Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam! Czy miał już ktoś z tymi sprężynami do czynienia? Jeśli tak to jakie są ich ceny, jakość, i dostępność (tzn gdzie można je nabyć)? Aha no i czy ta firma produkuje także inne podzespoły? PZDR

Posted

Od sierpnia M100 w stockowym AK 47 by TM, totalny brak problemów. Dodatkowo jade na ich baterii i założonych przez nich kablach niskooporowych - też brak problemów.

Kacper

• 1 month later...
Posted

Witam.

Ja mam wstawioną sprężyne mad onion m140 w m15a4ris classic army.

Moc jej porównywalna jest do m130 systemy, u mnie na niej mam 450 fps na kulkach 0.20g mierzone na chrono.

Sprężyna siedzi w gearboxie od około 3 tygodni i nie było żadnych problemów.

Aha tu masz link do sklepu gdzie można ją kupić http://www.asg.com.pl/ .

• 3 months later...
Posted

Ja kiedyś wkładałem do jednego AEGa po kolei M100, M110 i M120... różnica w FPSach była malutka (między M100 a M110 - ok. 5-10FPS, taka sama różnica była między M110 a M120 :roll:).

Na M120 bylo ok. 400FPS.

Nie pamiętam już jaki to był AEG... ;)

• 1 month later...
Posted

Mam prawie stockowego M15A4 CA, założona jest w nim lufa 6.04 i uszczelniona dysza.

Jaką sprężynę MadOnion polecacie tak żeby nie przesadzić i wszystko było OK. M120 czy M110? Czy może jeszcze jakąś inną?

Posted (edited)

Jaką sprężynę MadOnion polecacie tak żeby nie przesadzić i wszystko było OK.

Żadną. Wsadz CA, PDI, albo Guardera. One przynajmniej mają taką twardośc, jak producent podał na pudełku (wymiana Mad Oniona na mocniejszego, mi czasami skutkowała spadkiem fps... :roll: ) i nie tracą mocy po krókim czasie (moje 190PDI daje tyle samo, co dwa lata temu).

Do stockowego CA, proponuje jakieś m110, albo 150PDI.

Edited by Small_Hunter
Posted
Żadną. Wsadz CA, PDI, albo Guardera. One przynajmniej mają taką twardośc, jak producent podał na pudełku (wymiana Mad Oniona na mocniejszego, mi czasami skutkowała spadkiem fps... ) i nie tracą mocy po krókim czasie (moje 190PDI daje tyle samo, co dwa lata temu).

Do stockowego CA, proponuje jakieś m110, albo 150PDI.

• 5 months later...
Posted

Odświeżam temat.

Kiedyś pytałem czy da się zrobić rankingi firm w kategoriach typu: najlepsza sprężyna, lufa precyzyjna, zębatki itd. Wtedy powiedziano, że to niemożliwe, a jednak teraz okazuje się, że moja propozycja miałaby sens. Albo inaczej. Podzielić po prostu firmy na polecane (ze względu na cenę, stosunek jakość/cena, wybitną jakość) i te niepolecane.

Podsumowując, chciałem prosić o opinię dotyczące sprężyn. Interesuję mnie wszelkie odpowiedniki m110.

Poza tym chciałbym zapytać, czy nieregularnym skoku są lepsze i czy regularny skok sprężyn PDI należy postrzegać jako ich wadę?

Posted

było już!! Nawet napisałem tam dosyć obszerny post na temat sprężyn. Poszukaj...

A jak już jesteś aż tak leniwy to polecane są:

Systema, Guarder, CA, PDI,

Nie polecane:

Airsoft Surgeon(potężne spadki mocy), HurricanE(ze względu na niedokładność),

Co do innych firm nie zajmuję stanowiska... MO zawsze budziły kontrowersje i w końcu już nikt nie wie o co z nimi chodzi (kłopoty z numeracją).