Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ładna. Sm malowałeś?? :D ... Ja jak już to bym pomyslał nad camo WP (Wojska Polskiego :wink: ) bardzo mi sie podoba tak samo jak moro 8-) (a swoją drogą... moąna nosią polskie moro? :-F )

Edited by K0T
Posted

Te loza co byly na tej stronce to nawet ladne ale te pierwsze, z tej galerii to porazka... jakby ktos mial problemy z odbytnica i niedobór papieru toaletowego... :-F a jakbym chcial camo na Olive stylu to musze najpierw zdrapac to cos co ma przypominac farbe matowa?? czy nie zejdzie camo z tego gowna? :P

Nie obrażaj Flecktarn'a bo kamufluje świetnie :twisted:

- inna sprawa, że nie wygląda tak "artystycznie" jak inne camo.

A łoże musiałbyś porządnie zmatowić, bo z tej gumy to na bank wszystko szybciej zlezie niż normalnie z tworzywa.

Posted (edited)

Tu nie chodzi o wyglad "artystyczny" tylko piekno, moda i styl :-F

Najwazniejsza to jest gumka HU i prec lufa... pózniej inne bajery :D a no i łożyska... bo chinole nie wiedza co to metal...:P

Haha jutro pierwsze ASG na ktorym przetestuje M14 w terenie :D

Pozniej pozostaje tylko obejrzenie M14 od srodka :twisted: fajnie jak uda mi sie ja ponownie zlozyc :wink:

Czy na pewno standardowa gumka dziala? :-F bo reguluje, reguluje HU i nic... to samo :???:

Edited by K0T
Posted
To krzyzyk na droge Twojemu silnikowi...

Nie rozumiem dlaczego ?? Większość moich replik "jeździ" bez bezpieczników i jakoś dają radę bez żadnych stresów czy "awarii" silnika. Raczej nie planuję podłączać tam aku od samochodu czy bezpośrednio 220V więc po co bezpiecznik ?

PS

Panie Kocie po pierwsze pisz po polsku, po drugie nie jest to miejsce do omawiania Twoich emocji co będzie na strzelance, co bardziej Ci się podoba w kwestii umundurowania czy kamuflażu. Masz konkretne pytania/spostrzeżenia co do tuningu to proszę resztę do odpowiednich działów.

Posted

Bodajże od wczoraj w asgshopie są dostępne pokrywy lufy z deepfire - oczywiście metalowe. Zamówiłem dzisiaj z kumplem, jak przyjdą podzielę się wrażeniami. Swoją drogą może kiedyś doczekamy się komór hu z DF?

pozdr

Posted (edited)

Mam pytanie : żeby zamontować bipod harrisa potrzebny jest taki bolec z dziurką. Mam taki jeden na stanie i zamierzam go tam zamontować. I tu pytanie : czy wytrzyma on tam chociaż przez sekundę? Bo wydaje mi się, że całość zaleje jakimś klejem...

Boje się, że to popęka :poddanie:

Edited by Świr
Posted

Chodzi Ci o wytrzymałość łoża czy zamocowania bipodu? Generalnie mocowanie jest stabilne; a wprawdzie nie wiem na ile jest wytrzymałe chińskie tworzywo; ale chyba nie powinno pękać. Skoro wytrzymują chwyty od emek lub plastikowe łoża snajperek...

Posted

Ok.. HU dziala (wystarczylo kilkadziesiat razy pokrecic 8-) )

M14 przeszlo test w terenie... Spisuje sie doskonale... jeszcze tylko prec lufka i... :mrgreen:

Ale mam teraz problem z magiem :cry: nie moge odblokowac... i nie wiem czy sie zapiaszczyl czy cos... niby z hi-capami tak jest :roll: ale wie ktos jak to naprawic? Czy musze go rozlozyc? :wink: :-F

Posted

Tak, masz go rozkręcić i tam będzie takie szare [metalowe] "półkole" , które przekręcisz kawałek [uwaga na palce] i sprężyna się sama zwolni

A co do bipodu - chodziło mi o wytrzymanie łoża, bo strasznie nie jestem co do niego pewien ;-)

Posted

Dzieki pozniej tak zrobie... boje sie o palce :P jak czesto takie cos sie robi? :-F

Świr, fajny avatar :D sam zrobiles, to ty? :P a w jakim programie?

Synku; trzymaj się tematu, bo Twoje posty polecą w kosmos.

Pogadać to sobie możesz na czacie.

A jak masz pytanie do kolegi nie związane z tematem to pisz na PW.

