Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ostatnio zaopatrzyłem się w większość sprzętu (od podstaw) w Gunfire i mogę sklep polecić z czystym sumieniem.

Zwrot niepasujących magów przyjęty, reklamacja kolimatorka uwzględniona, czego chcieć więcej:)

Zdecydowanie polecam!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamówiłem dyszę https://gunfire.pl/p...ypu-M4-M16.html

Według opisu miała być podwójnie uszczelniona. A nie jest. Ma jeden oring.

Wprowadzanie klienta w błąd.

Piszę jeden pod drugim bo dostałem mail z przeprosinami za tą dyszę. I propozycję rekompensaty w postaci dowolnej dyszy jaką sobie wybiorę. Nie pisałem do nich bo to tylko dysza. Ale ktoś z Gunfire przeczytał tutaj moje żale i odpisał że zaszła pomyłka.

Plusik dla Gunfire.

• 2 weeks later...
Posted

Gdyby byli mi dłużni przysługę to poprosiłbym chyba po prostu o takie jedno "wiaderko". Zapas do końca życia. :teethh:

Swoją drogą, minął miesiąc od otrzymania złych kulek (o czym wspominałem wyżej), bodaj 3 tygodnie od odesłania ich przeze mnie. Trochę długo to trwało, ale otrzymałem trzy paczki właściwych Rocketsów.

Posted

A ja znowu mam jakieś ale do tego sklepu. Kupiłem sobie Polar* Fusion Engine, wszystko spoko, przyszło i oddałem Rogasiowi do złożenia, okazało się, że konwersja jest prawdopdobonie ze zwrotu. W środku miała pozamieniane wtyczki elektrozaworów, podpięte odwrotnie, przez co nie możliwe było strzelanie po zamontowaniu konwersji.

Posted

Zakupy prawie zawsze na plus, szybka wysyłka, bez pomyłek. Zakupy ''drobnicy'' mogę polecić w 100%.

Z zakupem repliki wyszło mniej przyjemnie. Sprzęt dotarł jak zwykle szybko, niestety replika wyglądała jakby pochodziła za zwrotu, ślady były minimalne replika działała a cena była iście okazyjna (pewnie dlatego) wiec nic nie zgłaszałem tylko cieszyłem się z nowego sprzętu.

Replika zdechłą po wystrzeleniu może 2-3 magazynków i od blisko 3 tygodni leży w ciemnym kącie serwisu. Sklep padł pewnie ofiarą własnego sukcesu i najzwyczajniej w świecie mają co robić więc i czasu na odpisanie na wiadomość nie starcza, Napisałem we wtorek, jest piątek - zostaje cierpliwie czekać. Oby nie do śmierci :)

Posted

Sklep ma czas na rozpatrzenie 14 dni. Ciśniej GFa, bo oni później wrzucają w swój system przez co sami sobie wydłużają termin realizacji reklamacji, a tak naprawdę już są po terminie. Miałem z nimi już tak ;)

Posted

Sklep niepoważny - zamówienie złożone chwilę po północy z poniedziałku na wtorek, czyli opłacone jeszcze przed rozpoczęciem pracy we wtorek, miało wyjść w środę. W środę zdziwił mnie status "pakowane" więc przedzwoniłem upewnić się czy paczka wyszła, czy dopiero wyjdzie - usłyszałem że był poślizg na magazynie, ale zamówienie jest skompletowane i "jeszcze dzisiaj wyjdzie". Niestety, brak zmiany statusu następnego dnia i kolejny telefon - usłyszałem że "nie wiem czemu paczka wczoraj nie wyszła, wyjdzie dzisiaj o godzinie 19, sprawie został nadany najwyższy priorytet, po 19 powinien pan dostać maila z numerem nadania". Oczywiście, maila nie dostałem - dziś kolejny telefon i, co mnie już specjalnie nie zdziwiło - paczka nie wyszła. Jest spakowana, ma "najwyższy priorytet i wyjedzie wieczornym kurierem", czyli będzie na poniedziałek. Poprosiłem w takim wypadku o dostawę na sobotę, bo GLS oferuje takie usługi i usłyszałem że nie ma takiej możliwości i to jeszcze bardziej wydłuży transport. Dla mnie to jakaś żenada - sprzęt dostępny, zamówienie nieduże gabarytowo, pakowane 4 dni, obietnice bez pokrycia. A podkreślałem każdorazowo że graty potrzebne na sobotę. No nic, kolejne zamówienia lecą gdzie indziej.

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie zakończył się program lojalnościowy produkty pa punkty, szkoda bo nie zauważyłem daty zakończenia a trochę punktów zostało niewykorzystanych. Mam nadzieje, że będą kontynuować tą promocję kilka razy kupiłem coś dla punktów co nie zmienia faktu, że uważam sklep za bardzo dobry z ostatniego zamówienia około 2 tyg temu jestem zadowolony. No może poza potrzebą doginania blaszek w magazynku tracer modyfi chińczyku trochę spartaczyły ale dało radę podoginać i wszystko działa.

Posted

Ostatnio robiłem zakupy i wszystko w porządku. Tylko radzę nie zawracać sobie zbytnio głowy statusem zamówienia na stronie sklepu - w czasie promocji jest on późno aktualizowany - paczka już była u mnie, a na stronie sklepu "pakowanie" :D

Co do punktów - nie byłem stałym klientem więc dużo nie straciłem, ale jeśli promocja nie wróci to nie w porządku ze strony sklepu - sprawdziłem i na mailu nie mam informacji o tym.

Posted

Przestań śmiecić bo wyłapiesz bana. Albo wrzucasz konkrety (bez durnych pytań o to czy masz je wrzucić) albo przestaniesz toczyć pianę (sam lub po banie). Twój wybór.

