Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

czy ktoś już próbował dokonac w domu przeróbki tanich karabinków marki weibao na broń innego typu poprzez wykonanie obudowy np z drewna??? Właśnie planuje przerobienie karabinka tej firmy na polski przedwojenny pistolet maszynowy typu MORS. Jeżeli ktoś ma takie doświadczenia prosze o odpowiedź.

Posted
Właśnie planuje przerobienie karabinka tej firmy na polski przedwojenny pistolet maszynowy typu MORS.

Niestety, nie pomogę ci w tej kwestii, ale jedno musze przyznać - masz gust :) Oczywiście zdjecia owej przeróbki trafią do galerii WMASG?

Aha i co to za firma Weibao? Jakieś ASG klasy ekonomicznej made in Taiwan (czyt. zabawki za 5-10 zeta)?

Posted

po przejżeniu rysunków pm MORS zmieniłem zdanie co do przeróbki na ten model. Najprawdopodobniej wykonam replike karabinu powtarzalnego wz.34 (M34??) oczywiście zdjęcia opis broni i repliki zostaną zamieszczone na stronie po wykonaniu repliki.

Posted

A wogóle mógłbyś podać jakąś fotkę, lub chociaż rysunek jak ten karabin Weibao wygląda? Bo to ułatwiło by ewentualne podpowiedzi co do konstrukcji i wzorowaniu się na jakimś konkretnym modelu...

BTW sam myślałem nad zabawą w takie rzeczy, a dokładniej na kupieniem drewna od Mauzera i być może części mechanizmu(rekonstrukcji, nie oryginału) i wmonowaniem mechanizmu z jakiegoś taniego gnata ASG, dobrej lufy od SG/1 i paru przeróbek... ale na razie kasy szkoda a i talentu do takich zabaw nie mam za dużego :)

Posted

ja mam AK-47 z firmy WEIBAO . dalem za niego 20 zł :D choć przyznam ze strzela daleko i mocno i jest dosc trwały ale niecelny. magazynek miesci 120 naboi, gun ani razu sie nie zacial ani nie oddal pustego strzalu choc jest intensywnie (a wlasciwie był) wykorzystywany;)

Posted

Jestem w fazie końcowej przeróbek tak więc niedługo pewnie swiat ujży zabójczą broń którą szykuje. Pozostało do wykonania jeszcze tylko pare żeczy takich jak kolba wydłuzona lufa i otulina by upodobnić to do czegoś

Posted

no więc powolutku zbliżam sie do skończenia wykonania karabinku. raczej niczego nie będzie przypominał ale bedzie zato fajnie wyglądać. zostały do wykonania lufa i okładzina bo kolba wystrugana i czeka na pomalowanie i przyklejenie więc najpewniej będzie oficjalna prezentacja dnia 10.08.2003. w babim dole sprawdzi się też zasięg celność i inne takie "pierdoły". wkrótce zdjecia powinny się ukazać na stronce jeśli jej twórcy uznają ze moga być.

• 1 month later...
Posted

ja teraz bede kombinowac ASG M14 juz mam zalatwiona kolbe potem jeszcze mechanizm ze starej m16 troche podrasowany :wink: :twisted: luufa i oczywiscie zrobienie zamka bedzie najgorszym momentem tego wszystkiego ale mysle ze jak to zrobie to przesle wam fotki :wink:

Posted

a z czego będzie łoże ? najlepiej jakby było razem połączone z kolbą ( na allegro coś takiego widziałem ). Mógłbyś zamieścić orginalne zdjęcię tago m14 ( ostry ) bo nie orientuję się co to za gun, jest to podobne do m1 ?

Posted

http://www.world.guns.ru/assault/as15-e.htm

http://www.world.guns.ru/assault/m14.jpg

Co jak co, ale rosjanie potrafią robić strony o broni :)

PS. Co do przeróbek,z astanawiałem się, czy nie kupić Super 9, wymienić kolbę na drewnianą, wymienić części na metalowe, nieco stuningować (lufa, sprężyna) i mieć za pół darmo coś podobnego do M40 :))

Problemem jest zrobienie częsci metalowych, bo sam tego nie zrobię, a znaleźc warsztat w którym mi to zrobią nie będzie pewnie łatwo... zresztą, na razie zbieram na elektryka i nie mam czasu na zabawę :)

Posted
a z czego będzie łoże ? najlepiej jakby było razem połączone z kolbą ( na allegro coś takiego widziałem ).

no wlasnie loze do tej mojej m14 kupuje na allegro :!: reszte jakos dorobie bedzie problem z zamkiem ale cos sie da wykombinowac . :wink: zastanawiam sie nad zrobieniem gazowki :twisted:

Posted

A słyszałes o gazowym m1 na kulki 8mm ( oczywiście asg ). Dzialał na zasadzie takiej, że kulki wsadzło się do łusek i przy strzale wylatywały jak z prawdziwego m1 ( ale nie jestem pewien ). W każdym bądź razie jakoś tak to było :)