Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chce kupic Colta 1911 A1 TM i zamontowac w nim lufke precyzyjna.Jednak w ofercie jest lufa firmy Tanio Koba z gwintem,ktory podobno wspolpracuje z HU.Czy taka lufa bedzie spelniala swoje zadanie?Wiekszosc precek jest gladkich,to jest chyba jakies nowe rozwiazanie i boje sie czy gwint nie spowoduje np. duzego spadku predkosci kulki, co zaowocuje zmniejszonym zasiegiem.Bede wdzieczny za wszelkie opinie.

Posted

Widziałem kilka replik z lufami gwintowanymi i rezultat jest taki, że pod koniec lotu kulka zamiast opaść prosto w dół, lekko zakręca. Różnica w celności w porównaniu do zwykłej lufy precyzyjnej była niezauważalna.

• 1 month later...
Posted
Widziałem, strzelałem. Nie dało się stwierdzić różnicy między tym, a Systema 6.04. Poza tym, że Tanio Koba nakręcała kulkę troche w bok , ale to podobno kwestia dobrej regulacji HU.
  • 3 years later...
Posted

1. http://www.airsoftforum.com/board/lofivers.../t55249-50.html

2. http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=27059

Ogolnie:

- najlepiej sie sprawdza w replikach do 330 fps i tak zostala zaprojetkowana i wykonana. W Japoni sa restrykcje odnoscie fps a najwiekszym rynkiem zbytu luf TK jest rynek domowy. Z tego powodu TK nie widzi potrzeby aby modyfikowac swoje produkty i odostosowywac lufy do innej predkoscii np :+ 450fps

Po wyzej tej 330 fps kulku zaczynaja wariowac ( sprawidzlem na wlasnym AEGu na sprezynach : 1J , m100 oraz m120) Im wiecej fps , tym wiekszy rozrzut i nieprzewidywalnosc.

Jesli chcesz zastosowac lufe TK do snajperki, najlepiej wybrac lufe gladka np, PDI , KM , Systeme , Prometeusa etc.

- HU musi byc ustawiony na maksa ( moje wlasne spostrzezenia , ktore zostaly potwierdzone na innych forach )

- celnosc jest bardzo dobra.

Caly trik luf TK polega na tym, iz owy gwint w lufie powoduje wytworzenie sie poduszki powietrzej , ktora stalilizuje kulke w lufie , dzieki czemu kulka nie obija sie o sciany lufy. Giwint nie wprowadza kulki w ruch spiralny. HU dziala jak najbardziej poprawnie.

Posted

Dzisiaj testowalem dystansery :

- stock - kulki ladnie lataly, choc byl probmy z celnoscia , czeste dublety

- bialy elementa : sporadyczne dublety , ladny zasieg, choc kulki wariowaly

- czarny elemena : brak dubletow, niewiele mniejszy zasieg, duza celnosc i skupienie.