Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

P.S. Moje pytanie wynika z tąd że wiem o selektorze ognia tylko tyle że służy do zmiany trybu ognia, niestety nie znam dokładnej jego budowy i nie wiem jak on wygląda. A dociekliwość moich pytań wynika z tąd że chce mieć jak najsprawniej działający karabin, na tyle na ile się da we własnym zakresie. Przepraszam za post po poście ale poprzedniego nie mogłem już zedytować

• 5 months later...
  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Mam pytanie do użytkowników tej repliki, otóż czy posiada ona regulowaną muszkę? U mnie jest ona przechylona na prawo, i nie mam pojęcia jak to naprawić. Sory za odgrzewanie starego wątku ale nic na ten temat nie znalazłem a to jest chyba odpowiednie miejsce na tego typu pytania.

Posted

Odkręcasz nakrętkę ktora jest pod muszką i możesz zdjąć cały tłumik/rozpraszacz płomienia z którym jest zintegrowana muszka. Tym samym możesz ustawić ją w rzadanym polożeniu i dokręcić nakrętkę. Trochę zabawy i powinno się udać.

Posted

Wreszcie poskłądany z GB G&P i innymi zaczarowanymi częściami..

A więć przy składaniu go na gearboxie G&P wychodzą pewne problemy, nie pasują "płytki" przykrywające/mocujące na GB dźwignie spustu, bezpiecznika, selektora itp. otwory są w innychmiejscach (chyba i o tym już wspominałem), Najciekawsze jest to że po złożeniu do kupy wszystkiego okazuje sie że trzeba podciąć fragment "dolnej obudowy GB" tej z gniazdem dla maga. Stary GB jest troszeczke "inny" i fragment przy G&P po prostu nie pasuje. Następny "zonk" to pokrętło regulacji HU, niestety nie mieści się pod "łożem" i wymaga wycięcia jego fragmentu. Na siłę da sie to to złożyć ale denerwujące są przerwy powstałe między gniazdem magazynka a łożem. Ja u siebie podciąłem łoże i jest OK. Podobnie ma się sprawa z "zatrzaśnięciem" obudowy spustu. Te niestety nie daje rady bo jest to wszystko o jakieś pół może jeden milimetr nie zgodne z wymiarami dołu GB KARTa.

Generalnie da sie ale troche trzeba poprzerabiać. No chyba że ja mam takiego pecha i innym wszystko pasowało ;)

Co do osiągów za jakiś czas coś napiszę ;)

• 6 months later...
Posted

Witam mam 2 pytanka.

Czy gb m14 jest kompatybilny z TM??

Chcialem wsadzic bebechy od stockowej TM'ki:

-zębatki

-tłok

-głowica tłoka

-głowica cylindra

-cylinder

-dysza

-prowadnica sprezyny

-sprezyna

-łozyska

-zatrzask przeciw powrotny

-gumka hop up

-lufa

-komplet podkładek

Pytanko nr 2

Jak wygląda kompatybilnośc czesci zewnętrznych KART-AGM.

Dokładniej to z wersji długiej m14 chcialem zriobic wersje Socom na częsciach Agm(lufa zewnętrzna oraz pokrywa lufy)

Z góry dziekuje za odp i pozdrawiam

Posted

Szkilet GB w KARTcie jest niestety niexgodny z wymiarami GP więc zakładam że i TM będzie inszy. Komplet zębatek od KARTa nie będzie pasowałw GB GP więc i w TMowym też raczej nie. Co za tym idzie zębatki z TM nie będą pasowaly w szkielecie KARTa i czeka Cię albo przerabianie szkieletu (otwory na osie kół zębatych albo kombinowanie z różnymi kołami.

• 4 months later...
Posted

Witam!

Mam takie pytanie. Jaki żywot wytrzyma ta replika na stockowych bebechach?? Chodzi mi o wersję posiadającą 300fps.

I jak da się przedłużyć jej żywotność oraz powiększyć moc do 400 fps ;]

Na jakich częściach. Czy jakaś firma już oferuję części do Kartowski eMek?

I ile by wyniósł taki "zabieg"?

Pozdrawiam,

Silk

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted (edited)

Odgrzeję kotleta.

Mam pytanie: czy owy zestaw (http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=972) będzie pasował to tej m14?

Z informacji w wątku wyczytałem że zębatki nie będą pasować (na jednej z pierwszych stron była napisane że v.2 i v.3 pasują), poza tym reszta powinna wejść bez bólu.

Swoją drogą, jeżeli się coś zepsuje, to części Cymy powinny pasować.

A magi od Cymy podchodzą, są w standardzie TM, a osoby wypowiadające się używają magów DF też w standardzie TM ;)

Edited by Quarc
Posted

Thor widzę że siedzisz w czternastkach, powiedz mi proszę może słyszałeś o próbie dostosowania kolby od ostrego M14 do aega w szczególności KART'a. Ewentualnie może ktoś czytał/widział coś takiego.

• 6 months later...