Posted

Co do opinii - robię tam zamówienia regularnie. Zawsze szybko, sprawnie, bez przestojów w aktualizacji statusu. Jakość jak i sposób zabezpieczania paczek - na plus. Oby tak dalej. Pozdrawiam

Kopiuj wklej co by poszło dalej...

"Jeśli komuś umknęło to niestety GF po cichu zmienił zasady programu lojalnościowego. Punkty dwukrotnie straciły na wartości. W skrócie jeśli coś można było kupić za 100 punktów, to obecnie potrzebujemy 200. Punkty zdobywamy po przeliczniku bez zmian."

O tym, faktycznie warto byłoby poinformować klientów wcześniej...

Posted

Witajcie, opiszę wam moje przygody z firmą Gunfire. Zapraszam.

W grudniu ubiegłego roku, postanowiłem trochę zmodyfikować 2 moje repliki. Prosty tuning: w Augu nowa sprężyna, gumka itp. Druga replika czyli Mp5 miala mieć zrobiony downgrade i przełożone kable. Myślałem że korzystajac z usług firmy takiej jak Gunfire, tuning będzie zrobiony szybko i profesjonalnie, jednak bardzo się myliłem... Korzystając z okazji, będąc we Wrocławiu, dnia 18.12.2017r. osobiście zostawiłem repliki w sklepie Gunfire na ul. Jana Długosza. Pan za ladą poinformował mnie, że w związku z okresem świątecznym, prace mogą się przedłużyć, a repliki będą gotowe za około 3 tygodnie. Jak łatwo można obliczyć, prace powinny być ukończone 08.01.2018r., co jednak nie nastąpilo. W styczniu kilka razy kontaktowałem się z serwisem, informowano mnie o tym, że reklamacja wydłuża się ze względu na poświąteczny okres reklamacji. Nie spieszyło mi się, a poza tym miałem sporo innych spraw na głowie, więc na jakiś czas odpuściłem. Pod koniec stycznia zadzwoniłem, i dowiedziałem się że jakoby moje repliki są już "drugie w kolejce w serwisie". Po dwóch tygodniach znowu zadzwoniłem, i po raz kolejny usłyszałem "już niebawem się tym zajmiemy, przepraszamy za opóźnienie", było to dnia około 10 lutego. Około 5 dni później odebrałem telefon w sprawie ustalenia szczegółów tuningu, od tego czasu kilkakrotnie kontaktowałem się z serwisem. Cały ten czas tuningowny był mój Aug, o drugiej replice dowiedziałem się tylko tyle, "ktoś inny się nią zajmuje, będzie się z panem kontaktować". Wreszcie 26 lutego dostałem paczkę z Augiem. Jakież bylo moje rozczarowanie gdy zauważyłem, że po pierwsze: nie da się rozłożyć repliki, zatrzask był zacięty, nie dało się go przesunąć (Auga można rozłożyć na 2 części za pomocą jednego przycisku), po drugie atrapa zamka również się zacinała w połowie, więc nie dało się dostać do komory hop-up i wyregulować hopka, co jak wszyscy wiemy jest bardzo ważne. Natychmiast zadzwoniłem do serwisu (zażądałem również odesłania do mnie drugiej replik, dotarła do mnie parę dni później), poproszono mnie o odesłanie repliki. Tak też zrobiłem, jeszcze tego samego dnia nadałem paczkę, która dotarła do serwisu dnia 28.02.2018r. Od tego czasu NIKT się ze mną nie skontaktował, nie poinformował o tym że replika dotarła, musiałem sam to sprawdzić. 6 marca napisałem maila, w którym po raz kolejny opisałem usterki, które powstały podczas prac w serwisie Gunfire. Zażądałem równiez zwrotu pieniędzy za przesyłkę, oraz informowanie mnie o postępach prac. Ani jednego, ani drugiego się po dziś dzien nie doczekałem, co gorsza mój Aug jest nadal w rękach serwisantów Gunfire ;(

Podsumowując: JEDNĄ replikę robili ponad 2 miesiące, i w dodatku ją uszkodzili, teraz już prawie miesiąc czekam na naprawę.

Odradzam komukolwiek, komu zależy na swojej replice, usługi serwisu Gunfire. To tylko stracony czas, pieniądze i nerwy. A i przed zakupem trzeba by się kilka razy zastanowić.

Mam nadzieję, że bazując na moim doświadczeniu, w przyszłości kilka osób uchroni się przed takimi przygodami.

Pozdrawiam społeczność asg, i życzę miłego dnia :)

P.S. kiedy naprawa mojej repliki się zakończy, zrecenzuję usługi Gunfire pod kątem reklamacji.

Posted

Coś im się sypie z kompletowaniem i wysyłką. Składałem ostatnio 2 zamówienia, w niedzielę wieczorem i tydzień później, w poniedziałek rano. Obydwie paczki dotarły do mnie po 4 dniach od zamówienia i opłacenia, czyli w piątek wieczorem.

Posted

Ja tam kupuję często i nigdy nie było żadnych problemów, zawsze byłem zadowolony. No może jeden raz zamiast kulek 0,45 dostałem 0,43, ale może pan za ladą nie dosłyszał.

Natomiast co do serwisu: ostrzeżenie! Nie co do obsługi. Co do kolejki. Oddałem dwie repliki na płatny przegląd, ale kolejka jest taka, że po półtora miesiąca serwisant powiedział, że kilkadziesiąt replik czeka przed moimi i nie chce mnie ściemniać, ale szybko do mnie nie wrócą. Odebrałem wczoraj nie zrobione. Jeśli macie jakieś przeglądy itp. to nie tam, przynajmniej na razie.

• 3 weeks later...