Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

A wiec Foka spojrz na cene tego czegos - 59zl ja sobie zrobie za ta cene kilka takich jak na fotkach jakie pokazalem.

Woma granat "wybucha" 5-6 sek. po puszczeniu lyzki. I to jest napisane rowniez w opisie w pierwszym poscie.

• 4 weeks later...
Posted

Ostatnio odnalazłem w szafie Safety Alarm :-D chyba sprzed 10 lat. Wyciągając zawleczkę włącza się alarm 130 decybeli dopóki nie włoży się zawleczki z powrotem.

Wystarczyło podczepić żyłkę (ale ona się rozciąga) albo stalową linkę z casto do wieszania obrazów.

Jak na razie wynalazek sprawdza się w 100% jako "mina" dźwiękowa ponieważ można to podczepić do wszystkiego.

• 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

Czy mógłby mi ktoś przedstawić, jak zrobic minę odpalana poprzez przerwanie światła podczerwonego?? Co jest mi potrzebne i co musze połaczyć itd. Bardzo bym prosił o jakis tutorial + fotki:P

Proszę. Do tej pory używaliśmy zwykłego taniego alarmu za 5zł zamontowanego w pudełku od dyskietek 3,5" i linki z jednej strony przymocowanej do pokrywki opakowania dyskietek z drugiej do drzewa. Mina zaczynała wyć, gdy ktoś pociągną linke,sznurek w naszym wypadku zwykłą cienką, ale mocną nić do szycia.

Posted

Mam taką minę, jej zasięg to około 3 - 4 m.

Składa się z 2 elementów - nadajnika i odbiornika podczerwieni wraz z buzzerem.

Co do schematu to ma go (powinien go mieć) moj kumpel, ale teraz trudno bedzie mi go zdobyc. Ogolnie rzecz fajna, choc trochę czasu zajmuje ustawienie i do tego musialbys miec kilka takich min bo koszt jednego zestawu to jakies (jak mnie pamiec nie myli) 35 - 45 zl (plus baterie 2 x 9V).

Wiec troche kosztowna zabawa.

Pozdrawiam

Posted

Cena nie gra roli, fakt że 40zł to trochę dużo jak za takie coś, ale kupne pewnie by kosztowało o wiele więcej. Proszę, jeśli mógłbyś to pomęcz tego kumpla:P Proszę i z góry dziękuję