Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

granade mam umieszczone oba na miejscu admina a po prawej mam double pistol. i zajmuje to równe 6 palsów.

Co do wykonania GP to jest baznadziejne, kolory inne, woodlandopodobny kamuflaż i zbyt jasne taśmy. Poza tym słaby materiał ;/

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Wiem wiem już podpatrzyłem te palsy to dramat i ten wl...

Skoro Ci tam ta kieszeń weszła koło adma to nie wejdą pouche na granaty?

To co decydować się na AAV Guardera czy coś innego? ;p

Edited by Kalashnikov
Posted

Granade jest tej samej większości. CHodzi o to że jeśli masz admina to nie zmieścisz 2 granade pouchów obok siebie. Nad sobą też nie bo będzie się cholernie trudno otwierać.

Bierz Guardera w military.pl masz najtaniej w PL ;)

Posted (edited)

Myślałem jeszcze nad używką... Nie zależy mi na nówce. A zaoszczędzę ze 50-100zł. Czasu też mam. xD A dodatkowo interesuje mnie WL więc z military odpada. xD Na asgshopie sa po 380...

Chyba poszukam używki. :F

Edited by Kalashnikov
Posted

Szukam jakiegoś oporządzenia dla snajpera. Myślę nad Pasoszelkami z Miwo albo reactorem. Chce jakieś w miarę lekkie oporządzenie. Nie mówcie mi nic o palce ani o paternie. Pomóżcie bo nie wiem w czym ogóle szukać.

Posted

No tak ale co lepsze szelki czy kamizelka. Problem jeszcze jest jest jeden ze muszę mieć jakąś większą torbę np na racje żywnościowe i część ubioru np siatka osobista.

Posted

Lol. Racja żywnościowa? Wrzuć kanapki do plecaka.

Ale jeśli mówimy już poważnie to:

Kup sobie PT3 albo PT4, ilość palsów pozwoli Ci na zamontowanie sporej ilości kieszeni. Jakiej repliku używasz? W zestawie ma być broń boczna? Do tego plecak, jakiś niewielki patrolowy wraz z miejscem na camela.

Generalnie nie określiłeś co tam chcesz nosić, jak chcesz nosić. Reactora sobie odpuść.

Posted

Kelo - gwarantuję Ci, że do leżenia / czołgania się (o ile wiem, u snajpera chleb powszedni) pasoszelki będą lepsze, niż kamizelka. I, na moje - im na nich mniej, tym lepiej. Reszta do plecaczka.

Posted

Plecak nie jest zbyt dobrym pomysłem gdyż mam ghila a takie mając takiego garba będę bardzo widoczny. Skolei ciągnięcie plecaka za sobą na lince również odpada za mała mobilność. Posiadam aps 2 sv a broń boczna myślałem o gloczku. Natomiast co ja chciałbym nosić w takim oporządzeniu? Mianowicie jedna racja żywnościowa, siatkę osobistą, kilka pustych ładownic do ak, kilka ładownic do pistoletu kilka kieszeni uniwersalnych na różny sprzęt jaki nosze czyli drut kombinerki i kilka badziewi temu podobnym.

P.S. czemu reactora mam sobie odpuścić co prawda wie ze ładownice w nim są do (czterech liter) chciałem je wywalić i kupić z miwo.

Posted

Bo w reatorze, nie będziesz się konfortowo czołgał. Z tego co piszesz kurtka DPM + plecak dla Ciebie będzie najodpowiedniejszy. Po co Ci puste ładownice do AK? Poza tym, plecak zawsze będziesz mógl wykorzystać jako podpórka.

Posted

Po prostu a kamizelkach, jak to moi poprzednicy pisali, czołga się o wiele gorzej niż w pasoszelkach. Sam testowałem i różnica jest odczuwalna. No i to samo...po co te PUSTE ładownice ?

Posted

Wracając do mnie. xD

TBM masz możę zdjęcia AAV na sobie?

Czy pouch na manierkę jest mniej więcej tak samo pojemny jak utility albo małe cargo?

