Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ma ktoś może namiary na sklep, gdzie kupię cylider pasujący do MP001 w Polsce. Nie chodzi mi tutaj o cały zestaw, bo kosztuje trzy razy więcej niż replika, ale sam cylinder.

A propos prec lufy, to chcę wstawić długość taką samą jak w stoku, ale cos mi się musiało pomylić. :-P

Widzę że tutaj wszyscy odważnie pakują 6,03. Nie jest to zbyt ciasne? Słyszałem że potrafią sie w tym okrutnie kulki ciąć. Oczywiście w snajperkach używamy tylko najlepszych kulek, ale jednak zawsze może się zdarzyć troszkę piasku i wtedy co?

PS

Przyznam że to mnie rozwaliło icon_surprised2.gif Nie wiem jak ja szukałem że nie zauważyłem tej lufy. Teraz zastanawiam się czy cena o 100zł mniejsza od "lufy do VSR" spowodowana jest jakimiś różnicami w budowie (może w tej spec. do VSR jest jakieś wygięcie na gumke hopup albo coś w tym stylu

Nie zdziwiłbym się jeśli jedyna różnica to byłby napis na ruchunku "Laylax" zamiast "Classic Army" :-P

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uważam że jeśli podobno jest 6.01 w stockowej(ktoś tak pisał ale wątpie że to prawda:D) to 6.03 nie jest za ciasne. Co do tłoków to musisz się pytać najwioększych firm w polsce: Asgshop, taiwangun, specshop. Muchinguna nie polecam.

Posted
Nie zdziwiłbym się jeśli jedyna różnica to byłby napis na ruchunku "Laylax" zamiast "Classic Army"

Z tego co wyczytalem precki do aegow raczej nie beda pasowac. Przyczyzna - za duza srednica zewnetrzna lufy.

Tłok uszcelniony ciężej się ładuje ale jest efekt

Polecam popsikanie wnetrza cylindra smarem silikonowym - u mnie od tego czasu naciaga sie duuuuzo lepiej.

Co do czesci - do mp001 nie ma czesci czy to w Polsce czy na swiecie :twisted: (jezeli jest inaczej prosze mnie wyprowadzic z bledu). Czesci VSR-10 nie sa kompatybilne - mimo wszystko moze sie znajdzie odwazna osoba... Odnosnie luf - hardcore to 6,01, a piasek jest problemem takze w stockowych lufach - w koncu roznice miedzy lufami to setne czesci milimetra.

Posted

Tak palnąłem głupote;pp .Psikałem sylikonem bo było tam niezmiernie sucho:). Części nie są kompatybilne ale w większość pasują tak mi się przynajmniej wydaje ale zastanawia mnie 1 rzecz czy cylinder od m24 by pasował i jaki efekta dało by jego zamontowanie .

Posted

ale zastanawia mnie 1 rzecz czy cylinder od m24 by pasował i jaki efekta dało by jego zamontowanie .

Proponuje kupic, zainstalowac i po wszystkim dokladnie opisac - ku chwale forum i dla dobra forumowiczow :twisted:

Posted

Nietety nie mam pieniędzy ani źródła zarobku ;(. Kurde narazie musze zebrać kase na preckę i na nowego hopa jak pojawi się na polskim rynku:). ASGSHOP-licze na was!

Posted

Tenma - skąd wiesz że części od vsr10 są niekompatybilne? Gdzieś to przeczytałeś czy ktoś Ci powiedział?

Ponoć MP jest idealną kopią vsr, więc myślałem właśnie o tych częściach tuningowych. Psuje mi to plany tuningu na te 500+ fps. :-(

Czy ktoś czytał/słyszał o tak poważnym tuningu MP001?

Posted

Dla chcacych znaczaco podniesc moc guna - imho nalezy zaczac zbierac konkretna kase - uszczelnienie i precka daja juz konkretna zwyzke mocy, natomiast pojscie dalej bedzie sie wiazalo z wymiana cylindra - na teflonowy i calego zespolu spustu - na zero trigger, mowa jednakze o osiagach sporo powyzej 500 fps.

