Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

No więc tak mam pytanie a zarazem prośbe.

Mam mundur woodland BDU kontrakt. I tak na prawym ramieniu mam flage USA a nad lewą kieszenią mam już naszyte US ARMY.Posiadam naszywke sierżanta oraz naszywke 1 dywizji kawalerii powietrznej do naszycia.Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie i jak mam to naszyć????

Z góry dziękuje

Pozdro :-P

Posted

No więc tak mam pytanie a zarazem prośbe.

Mam mundur woodland BDU kontrakt. I tak na prawym ramieniu mam flage USA a nad lewą kieszenią mam już naszyte US ARMY.Posiadam naszywke sierżanta oraz naszywke 1 dywizji kawalerii powietrznej do naszycia.Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie i jak mam to naszyć????

Z góry dziękuje

Pozdro :-P

Jeśli chodzi o stopnie to: podoficerowie dwa na kołnieżu

oficerowie stopień na prawej klapie, korpusówka na lewej

• 5 months later...
Posted

Witam.

Jestem nowy i zielony i potrzebuje pewnej informacji. Na prawym ramieniu mam naszywke 143rd transportation brigade i pod nią amerykańską flagę (lustrzane odbicie). Czy teraz na prawym ramieniu mogę naszyć inną jednostkę?? By to było 1st Cavalry Division. i Czy do niej pasuje jakiś łuczek? Jak tak to jaki?? I przy tym czy nizej na obu rękawach mogę przyszyć sierżanta??

Pozdrawiam

Piotr

• 4 weeks later...
Posted

Przeczytałem jakiś czas temu ten temat i nie kojarzę by była odpowiedź na moje pytanie, dla tego odważę się je zadać. Z jakiego materiału były naszywane taśmy nad kieszeniami do ok. 1993r? Chodzi mi o bluzę 6 colour.

Posted

OK dzięki. Wybrałem olive bawełnę. Gdzieś przeczytałem, że na spodnie też się naszywa, to prawda? Jak tak to gdzie?

Na spodniach to Marines naszywają nametape'y. Nad kieszenią na tyłku.

• 4 weeks later...
Posted

Mam takie pytanie : moja postać ma ukończone dwie szkoły 82 A.B Div. RECONDO school oraz MACV RECONDO school.

I właśnie, naszywkę Recondo naszywa się na kieszonce po lewej stronie, a jeśli mam ukończone dwie? Jedna nad drugą?? I która na górze?

Posted (edited)

Zastanawiam się czy to prawdopodobne ukończenie dwóch szkół Recon... Co do noszenia - jak się domyślam - nosi się jedną - wybraną (opcjonalnie na jednym mundurze taką na innym inną - jak z obcymi skrzydłami)

A mi się trafił dziwny łuczek Ranger, niby full color, ale ma zielone tło.

obraz047ye3.th.jpg

Dla porównania zwykły łuczek Ranger i scroll.

Wie ktoś o co chodzi?

Edited by Hoplita
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Jakie naszywki nosi się na lewym ramieniu mundury ACU? ( chodzi mi o miejsce na kieszeni, nie na klapie od niej )

Spotkałem się, że dubluje się naszywkę jednostki, po za nią coś jeszcze?