Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej

Jestem początkującym maniakiem ASG awięc to pytanie dla większości z was będzie banalne :roll:

Mam zamiar kupić sobie w najbliższym czasie eaga (jeeeeeeee :lol: ), i jak większości młodszych maniaków (ja takim jestem) zależy na kosztach exploatacji (bo z pieniądzami strasznie kiepsko u ludzi któży na siebie nie zarabiają, tylko utrzymują sie z rent dziadków i wypłat rodziców :lol: ).

A do eaga potrzebne są kulki (droższe) 0,20 lub 0,25. Te lżeksze kulki 0,20 są tańsze i jest ich więcej niż tych 0,25 (chodzi tu o kulki z TM) czyli bardziej opłacały by sie 0,20. A pytanie jest takie czy gdybym kupował kulki 0,20 to bardzo by sie pogorszyły parametry szczelania ??????? jeśli tak to w jakim stopniu ??????

Posted

To zalezy od modelu ktorego bedziesz uzywal. Niektore maja lepsze osiagi na dwudziestkach, inne na dwudziestkach-piatkach. Pozatym wiekszosc AEG'ow ma regulowany hopup, co pozwala na optymalne osiagi i tych i tych kulek...

[ #edit ] : Co prawda nie uzywam AEG'a, ale w ankiecie udzial wzialem - 0.25g.

Posted

Wg mnie 0,25ki maja nieco wieksza celnosc, ale 0,20ki maja wiekszy zasieg i mniej "bolą" npla po trafieniu. Poniewaz sa tansze, to osobiscie preferuje wlasnie te kulki do walk. Natomiast kulkami 0,25 z przyjemnoscia sobie strzelam np do tarczy.

Pozdro

Pik

Posted

Cześć

Eld: szczerze mówiąc to ja nie widzę znaczącej różnicy .... ale i tak używam 0,25 Cybergunow ... ponoć są lepiej wykonane od 0,2 a niewiele droższe. Porównywałem tez do kulek TM i nie widzę jakiś powalających różnic a napewno wartych ceny.

Pozdrawiam Cappuccio

P.S. Mam AK 47

Posted

0,25 nie są tak podatne na wiatr, łatwiej przy nich wyregulować hopup, są celniejsze trochę, a zasięg "na oko" taki sam jak przy 0,2.

Jak nie masz kasy to kupuj 0,2 wkońcu dużo więcej i taniej. :wink:

Posted

Jak nie masz kasy to kupuj 0,2 wkońcu dużo więcej i taniej. :wink:

O to mi chodziło :twisted:

Przemyśloe wasze wypowiedzi i kupie i jedne i grugioe kulki i wytestuje chyba tak będzie najlepiej

Posted

!Blob! chodzi ci o kulki 0,25 ??????????

A mam pytanie do posiadaczy XM 177 E2 z TM (bo takiego eaga mam zamar sobie kupić) czy strzał z obu rodzajów kulek różni sie ?????????????

• 1 month later...
Posted

Im cięższe kulki, tym mniejsza ich prędkość. Jednakże im większa masa, tym mniejszy wpływ tarcia powietrza. Używam 0.2 g podczas walki w budynkach, jako że trafienia są trochę mniej bolesne. Do lasu biorę cyberguny 0.23g - mają większe skupienie na maksymalnych zasięgach.

Posted

Ja do swojego ICS'a używam tylko i wyłącznie 0,25 CG. 0,20 to mnie w pięty gilają gdyż ostro je znosi. Uważam, że na 0,25 mają najlepsze osiągi jeśli strzelasz z ICS'ek. Jeszcze po przesmarowaniu, hoho miód :D

• 4 weeks later...
Guest DaBomB
Posted

A ja tam nie widzę różnicy między kulkami TM a CG. Moim skormnym zdaniem to są te same kulki, tylko pakowane gdzie indzieji sygnowane przez inną firmę. Mam MP5 RAS z TM i jeszcze nigdy mi się nie zacięły ani TM ani CG. Jeśli chodzi o masę, to różnica jest kolosalna. Kulki 0,20 nadają się znakomicie do pomieszczeń, gdzie strzela się na mniejsze dystanse. Mają przy tym ciut większą prędkość wylotową. W terenie używam tylko 0,25. O ile przy kulkach TM różnica w cenie jest spora i na niekorzyść 0,25, to przy kulkach CG jest ona dużo mniejsza.

Mam jeszcze małe pytanie: Na czym polega smarowanie HU? Chodzi i psikanie co jakiś czas silikonem w miejsce podawania kulek z magazynka ?

Posted

smarowanie HU polega na psiknięcu do magazynka lub centralnie do lufy ale nasmarowany HU nie działa przez kilkadziesiąt strzałów

P.S nie jestem znawcą i dlatego jeśli coś źle napisałem nie drzyjcie sie

• 7 months later...
Posted

Ja używałem cały czas kulek 0,20 i musze powiedzieć że są gorsze od 0,25 w celności lecz prędkość tej kulki jest o wiele większa. Matek takie pytanie po co masz kupować kulki TM jak nie masz dużo kasy ja jak narazie strzelałem cały czas z kulek Toy Jet z machineguna 0,20 4000 sztuk kosztują tam 55zł więc sie bardziej je opłaca bo są naprawde dobre stosowałem je w precyzyjnej lufie i na 4000 kulek miałem może ze 3 zacięcia i to lekkie, a na kulkach 0,33 kupionych w sklepie 500szt miałem co 30 strzałów takie totalne zacięcia że musiałem guna rozbierać bo siedziało nawet 5 kulek w lufie.