Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Ja w pracy uzywam Adobe Premiere pro 1.5 i 2.0 + After Efect i Adobe audition. Nie mam problemu z wywalaniem sie Adobe jedynie czasami wersja 2.0 ma jakieś dziwne odchyły:). Ostatnio probowalem Ediusa w wersji 4.0 ma duzo fajniejsze efekty i potrafi renderować wszystko w czasie rzeczywistym, moza tez go ustawic aby jeden procesor przeliczał efekty a na drugim procku montować normalnie ale jeszcze go do konca nie rozgryzlem.

Adobe premiere do prostego montazu jest bardo fajnym programikiem i latwym w obsludze.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Wie ktos jak do Adobe After Effects 7 dodać efekt wybuchu?

Musisz miec ten efekt wybuchu np. w formie sekwencji klatek z kanalem alfa.

Wczytujesz, nakladasz, ustawiasz i masz :)

Najlepiej pobaw sie tym w after effect - bo to on sluzy do tego typu 'bajerow'. W pimierce pozniej wszystko poskladaj do kupy i bedzie gitara.

Edited by Yarlan
  • 2 months later...
Posted

Dokładnie tak jak kolega wyżej. Sam wybuch możesz sobie narysować w Photoshopie i później działać w afterze. Chyba, że kozak jesteś to i możesz cały wybuch klatka po klatce rysować ;)

• 3 months later...
  • 8 months later...
Posted

Ja polecam Pinnacle Studio o wersji 8. do 11.-zależnie od mocy obliczeniowej kompa.Używam już od wielu lat,a znajomi są zawsze pod wrażeniem efektów pracy.Program bardzo intuicyjny,wszystko na miejscu,zasada "przeciągnij i puść"w czasie rzeczywistym,mnóstwo przejść,efektów i gotowych menu,pliki wynikowe we wszystkich dostępnych formatach(także HD).Próbowałem już wspomniane Adobe,Ulead,WMM i inne-każdy ma jakieś "+"i"-",ale Studio jest najbardziej uniwersalne i dale najwięcej frajdy nawet amatorom.Gorąco polecam!!!

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Aż dziwne, że mojego ulubionego programu nikt nie umieścił.

Nie będę się rozpisywał, jedynie skrótowo scharakteryzuję produkt.

Bezpłatnie dostępna Cinelerra http://cinelerra.org/ .

Program ma liczne funkcje edycji/kompozycji video, obsługuje dowolne rozdzielczości i framerate i bardzo liczne przestrzenie barw (w tym YUV/RGB HDR).

Pierwszy ogólno-dostępny program na PC umożliwiający użycie x64.

Dla Mac i PC (zLinuxem)

Edited by maciej_kaminski
  • 5 months later...
Posted

Ja używam Sony Vegas Pro 8 i jestem z niego bardzo zadowolony.

Masa efektów

Masa przejść

Track motion

Zapisuje profesjonalnie w HD

Prosty w obsłudze

Przejrzysty wygląd

Bardzo stabilny, ani raz mi nie zaliczył zwiechy

Bardzo polecam ten program. Można w nim zrobić w pełni profesjonalny film bez większego doświadczenia w tworzeniu filmów.

• 1 month later...
Posted

Kwestia systemu operacyjnego

Windows:

Adobe Premiere Pro - obróbka

Adobe After Effects - Efekty specjalne

Sony Vegas - Obróbka

Linux

Kino - Obróbka

MAC OS X:

iMovie - Obróbka

• 1 month later...
Posted

Podobnie jak koledzy:

popieram

Adobe Premiere Pro i Sony Vegas (HD) - obróbka

i Adobe After Effects - dla vfx.

Ale soft i hardware to najmniejsze zmartwienie, potrzebni sa jeszce aktorzy. Ilu z was myslalo o nagraniu czegos profesjonalnego?

Czegos na taki deseń:

Zbieramy własnie ekipe do podobnego - ale bardziej realnego klimatu. Przydała by sie pomoc. Ktos z was chcialby mieć taka produkcje na swoim końcie?

KONTAKT

szilerus@o2.pl

• 8 months later...
Posted

Zdecydowanie na początek wystarczy Sony Vegas 7 lub 8 - można na nim zrobić większość potrzebnych rzeczy do TV, youtuba czy innych platform.

Dla maków naturalnie Final Cut

Posted (edited)

Ostatni rok bawiłem się Sony Vegas Movie Studio 9, posiada wszystko, co niezbędne do produkcji wysokiej jakości filmów, prezentacji, relacji z imprez, programów telewizyjnych. Z łatwością da się w nim edytować materiał w praktycznie każdym formacie, również high-definition HDV i Sony AVCHD

Edited by MATRON
  • 1 year later...
Posted

Odświeżę.

Pack efektów graficznych, wystrzaly, wybuchy, dymy itd: ACTION ESSENTIAL, dodasz bez problemu w AF, z lekką zmianą parametrów dodasz w SV.

Do obróbki: ADOBE AFTER EFFECTS \ SONY VEGAS koniecznie z dodatkiem TWIXTOR.

Sam używam SV i można sporo rzeczy zrobić, choć ja sam jeszcze mało umiem...

http://www.youtube.com/user/TenCoWszystkoPotrafi

Tu AF + Twixtor

http://youtu.be/wk7aDWwSv6c

http://youtu.be/VmUnMm7Gvs0

• 4 years later...
  • 10 months later...
Posted

Ja polecam używam magix fastcut w którym wycinam zbędne sceny, dodaję muzykę, usuwam efekt rybiego oka i przyspieszam/spowalniam nagranie. Jak chcę dodać hitmarkery i efekt bycia martwym to używam Sony Vegas. Do szybkiej obróbki wystarcza windowsowy Movie Maker.

• 7 months later...
Posted

Ja używam programu Hitfilm 4 Express. Jest darmowy, ale wyposażony w bardzo dużo opcji. Trzeba chwilę poświęcić żeby się zapoznać ze wszystkimi możliwościami, ale w necie jest sporo poradników. :)