by fumfel hubert
Posted

Bodajże w filmie "Bestia" dowódca czołgu ostrzeliwuje się z AK z drumem. Wyglądało to świetnie.

I jeszcze coś:

Oto, Szanowni Panowie plon wczorajszej pracy przy projekcie "Prosiaczek". W oparciu o wskazane mi przez Imć Pana Qliga materiały, porównania z wymiarami AK i Wepra szturmowego doszedłem do wniosku, że wymiary podane w tabelce na rosyjskiej stronce są zmyłką. Z porównań długości korpusu RPK zastosowanego w Wepre 1 - bo taką replikę projektuję - wynika, że długość wynosi nie 815, ale 850 mm. Poza tym pokazany Wepr 3 jest w rzeczywistości Weprem 1. Przy pierwotnych przeliczeniach zbyt krótki wychodził korpus komory zamkowej. Kolejne wymiary pobierałem żywcem z oryginału - tzn drewno. Jako, że ma to być replika ASG zacząłem dostosowywać wymiary do tych potrzeb. Tyle pisaniny. Czas na zdjęcia. Po kolei: pierwsze kreski, porównanie z AK74, zbliżenia z magazynkiem.

p1020284qq1.th.jpgthpix.gif p1020289ou2.th.jpgthpix.gif p1020292of5.th.jpgthpix.gifp1020293sh0.th.jpgthpix.gif

p1020294ca3.th.jpgthpix.gif

Wepr 1 to karabin strzelający pociskami 5,45 x 39 i jest zasilany z magazynków 10 i 30. Jeśli replika powstanie, docelowo będzie zasilana magazynkiem 10, ale taki będę musiał wykonać sam.

Posted (edited)

Tak na szybko :

websizeym0.jpg

Do AKS74 Boyi wstawiono oryginalne rosyjskie drewna z AKMa które potraktowano wcześniej politurą szelakową:)

Edited by SoP-PeL