Szwed_ Posted December 11, 2006 Report Posted December 11, 2006 Witam. Do założenia tego tematu skłoniła mnie wypowiedź mojego kolegi który widział zdjęcie Seals'ów w marpacie, niestety nie było mi dane zobaczyć tego zdjęcia. Dlatego pytam was czy to możliwe aby Navy Seals używali marpata ? Quote
Catch22 Posted December 11, 2006 Report Posted December 11, 2006 Tak, możliwe. W Iraku, nosili także ACU. Kwestia współdziałania z daną jednostką i celowego "wtopienia się". Poza tym NSW ma sporą dowolność w doborze odzieży. Quote
Szwed_ Posted December 11, 2006 Author Report Posted December 11, 2006 Dzięki Catch22. To jak z obszywaniem tego munduru? Przecież MCCUU ma wychawtowane EGA oraz naszywkę U.S. MARINES nad lewą kieszenią. Czy Sealsi dostają "gołe" MCCUU czy inaczej sobie radzą ? Quote
Catch22 Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 Dosyć akademicka dyskusja, myślę że to ich ostatnie zmartwienie, a pewnie mają trochę sortów bez naszywek i haftów - choćby dla Corpsmanów. Szaszłyk ma chyba w domu jeszcze parę metrów Marpatu bez EGA. SEALsa w niebieskim pixelu marynarki widziałem tylko raz, na jakimś publicznym spotkaniu na galowo-polowo i dawno to było. Quote
Moses Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 Cos mi w tym zdjeciu gdy go zobaczylem w temacie o obszywaniu BDU nie przypasowalo. To jak z obszywaniem tego munduru? Przecież MCCUU ma wychawtowane EGA oraz naszywkę U.S. MARINES nad lewą kieszenią. Czy Sealsi dostają "gołe" MCCUU czy inaczej sobie radzą ? Nie wiem co za problem odpruc branchtapa, a EGA jest tak male ze gdy sie nie przypatrzysz to nie zobaczysz. Na kilku fotkach z Iraku widziano juz snajperow z marynarki i panow EOD w marpacie wiec problemem by nie bylo zalozenie ich przez inne formacje, chodz nigdy bym nie wpadl ze Sealsi biegaja w ACU Quote
Igorek_SDS Posted December 13, 2006 Report Posted December 13, 2006 A swoją drogą ciekawe czy jak marynarka dostanie już swoje nowe mundury to seals zaczną ich używać ? ;-) http://www.strategypage.com/military_photos/200410230.aspx http://images.military.com/pics/SS_102004_Uniform_01.jpg eeeee -chyba nie :lol: Quote
Catch22 Posted December 13, 2006 Report Posted December 13, 2006 No to pisałem - widziałem już jakiegoś, bodajże majora SEALs, w tym granatowym pixlu. Jakoś na początku 2005 roku bodajże. Quote
Wukasz Posted December 13, 2006 Report Posted December 13, 2006 Jasne, że będą używać. W bazie podczas wizyt Sekretarza Obrony czy Sekretarza Marynarki... (a zatem i prasy :) ) Quote
Recommended Posts