Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

"Narodowe bronie" - Konkurs G&G na nową replik

Recommended Posts

Posted

Ogromne podniecenie widzę,ale czy ktoś potrafi powiedziec ile aegów w cenie powyżej 1000 zł sprzedaje sie w Polsce rocznie?

Beryl to broń dość żadko spotykana jeszcze w kraju i jeszcze żadziej na świecie.

Ja stawiał bym na repliki Beretty 70/90,Tavora i SA-58,te modele są znane na świecie i napewno by się sprzedały nie tylko w krajach pochodzenia.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
REMOV gdzie jestes

Naszła mnie pewna myśl' date=' może zamiast się spierać lepiej zacząć zbierać materiały. [/quote']

Jedno z drugim ma coś wspólnego... :)

Pogooglałem i na necie to raczej nic poza fotkami nie znajdziemy, więc jedynie możemy grzecznie w/w Pana prosić o pomoc.

Po drugie im więcej zbierzemy materiałów o każdej z propozycji tym większe prawdopodobieństwo, że sami damy radę coś później wykombinować. Jest tu kilka zdolnych osób nie?

@Gunmaniak nie siej nam tu, bo tawor nie jest nasz si?

@JURA pewnie, pewnie - wysyłaj, a my wyślemy swoje :) zobaczymy co wyjdzie i jedno i drugie może być ciekawe :)

Posted

Jakby trzeba było zrobic paczuszkę z częściami - wszystkie (nieistotne z punktu widzenia prawa) zewnętrzne specyficzne dla Beryla - to ja jestem przygotowany.

Tylko pytanie - ważne punktu widzenia G&G - ile osób to kupi?

Bo oddac głos w ankiecie to nic nie kosztuje.

Posted

Ludzie sami sobie zaprzeczacie...Jantar to Beryl(dokładnie tantaloberyl[zobaczcie tłumik płomienia]) przeniesiony do układu bez kolby właściwej.A kilka wersów wcześniej piszecie że Beryle jest fu bo jest od AK...:| :ściana: ...

a marketing to inna sprawa...ile osób to kupi ,zanjąc podejście panów z g&g to cena będzie taka ,że 3/4 z nas nawet na niego nie spojrzy chyba ,że przez monitor...i wtedy znostanie nam ak74 i jazda tuning z nim...tak jak zrobił jonboy.

Panie Remigiuszu(REMOV) przybądź .. :cry:

remov@o2.pl

Posted

Przepraszam, ale dlaczego nikt nie pomyslasl o MORS 'ie wz 39

Jest to CZYSTO POLSKA bron- od poczatu do konca.

Swietnie sprawdzilaby sie w ASG

TYLKO MORS.

ps patrz TBiU nr 100

Posted
Jeśli mieszkamy w Rosji to Groza 1 jest jak najbardziej naszą narodową bronią :)

Ja nie powiedziałem że to jest nasza narodowa broń, po prostu chciałem zwrócić uwagę, że Jantar nie jest jedyną mutacją AK w układzie bezkolbowym (a z wypowiedzi Austina to wynikało ;) )

Posted

He he

Pytano o narodowa bron- trudno zas uznac za bardziej "czysto" polska bron- cos inego od morsa.

Nie uczekuje tez ze G&G by ja klepalo :wink:

Ma duzo drewna moze ladnie wygladac.

Niemnej argument uznaje

Posted

holy shit 8O Jantar wz.2005 ... naprawde ladny karabin :) jednak myśle ze Beryl ma tu większe szanse z racji tego ze byłby łatwiejszy do produkcji. Ale z drugiej strony karabinków ASG w systemie bull pup jest strasznie mało (2 wersje AUG-a, 2 wersje Famasa, no i ostatnio SA-80) więc może.... :roll:

pozdrawiam

Posted
Przepraszam, ale dlaczego nikt nie pomyslasl o MORS 'ie wz 39  

Jest to CZYSTO POLSKA bron- od poczatu do konca.  

Swietnie sprawdzilaby sie w ASG

Nikt nie pomyślał bo:

a) niewiele osób pewno o nim wogóle słyszało

B) na świecie istnieją tylko 2 egzemplarze: jeden w Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie, a drugi gdzieś w Rosji

c)nie sądzę, żeby GG brało się, za jakąś broń historyczną, o której mało kto wie, i pewno jeszcze mniej osób by kupiło. Czy będąc jakimś Niemcem/Anglikiem/Francuzem czy mieszkał gdziekolwiek indziej niż w Polsce to chciałbyś biegać (a tymbardziej kupić) z Morsem?? Innymi słowy-bez sensu ;)

Posted

Ja pier....

następny, lewa jego mać, wyskakuje z

PKM ...raz proszę

co jak wiadomo, jest narodową bronią byłego już Związku Radzieckiego, natomiast bronią narodową Rzplitej NIE JEST :twisted:

LUDZIE !!!!!!! czy tak trudno to zrozumieć ????

BTW: co za człowiek umieścił ruski pulemiot jako propozycję broni narodowej polskiej ???? :twisted:

Posted

Przyznaje się że ja :). Zczytałem najczęściej pojawiające się propozycje z artykułu na wmasg i nieświadom tego że toto nie polskie wrzuciłem do ankiety :/

Posted

tego jantara też można by było wyrzucić z ankiety...

jest tylko jeden taki karabinek, jest to prototyp powstały na potrzeby pracy dyplomowej, a nie broń używana, wiec o wszelakie rysunki techniczne, czesci poza pochodzacymi z beryla trudno, a i zainteresowanie tym karabinem było by marginalne, bo po co G&G miało by robić replikę czegoś, co jest prototypem i nie jest używane przez siły zbrojne?? to jest nieopłacalne...

Pozdrawiam

Posted

Moim zdaniem w ASG brakuje PM'ow [AEG], jak sa to albo uzi albo mp7 w dodatku drogie. A osiagami nie grzesza... Mozna tym G&G podeslac propozycje jak sie juz nastawiliscie na tego Beryla a i do PM - 98 nie zaszkodzi... moze sie chlopakom spodoba i podlapia do produkcji ;)

mam nadzieje ze cyma i inni "troche tansi" producenci zrobia taki "przetarg" :) albo wkonu w Naszym kraju pojawi sie jakis producent replik :>