I jakiego camela najlepiej kupić? Montować go w małym plecaku z kieszenią na camela czy osobno w pokrowcu?

A co to kelo. Szelki, pas alice do tego 2 ładownicę do m16, cargo, 1 manierka i medical. Powinno się wszystko zmieścić.

Posted

Kelo - wywalaj, wywalaj, wywalaj te graty. Im więcej wyrzucisz, tym szczęśliwszy będziesz ;)

Rozważ pasoszelki Jacko z Miwo-L. Camel na garba, duże poziome cargo jako buttpack (aby nie chlebak, bo to straszna kobyła jest) na żarełko i pierdoły właśnie, kabura z pistoletem, ładwonice na 1-2 magazynki do niego, łądownica na magazynki do snajpy (nie wiem, jakie są duże, ale chyba mniejsze niż od... każdego innego karabinka, wiec chyba mała kieszeń uniwersalna). I to wszystko.

Kaburę do pistoletu znajdź zamkniętą - będziesz mniej syfu na pistolet zbierał.

A brytyjska kurtka typu Smock jest genialna 8)

Ew. plecaczek - mały, typu 3-day assault pack, żeby w racie czego robił za podpórkę pd karabin, nie był ogromnym garbem et caetera. Nawet zamiast pokrowca na camel i buttpacka.

Posted

http://picasaweb.google.pl/maciejwojtkiewicz/AAVFSBEGuarder#

Pouch na manierkę jest podobnej wielkości za to pod względem zajmowania palsów identyczne. Także nie ma problemu aby zamienić utility na canteen ;)

Uważam że najleopsze są oryginalne camela - zawsze masz pewność produktu oraz wymienność części. Osobiście używam plecaczka i camel siedzi w środku. Zostaje w środku miejsce jeszcze na jakieś 3pełne mre + mała kieszonka ;)

Posted (edited)

W zasadzie ja też. I to nie raz :) (EDIT: może i nie obwieszonej w ten sposób, ale dosyć podobnie). No ale jednak trochę ciężej biega się w takiej kamizelce po lesie. Chyba, że wyciągnie się wkłady to odejmujemy te 2kg obciążenia ;). Jednak prawda jest taka, że lepszym wyborem do lasu będzie beltkit niż tu obecna AAV, co nie zmienia jednak faktu, że jak ktoś chce to można użyć tej drugiej ;)

Edited by MarineSlupsk
Posted

Uh, faktycznie wkłady ważą nieco ponad 2kg, ale z tego co mi wiadomo TBM ma w AAV włożone kafelki(dosłownie) obłożone karimatą zamiast SAPI. Nigdy nie miałem tego drugiego w łapach to nie mam zbytnio porównania. Możliwe, że wagowo te kafelki są zbliżone do SAPI, nie wiem.

Posted

Jak wiesz ile ważą i nie masz bana na google* to możesz odkryć tę epicką tajemnicę.

* ostatnio bardzo częsta przypadłość forumowiczów!

Posted

Płyty SAPI to tylko jedna z wielu możliwości opancerzenia, zwłaszcza że SAPI to już generalnie standard trochę nieaktualny.

Wagomiar możecie przyjąć taki (już to chyba raz pisałem)

Płyta 25X30 (standard, rozmiar L) - ceramiczna NIJ IV - ok. 3-3,2 kg, ceramiczna III ok. 2,5 kg, polietylenowa III ok. 1,2 - 1,5 kg

płyty boczne - 15X20cm analogicznie - 1,2 kg/1 kg/ 0,7 kg

Wkłady miękkie, BALCS rozmiar L - zależnie od wytrzymałości 2,5 - 3,2 kg

ochrona krocza miękka - 0,5-07 kg, kołnierz podobnie

Posted

Config jest przeznaczony do CQB i MOUTa.

Całość z wodą i gratami waży mi średnio koło 12kg.

Wkłady z kafelek + 10magazynków + 3l wody, + mre + pierdoły + waga kami.

Zazwyczaj biegam po lesie w pasoszelkach ale czasami np jak zmieniam configa to biore coś w zamian.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...