Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postanowiłem dzisiaj dobrać się do HU...z powodu podwójnego strzelania kulkami. Co zobaczyłem? Tzw. teflon fix - a i tak strzela podwójnie..

No ok - docisnąłem HU, skręciłem gnata..

Po tym "rekomendowanym" przez Krakmana zabiegu - problem występuje dalej...

Co mam więc robić?

Posted

Nie wiem ja tego problemu nie mam. U mnie zawsze (no dobra prawie zawsze) podaje kulki pojedyńczo. Może problem tkwi w popychaczu albo magu??

PS. I jak z tymi osiągami Krynia??

Posted

Z pomiarami będziecie musieli troche poczekac zresztą ja też.... mam lekkie problemy techniczne z odpaleniem repliki od wczoraj:P jak naprawie to napisz;)

A co nie działa??

A TERAZ PYTANIE DO WSZYSTKICH KTÓRZY W SWOIM M14 MAJĄ M120. CZY ZEBATKI WYTRZYMAJą M120 PYTAM BO Z ASGSHOPU NAPISALI ZE REPLIKI TUNINGOWANE DO M120 CZESTO NIE WYTRZYMUJA

Posted

mi póki co wytrzymują są stalowe całkiem niezłe można powiedziec ze jak w CA. A mi coś zelektryka pada po jak podłączam naładowaną baterie na max 9,6v to słychac jak próbuje ruszyc i staje jak by się przyblokowało coś ....... może ktoś coś wie??? kable i wszystko jest dobrze powkładane, po sprawdzane 100x ale nie wiem co się stało że nie może zaskoczyc???

Posted

Stawiam na zwarcie. Ja miałem to samo. Thor pisał o tym wcześniej. Zębatki są moim zdaniem lepsze niż stockowe CA. Jak na razie przemieliły 2.5tys. kulek na M120 i są jak nowe. Wcześniej 3tys. kulek na 130% CA.

Posted

Tobi, jakiej bateri używasz na sprężynie M120, jaki jest ROF i ile kulek wystrzelasz na jednej bateri? Ja planuje zmienić 9.6V na 10.8V.

I jeszcze jedno, strzelasz głównie serią czy więcej na semi?

Posted

Przyznam sie szczerze ze juz zglupialem :poddanie: :poddanie: Zastanawiałem sie nad zamówieniem od razu całego zestawu z asgshopu http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=972

ale są tam zębatki "oryginalne" i nie mam pojęcia czy by pasowały. Wy piszecie, że nie będą bo w M14 są zwykłe do v.2, Krakmani piszą że chyba będą, a ci z asgshopu nie wiedzą bo z tą replika jeszcze nic nie robili

Posted

Znaczy się opłaca się ten zestaw kupować czy nie?

ten zestaw jest najlepszym, co możesz kupić, bo masz pewność, że wymienisz wszystko, co potrzebne i nic ci się nie rozsypie.

a co do tych zambatek, to tylko kwestja umówienia się z nimi, co zrobić...

Posted

Dobra apropo tej ustarki że nie chciało zaskoczyc to były magnesiki w silniczku już ustawiłem i było by ok. ALE.... Odpaliłem gearboxa strzeliłem kilka razy wydawało się wszystko ok jednak powietrze prawie wogóle nie wystrzeliwuje z dyszy czuc lekki podmuch wiaterku a nie spręzone powietrze??? Nie wie ktoś co może byc nie tak. Wogóle strasznie tłumi tak jakby powietrze nie mogło się wydostac ze środka gera.... help bo w niedziele strzelanka ;) a nie wytrzymam

Posted

:-F Witam.

Dzisiaj rozkręciłem swoje M14 na cześci pierwsze (nie ruszając GB).

Gdy doszedłem do prawie gołego GB podłączyłem baterie i strzeliłem żeby zobaczyć co może być nie tak (chodzi o podwójne kulki) zobaczyłem jak jakas sprężynka sie napręża i rozpręża podczas strzelania zgodnie z ruchami dyszy... POmyślałem iż może dlatego podaje podwójne kulki bo sprezyna jest za słaba i nie dociska dyszy do końca. Oto fota sprężynki http://img181.imageshack.us/img181/3236/m14ss6.png

Sprężynke wyciągnołem za cholere nie idzie jej zgiąć w palcach taka twarda. No więc złapałem kombinerki i rozciągnołem tą sprężynke o jekieś 5mm. Przy wkładaniu jej miałem dużo dużo trudności wkładałem ją z 2 godziny gdy ją włożyłem coś zazgrzytało :strach: już miałem ciepło w gaciach :-F dokończyłem składac i modląc się aby działało strzeliłem. Działało normalnie beż zarzutu. OPtem zrobiłem testy wcześniej co drógi strzał był podwójny. teraz na całego hi capa zdażyły się tylko 2 podwójne strzały. Może miałem farta. Ale może mój sposób komuś pomoże.

Pozdrawiam

Posted

Napisze wam jak tuningowałęm bron i może wpadniecie na pomysł dlaczego nie działa. A więc zaczynając od początku. Kupiłem sobie m14 firmy KART te chińskie, które miało tylko 280 fpsów i chciałem je stunningowac do około 400. Wymieniłem spręzyne na m120 Mad Onion, prowadnice na metalową i łożyskowaną, łożyska ślizgowe stalowe, i po założeniu tego poszedł mi tłok w 1 dzień no to kupiłem w ASGshopie zestaw za 200zł gdzie była: głowica cylindra taka lepsza, cylinder teflonowy, głowice tłoka, tłok poliwęglanowy i dysza. W trakcie przekładania częsci okazało się że cylinder jest nieco inny( dłuższy o 2 milimetry i nie pasuje no to wymieniłem wszystko poza cylindrem. Musiałem tylko upiłowac popychacz żeby ta dysza ładnie wchodziła bo też nie było doskonale. Po złożeniu i odpaleniu jest coś nie tak. Odgłos strzału jest strasznie przytłumoiny i z dyszy(z geara) wylatuje lekki nie spręzony powiew powietrza. Czy ktokolwiek byłby wstanie przekazac jakąś cenną informacje. Czekam na odpowiedzi z waszej strony no i oczywiście z góry dziękuje za słuszne uwagi. Pomocy bo już 2 tydzien się męcze.

Posted

Psiknij silikonem do środka :mrgreen: ja miałem to samo, ale w snajperce sprężynowej. O-Ring tłokowy był tak dobrze spasowany, że na "sucho" ledwo "dmuchał". Parę psiknięć i ładnie śmiga [szczelność jest zadziwiająca - o-ring błędnie (?) dobrałem sam]

Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogę :killer: