Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam taki problem, że po strzelance zostawilem karabin na podlodze, lezal on z tydzien i pozniej postanowilem go naladowac, na strzelanke, gdy podlaczylem baterie do ladowarki zobaczylem ze lampa sie swieci i po chwili gasnie, i zrobilem tak kilka razy myslac ze to cos pomoze i ze wkoncu sie zalapie. Okazalo sie ze liczne proby nie pyrzniosy efektu wiec zostawilem to.

2 dni pozniej wziolem i podlaczylem batke ladowala sie 10 H i rano wlozylem ja do karabinu, i okazalo sie ze karabin nie strzela. Nie wydaje nawet tego odglosu ktory jest jak batka jest rozladowana. Pomozcie, i powiedzccie co trzeba zrobic aby to zaczelo dzialac.

Pzdr

Posted

hegemon - mialem jeden miernik "analogowy" za 10 zł. Kumplowi się zjarał po podłączeniu do sieci :/

moj został rozstrzelany przez ( uwaga ) p99 hfc :lol:

Jako taki miernik cyfrowy to około 30 zł.

Posted

Miernik ustawiasz na pomiar oporu, podpinasz go zamiast baterii i naciskasz spust. Jeżeli wskazania się nie zmienią to będzie oznaczało, że masz gdzieś uszkodzone kable, spalony bezpiecznik, albo wypięte styki silnikowe.

Posted

Ok mam miernik i teraz tak:

Ustawilem go na taka "omege" wlozylem styki do wtyku w karabinie i nacisnolem spust, cyferki zaczely sie zmieniac i dochodzi maksymalnie do 2,9.

Pozniej zmienilem na mierniku pokretlo zeby wskazywalo mH i podlaczylem do bateri, miernik pokazal 0,8.

CZyli najprawdopodobniej batka jest skopana/nienaładowana no nie?

Posted

Skoro po przełączeniu na "omegę" masz wynik 2,9 to znaczy, że masz styki w gearboxie osmolone. Przy "zdrowych" stykach powinno pokazywać ~0,3 (oczywiście po odjęciu oporu kabli ;)).

Posted

Alien1991- mH to milihenry ... a to jednostka indukcyjności ktora ma sie nijak do baterii ..

Ustaw na volty zakres na 20V

oczywiście DC lub - ( prąd stały )

mi miernik dzwoni ;)

Posted

Najlepiej zrobic z kims kto sie zna!!!

Jak ja rozbierałem pierwszy raz GB to wystarczyła mi instrukcja którą znalazłem gdzies na forum, GB to naprawde bardzo prosta konstrukcja, ale jezeli znasz kogos kto sie zna to nieradziłbym ryzykowac :uśmiech:

Posted

Wysyłka to 2x9,50zł

A co do serwisów to poszukaj sobie w dziale sklepy na WMASG sklepów, które takie usługi mają w swojej ofercie (nie chciał bym nikogo faworyzować ;)).

Chyba dasz sobie radę skoro piszesz poza działem dla zielonych :roll:

Posted

Tak się dzieje jak kostka stykowa nie dotyka blaszek jednocześnie, tylko jedną nieco wcześniej.

Tą co się osmala trzeba lekko dogiąć, aż obydwie będą "muskać" styk w tym samym momencie ;)