Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z selektorem ognia MP5

Recommended Posts

Guest thomajos
Posted

Witam

W mojej MP5 Wella nie działa selektor ognia...

na pozycji "safe" blokuje spust ale,

w pozycji "semi" strzela jak na full auto,

na pozycji "full auto" działa normalnie.

Czy ktos miał podobny problem???

Czy przyczyną może być rozdzielacz ognia w gearboxsie???

z góry dzięki za pomoc

Posted

Jak sprężynka jest na miejscu to naiprawdopodobniej masz pęknięty przerywacz.

Czy na semi zdażało Ci się zablokowanie spustu? Jak tak to czy nacisnąłeś spust z większą siłą?

Guest thomajos
Posted

Sprawdziłem, spręzynka przy płytce jest ok, porusza dzwigineką rozdzielaczem ognia.

Wiec chyba faktycznie rozdzielacz jest pekniety, juto rozbiorę gear box.

Posted

A co jeśli nic nie jest pęknięte? A wszystkie części na miejscu?

Jeśli ktoś wybadał dokładnie co jest przyczyną to chętnie posłucham...

U mnie na jakiś czas pomogło rozebranie całej mechaniki i elektryki oraz poskładanie wszyskiego do kupy i oczywiście wyczyszczenie elektryki ze smaru.

Nie sądzę żeby to też coś dało w tym przypadku ale radzę sprawdzić przy każdym rozbieraniu GB czy kable nie są poobdzierane z koszulek albo poprzebijane...

(MP5SD2 CA tryb:semi lekkie naciśnięcie cyngla=2 strzały :lol: )

• 3 months later...
Posted

Dobra to ja mam lepszy problem :-D

-na safe jest safe

-na semi jest auto,ale czasami wskoczy semi

-na auto czasami jest auto a czasami... safe :mrgreen:

Sprężynka na płytce siedzi dobrze. Jak wcisne spust i śrubokrętem i przestawie roździelacz to kostka stykowa odskakuje czyli bangla.

I co z tym fantem zrobić ? :-F

Posted

Witam

W jestem zielony zakładałem podobny temat...Do dziś strzelam na semi jak na auto ale zdażają się wyjątki.Mówicie tu coś o sprężynce od płytki selektora,Gdzie mógłbym dostać tak małą sprężynkę ?

Posted

Ejj a czy u was też jest przesunięty selektor o kilka mm?

Czyli np. na safe blokuje sie troche wyzej niż jest ten rysuneczek z przekreślonym nabojem?

Pozdrawiam

Posted (edited)

Ja tez mam MP5 Well'a i na ostatniej strzelance tez selektor nawalil i juz nie mam semi (ale w sumei rzadko sie go uzywa :P ).

Z tego, co pamietalem jest to taka dopadlosc tego Well'a bo w temacie o MP5 Well'a z prawie rok temu sporo osob o tym pisalo, ze wystepowaly u nich takie problemy. Juz wtedy praktycznie wniosek byl taki, ze kazdemu sie to wczesniej lub pozniej przydazy. Rozwiazaniem byla chyba wymiana calej plytki od selektora, ale poszukaj tamtego tematu i poczytaj. Ja nie naprawiam, bo jeszcze nigdy nie rozkrecalem repliki, a w sumie nie musze miec tego semi ;)

Edited by Carnagge
  • 8 years later...
Posted

Jam ma problem z selektorem w mojej mp5 selektor strzela tylko na auto jak zauważłem jech pęknięta troszku płytka, ale bardziej chodzi o to że po strzela chwile i przestaje strzelać sprawdzałem okablowanie, silnik, baterie i wszystko jest oki z tymi elementami co to może być . Z tego co zauważyłem to się dzieje wszystko przez selektor .