Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Guest Patek
Posted

Mały refresh tematu.

Czy ktoś z użytkowników orientuje się czy Ace są dopuszczane do skoków? (w cywilnych aeroklubach) :)

• 2 weeks later...
Posted

A ja mam takie pytanie..

delta używa protec'ów z takim cienkim wkładem, na forum niektórzy też mają wersje 'chudszą'. W sklepach chyba są dostępne tylko te z grubym wkładem. One się od siebie czymś różnią? A może te mniejsze to poprostu rozmiar S? :)

Posted

Bez wkładu masz tylko plastik z gabką. Jest to kopia i nie radziłbym np. brać jej na wspinaczkę. Natomiast do tego żeby sobie nie rozciąć łba w jakimś pustostanie na strzelance w zupełności wystarczy.

Posted
Więc oni wyjmują se ten wkład czy co?

Jak to było pięknie powiedziane w pewnym filmie z Gibsonem ;-) nikt nie wie kto to są „oni” i dlatego mówią o nich „oni” :) . Pokaż o jaki model dokładnie Ci chodzi. Zauważ że większość skaterskich kasków ma wypełnienie ze styropianu jak w kaskach rowerowych za to Protec stosuje wkład z pewnego rodzaju sztywnej pianki tworzącej wewnętrzną skorupę.

Niektóre kopie robią z samymi grabkami bo tak jest po prostu taniej a jednocześnie ułatwiona jest regulacja rozmiaru(wymieniasz tylko gąbki na rzep).

Pozdrawiam!

Posted

Ja zmajstrowałem coś takiego:

proteckgumati4.th.jpg

Pętelka shockcordu(lub innej gumy) zgrzana zapalniczką i rureczką termokurczliwą, zaczepiana o śrubę z gwintem zabezpieczony również rureczką termokurczliwą.

Pozdrawiam!

Posted

Pytanie do posiadaczy pro-teców oblepionych rzepami - gdzie można dostać takie duże fragmenty rzepów? Pytałem kiedyś w pasmanteriach, ale mieli zaledwie cienkie paski. Na allegro też szukałem i ni ma :/ Jak znacie jakieś źródło, to dajcie namiar. Z góry dzięki :)

Posted

No właśnie ja nigdzie nie mogłem dostać nic pokroju 2" :( I dlatego pytam bo może idzie dostać takie w jakimś OBI bądź NOMI (tam różne cuda można znaleźć). Widać pasmanterie w Płocku kiepsko zaopatrzone są. W każdym razie dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted

Przeszukałem jeszcze raz Allegro i znalazłem. Kupiłem, otrzymałem i chciałbym przykleić ;P Pytanie tylko za pomocą czego? Szybki klej Pattexa nie zdał egzaminu, a mocowanie na taśmę obustronnie klejąca wydaje mi się trochę mało wytrzymałe - rzep odrywa się od taśmy (taśma na kasku zostaje) po parokrotnym przyczepieniu i odczepieniu naszywki. Ma ktoś na to jakiś sprawdzony patent? Z góry dzięki.

Posted

Bo odklejać naszywkę trzeba wtedy z wyczuciem, delikatnie i subtelnie :D

Przytrzymujesz palcami rzep, a drugą ręką odczepiasz naszywki - chyba proste? Inna sprawa, że trzeba umieć przykleić rzep. :)

Posted

Umieć przykleić rzep, co masz na myśli? :wink: Potrzeba do tego jakichś kwalifikacji :wink: :D?

A co do samej delikatności - jasna sprawa. Tylko zastanawiam się, czy przypadkiem nie będzie tak, że w razie zahaczenia kaskiem o cokolwiek, choćby nawet gałęzie, zerwie się nie naszywka, ale cały rzep :)

• 3 months later...
Posted

Witam ;-)

Wie ktoś może czy z Pro Tec'ów - wersje 'Snow'- możemy bez problemu zdjąć wszelkie "ocieplacze", tak aby spokojnie można było korzystać z kasku również latem ?? Oraz czy usuwanie naklejek znajdujących się na kasku nie jest kłopotliwe ??

Pozdrawiam, Maximus1944pl

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Dzisiaj przeglądając tu i ówdzie znalazłem bardzo ciekawy kask. http://www.unibike.pl/sklep/product_info.p...roducts_id=1102

Nie wiem tylko czy wygląda on dokładnie tak samo jak pro-tec. Niestety nie mam jak porównać, bo nie mam pro-teca. Jeśli ktoś ma taka możliwość to niech napisze.

Jeśli wygląda on tak samo to jest to bardzo ciekawa alternatyw, 45zł to nie duża cena. Co o tym myślicie?