Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Do założenia tego tematu skłoniła mnie wypowiedź mojego kolegi który widział zdjęcie Seals'ów w marpacie, niestety nie było mi dane zobaczyć tego zdjęcia. Dlatego pytam was czy to możliwe aby Navy Seals używali marpata ?

Posted

Dzięki Catch22. To jak z obszywaniem tego munduru? Przecież MCCUU ma wychawtowane EGA oraz naszywkę U.S. MARINES nad lewą kieszenią. Czy Sealsi dostają "gołe" MCCUU czy inaczej sobie radzą ?

Posted

Dosyć akademicka dyskusja, myślę że to ich ostatnie zmartwienie, a pewnie mają trochę sortów bez naszywek i haftów - choćby dla Corpsmanów. Szaszłyk ma chyba w domu jeszcze parę metrów Marpatu bez EGA. SEALsa w niebieskim pixelu marynarki widziałem tylko raz, na jakimś publicznym spotkaniu na galowo-polowo i dawno to było.

Posted

Cos mi w tym zdjeciu gdy go zobaczylem w temacie o obszywaniu BDU nie przypasowalo.

To jak z obszywaniem tego munduru? Przecież MCCUU ma wychawtowane EGA oraz naszywkę U.S. MARINES nad lewą kieszenią. Czy Sealsi dostają "gołe" MCCUU czy inaczej sobie radzą ?

Nie wiem co za problem odpruc branchtapa, a EGA jest tak male ze gdy sie nie przypatrzysz to nie zobaczysz. Na kilku fotkach z Iraku widziano juz snajperow z marynarki i panow EOD w marpacie wiec problemem by nie bylo zalozenie ich przez inne formacje, chodz nigdy bym nie wpadl ze Sealsi biegaja w ACU