Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 5 years later...
Posted (edited)

W Japoni ASG jest w pelni legalne jednak energia wylotowa nie może być wyższa niż 1J oraz producenci muszą tworzyć repliki w taki sposób by nie możliwym było przekształcenie ich w broń palna. Tak poza tym to nie ma jakiś poważniejszych restrykcji. ASG są tu dośc tanie ( dużo tańsze niż w u nas) dostęp jest dośc łatwy dużo sklepów, stron internetowych itp.

Edited by Bono Japan
Posted

Słuchaj jak wygląda sprawa z przewiezieniem repliki z Japonii do Polski?

Ja trzymam swój arsenał w Japoni a jak już mam przywozić do Polski wysłam sobie sam poczta morska okolo 2 miesiecy czekam. Cła nigdy nie płaciłem

Posted

Własciwie jes tu wszsytko mimo ograniczen 1J nie brakuje tu replik rzekomo nie wydanych na tym rynku. Ogromny wybór i dobre ceny.Przed przylotem do PL kupiłem samurai Edge nowke za 600zl i nie dawno Tanake Kar98K za około 1550zl też nówke.

Posted (edited)

A jak wyglądają spotkania airsoftowe? Głównie strzela się na halach dedykowanych?

Ja akurat z grupa głównie wypływamy na jakies zalesione wyspy których są setki.

Edited by Bono Japan
Posted (edited)

Mam kolejny powód aby dalej uczyć się Japońskiego :maniak_OK: . Takie pytanko, gdzie dokładnie mieszkasz jak dojeżdżasz do Japonii?

Edited by oski52
  • 4 years later...
Posted

Hej Ludziska odgrzewam kotleta od 2012 więc 4 lata :D

Dobra tutaj temat zamarł, a chce dokładnie się dowiedzieć jak z asg tam ludzie żyją i jak to jest do tego max 1J czytajmy chyba dostęp tylko do cqb. Powiedzcie jak ktoś może kto ma kontakt z Japończykami czy ktoś bezpośrednio tam mieszka/jeździ. Dzięki :D

Posted

Limit 1J wcale nie powoduje, że można 'tylko cqb'.

To wręcz odwrotnie u nas jest chora pogoń za fpsami, która powoduje że z mniej niz 400 do lasu średnio...

Wiele razy graliśmy z chłopakami replikami koło 300fps w lesie i słabo ale równo daje zdecydowanie więcej funu niż standowy wyscig zbrojen...