Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Srubka w body - zjechany gwint jak rozlozyc guna ?

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem, w moim shotgunie m47 DE long version wszystkie srubki już rozkręcilem żeby rozłożyc body ,oprócz jednej takiej najdlużeszej która trzyma ze sobą dwie połówkii body . Lecz jest problem pin tej śruby jest zjechany tj : nie moge tego rozkręcić . Co zrobić? Czy jest jakaś możliwość o której nie wiem aby móc rozkręcć tą śrubę , ? POMOCY !!!

Posted

Proponuję rozwiercić, jednakże jest to ciężka sprawa, bo wiertło ma to do siebie że zawsze będzie "uciekać" w stronę bardziej miękiego materiału, czyli plastiku (zakładam że ta śruba jest metalowa a body z plastiku).

Tego efektu nie da się wyeliminować nawet na wiertarce stołowej :cry:

Możesz spróbować, ale czarno to widzę :wink:

Aha, jeżeli śrubka jest z plastiku to przyklej do niej jakiś element który zastąpi śrubokręt, poczekaj aż wyschnie i licz na cud :lol:

Posted

OK juz sobie poradzilem pomeczylem jeszcze ze srubokretem i otworzylem wreszcie tzn : najpierw rozkrecilem .. hurra :P

DZieki za rady , ale z tego co sadze to trudno by bylo gdyby juz naprawde niedaloby sie tego odkrecic , Trzeba wymieniac sruby ktore sa zjechane bo nie warto ryzykowac , zwlaszcza w drozszych replikach

P0zdro

• 2 weeks later...
Posted

Jak tak na koniec chcialem dodać, że rozwiercałem już śrubę (a raczej dwie) w gunie i nie bylo tak źle.

Najlepiej na niskich obrotach i powolutku, cierpliwie.

Napewno się uda ;-)

(to tak na wypadek gdyby już inne sposoby nie dzialaly)