Owszem bedzie trzeba wymienic cylinder na teflonowy :( innej mozliwosci nie ma niestety, ale wymiana spustu na zero trigger to bezsens dla mnie, lepiej moim zdaniem dorobic sobie seary i tyle :)

Prosilbym wlascicieli mp001, ktorzy maja rowniez w domu albo jakis kumpel ma vsr'ke tm'a zeby sprobowac dopasowac cylinder z tm'a do asr'ki... Jakby test wyszedl pomyslnie to problem kompatybilnosci mamy rozwiazany...

pozdrawiam

Posted
Well, lets get one thing straight right now: The MP001 is NOT a VSR clone. It is just a rifle based on the VSR. A whole bunch of crucial dimensions are off, including most importantly the cylinder diameter. Basically, to fit a VSR cylinder in the reciever, you would have to machine it out. The nozzle diameters are also different, so if you used a VSR hopup bucking (which you cannot do without modifying the stock hopup, by the way) you wouldn't get a good air seal. And forget just replacing the hop up with a VSR hopup, it won't fit.

So unless you own a machine shop and can fabricate your own parts, this gun is not upgradable. On the flip side, I did get the back of the cylinder off by filing through it. It wasn't doing me much good shooting at 200 fps. I think I can fix the piston now, and I can re-attach the back of the cylinder by drilling holes and using set screws.

So now I have a laylax 700mm bull barrel, 555mm inner barrel, G-Spec hopup, and a complete VSR cylinder with a 130 spring, that I can't use. Anyone interested?

link do tego posta: T U

W miedzyczasie udalo mi sie wynalezc troche info o modach do mp001, jak poznam szczegoly - dam znac.

@_junior - tasma teflonowa jest uzywana w hydraulice bodajze - pytaj w sklepach z materialami do domostw 8-), a przy okazji zaopatrz sie w tasme elektryczna.

Posted

Wracając jeszcze na chwile do prec lufy, to mam zamiar przerobić precke do VSR(z jeden strony ma tak jakby dziure http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=445 ) na prec lufe Mp001 i zastanawiam się z której strony lepiej dać otwór znajdujący się w niej. Czy lepiej zaraz przed gumą hu, czy przy wyjściu z lufy. Nie wiem czy taki "ubytek" rurki mniej namiesza przy wylocie kulki czy w mijescu działania największej sily (zaraz przy hu).

Posted

z tego co ja sie orientuję ten otwór jest konieczny do działania hopka, bo w tym miejscu gumka dociska kulkę. w wersji stockowej nie ma takiego otworu w samej lufie, lecz na plastikowej tulejce którą zakłada sie na lufe, a na nią gumke hopa.

Posted

@ fester - wiekszosc info nt. mp001 jest na angielskich stronach...

Co do kompatybilnosci miedzy VSR a mp001 - to wywnioskowac mozna tylko tyle, ze pasuje precka po drobnych przerobkach a reszta nie. Inna sprawa to to, ze tak naprawde czytalem tylko o jednym kolesiu co probowal instalowac czesci od VSR, w zwiazku z tym ciezko o pewne informacje na ten temat. Potrzebni sa po prostu ochotnicy co sprawe zbadaja i opisza :twisted:

Aha, deescustoms - firma produkujaca lufy precyzyjne - ze Stanow bedzie ponoc robic precki do mp001 - narazie szczegolow brak.

Posted

nie oto chodzi, zadałem proste pytanie i dastałem na nie odpowiedź. Nie trzeba wrzucać kilku angielskich stron po raz Nty.

Ale chyba w większości karabinów cylindry są podobne, jedyny sposób to odesłać do jakiejś dobrej firmy zeby ci zrobili tuning:)

Posted

Ja kupilem sobie to mp001 (5ty dzien czekam na paczke... sic!) żeby zobaczyc czy mi sie spodoba snajpienie.

Jak mi sie spodoba to zaczynam zbierac na aps2 + tuning

Posted

Witam...

Mam zamiar rozebrac HU. Czy mam się czegos obawiać? Tzn czy jakas sprężynka lub jakis duperel mi wyskoczy i się połamie, lub nie będe wiedział z kąd wypadł i już go nie złoże...

Wszelkie aluzje mile widziane :-F