Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Totalny OT.

Pomijając fakt że szyny w przednim chwycie AK wyglądają jak dodatkowa emka na rynku ( zbędna ) to czekam tylko aż ludzie zaczną masowo używać adapterów do AK od eMki jak w przypadku giet. Może lepiej kupić sobie emkę i wstawić lufę i selektor od AK wtedy będzie pięknie, albo nie, klamka z filmu alien vs. predator skrzyżowana z AK eMką i G36 koniecznie K.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Broń ma być wygodna, ergonomiczna, spełniać funkcję narzędzia jakim jest. Estetyka? Sprawa mocno poboczna i tylko dla estetów co lubia jak wisi na ścianie.

• 1 month later...
Posted (edited)

Pytanie mam. Ostatnio, jak zakładałem montaż boczny, to mi się bolec blokujący nakrętkę regulacji docisku urwał. No i teraz montaż w sumie nie spełnia swojego zadania i nie trzyma optyki. Miał może ktoś taki przypadek i wie jak temu zaradzić? Mi do głowy, jako rozwiązanie przychodzi przewiercenie tego i wciśnięcie tam jakiegoś gwoździa, czy co.

Edited by emceusz
Posted (edited)

Jestem szczęśliwym posiadaczem repliki AK74S CM.040 firmy CYMA która jest zrobiona w standardzie BOYI / VFC. Mam w Alicji wstawione drewienka, przeszła tuning wewnętrzny. Od jakiegoś czasu męczy mnie jednak chwyt przedni typu rumuńskiego AIMS. W polskich sklepach znalazłem jedynie: http://www.taiwangun.com/shop,show,1204 a w zagranicznych http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=799 , niestety cena tego drugiego wraz z cłem i przesyłką powala i przez to odpada. Moje pytanie brzmi: Czy chwyt od Krakmana będzie pasował? Czy ktoś tego już próbował? Jeśli trzeba wykonać jakieś piłowania pilnikiem to gdzie i jak? Będe wdzięczny za pomoc.

Edited by chlor
Posted

Ja wiem, że jest to chwyt od ak47 bo gdyby było od 74 w systemie BOYI to przecież nie pytałbym czy to spasuje prawda? Podoba mi się ten chwyt bo jest praktyczny. I chcę go mieć bez względu czy jest od AK 47 czy od 74. Sopel jak sam piszesz "sprzedawałem" - czas przeszły, sprzedałeś a co więcej nie wiem kiedy to było. Nie zarzucaj mi, że źle szukam! Posta z pytaniem napisałem licząc na pomoc a nie na obśmianie!

Posted

Chłopie trzeba ci pisać drukowanymi N I E P A S U J E. Nie wiem jak jeszcze mam ci to przekazać.

Poza tym nie wiem o co chodzi z tym obśmianiem... pisałem tylko, że jeśli chce się znaleźć to się znajdzie TYLE.

Posted

Będzie lipol stick pod pokrywą, ale że nie ma a potrzebuj odpowiedniej szybkostrzelności to jest akumulator żelowy (niestety duże to i nieładne).

Ale to już za miesiąc jak kolejna wypłata przyjdzie ;P

Posted

Mnie się podoba w końcu to CUSTOMek ;p

PS. Przeróbka mojego 74 idzie dalej (stylizacja na 1PSK, Beryl Commando) dziś doszedł tłumik typu QD, szyny na okładzinach i zamiast suwaka szczerbinki, oraz zielony kolor z farbek EC by NFM ;]

Posted

Hmm, szukałem fotek AK74 bądź AK104/103 i nic nie znalazłem. Głównie pod ząb poszło google grafika.

Zmieniamy temat, tak trochę zewnętrzny-wewnętrzny tunign - blow back.

Ktoś robił takie coś w AK?

Pozdrawiam.