[Promant]

Posted

Mi w ciągu 4 miesięcy zdarzyło się 3 razy.. wg mnie to wina szajs kulek , które używam ;) ale do końca nie wiem dlaczego tak się robi :-F

a avatar ustrzeliłem na necie :killer:

;-)

Posted

A co do bipodu - chodziło mi o wytrzymanie łoża, bo strasznie nie jestem co do niego pewien ;-)

Większość dwójnogów jest dość lekka, a przecież łoża w tanich snajpach jak m6 też nie są z jakiegoś supertworzywa. Jeśli mocowanie jest prawidłowe, to nie wiem co tam mogłoby nie wytrzymać.

Posted

Na wszelki wypadek zaleje to czymś, żeby było twarde jak sk... żeby było twarde :-F

I nie chodzi o to, czy dwójnóg jest lekki czy nie.. jeszcze trzeba zwrócić uwagę na użytkowanie... :uśmiech:

Ale dzięki ;-)

Posted

1. Maga nie da sie otworzyc :wink:

2. odkrecilem jakas ram srobke na dole i gowno :roll:

nie wiem jak chinole to zrobile... poza tym nie ma tam zadnej sprezyny ani nic co powinno popychac kulki :-F nie wiem moze poleciala w kosmos... POMOCY! :poddanie: nie chce kupowac nowego maga :( a kulki mam P&J 0.2g :cry:

Posted (edited)

Podważ maga nożem - jak jest złączenie plastik-metal i ciągnij do góry. To łatwe jest...tylko trzeba pomyśleć xP

35zł mag z DF więc duży wydatek to duży nie jest, a mniej pindolenia się z tym stockowym.

Kulki z P&J? Szczęść Boże :mrgreen:

Edited by Drakeus
Posted

Eeh... nie wiedzialem.. :P a ten mag za 30 iles to ma 30 kulek... lepszy low-cap za 108zl i ma 70 kulek :twisted:

"Kulki z P&J? Szczęść Boże :mrgreen:" to dobrze? :D to nie sa "aniolki" ladnie dorobione kulki 0.2g :wink: nie wiem o co cie chodzi :-F :-P

I co mam zrobic jak juz wyciagne bebechy z maga? :-F

Używaj emotikonów z umiarem. Post ma być czytelny, a nie wyglądać jak dziecięca kolorowanka.

[Promant]

Posted

P&J są syfn.....ee...nie najlepszej jakości :P

Noo ja mam Maruiowskiego na 70 i jestem diablo zadowolony :D

Tak się tylko pochwalę że kolega mi robi drewno do M14 za śmieszne pieniądze - w 150zł się zmieszczę :)

No dobra, chwalenie mode off.

Jaką lunetę polecacie do tej repliki?

Posted

Powiadają, że każda kolejna emotka użyta w poscie to mniejsze IQ - nie wiem ile w tym prawdy, ale coś jednak w tym jest...

Sprężyna w hi-capie to nie zwykła sprężynka jak te w low-capach. To jest taki zwinięty "ślimak" jak w zegarach.

Co do kulek P&J to wszyscy się zachwycali dopóki nie zaczęli znajdować w opakowaniu połówek.

Posted

Z tymi kulkami faktycznie jest jak mówisz Dudi. A tak bajdałej to aż dziw że cie aż tu zawiało ;-)

Co do lunety, to nie można raczej powiedzieć "bierz taką a taką bo jest najlepsza do M14". Kwestia gustu, oczekiwań i oczywiście kasy. Na niskim montażu lunetka 3-9x40 np. Tasco wchodzi na emke bez problemu. Można zawsze użyć innej oraz montażu wyższego lub niższego, "jak ciocia woli" :-F

Posted (edited)

Mam pytanie: czy ktoś montował lub planuje montować zestaw cylindra o powiększonych średnicach Guardera do M14? Jestem zwolennikiem montowania bore-up'ów w AEG, dlatego pytam czy nie ma z tym problemu, czy to będzie pasować?

Zestaw o powiekszonych średnicach jest na Machinegun.pl troche droższe od zwykłego zestawu, dlatego chyba warto dołożyć troche więcej i mieć boreup'a.

Edited by bartek_86
Posted

kręć tym szarym półkolem .. powinna się zwolnić sprężyna [ślimak]

Zamontowałem ten bolec.. gdy trochę mocniej nim szarpałem widziałem jak się połówki łoża rozchodzą. Całość zalałem połową opakowania dwuskładnikowego poxipolu i teraz całość wygląda... pancernie

;-)