Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Górną się ściąga poprzez wyciągnięcie bolca który w oryginalnym Kałaszu służy również do ściągania okładzin tylko robi się to poprzez jego obrócenie o ileś stopni a w cymie musisz go odkręcić i wyciągnąć - siedzi na śrubce.A co do dolnego to nie mam pojęcia :-F

Posted

odkręć "tłumik płomienia", wykręć muszkę, wyjmij atrapę wycioru i odkręć kolanko rury gazowej...i oto zupełnie samoistnie spada dolny chwyt...trochę inwencji i próby poradzenia sobie samemu nie zaszkodzi...

Posted

Nie trzeba odkręcać muszki.

a to ciekawe co mówisz, ponieważ w moim AK aby wyjąć atrapę wyciora należy najpierw odkręcić imbusową śrubę, która blokuje wycior, a której pierwotnym zadaniem jest utrzymać muszkę na swoim miejscu. Poszedłem nawet sprawdzić w moim AK czy da sie wyjąć wycior bez odkręcania śruby imbusowej...no i się nie da...

Posted

hmm...widać zmienili koncepcję mocowania (może ten "na wcisk" wypadał?), żeby nie być posądzonym o złośliwość, poniżej zdjęcie, na którym widoczna jest wspomniana wcześniej śruba imbusowa:

dscf9504000ui3.th.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Znajdzie się gdzieś krótsze magazynki do tego kałacha? Standardowy banan nie nadaje się do leżenia. Wiem że są magazynki pudełkowe dla cywilnych i myśliwskich wersji AK ale jeszcze nie widziałem tego w wersji asg. Może ktoś coś podpowiedzieć?

• 2 weeks later...
Posted
Nawet im napisałem że nie pasuje a oni że pasuje !!!!!!!!

Powyklinaj im to zacznie pasować,

ba, zacznie wchodzić do gniazda jak marzenie.

Po prostu weź pilnik i użyj go.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted (edited)

albo byla to wystarczajaca ilosc czasu zeby producent wprowadzil jakies newralgiczne poprawki ;), w koncu chyba nie jest tak ze 1 wersja tej cymki jest identyczna jak obecna, napewno czyms sie musi roznic(tzn nie czyms wielkim) ale chocby drobiazgami ktore hmm zwiekszaja jej zywotnosc) poprawcie mnie jesli sie myle :) a ja na mojego AK 74 juz doczekac sie niemoge :), mam nadzieje ze krakman nie zawali i nioe bede musial czekac dluzej niz dwa dni robocze :P

pozdrawiam:)

Edited by Dant3
Posted

Ja także jestem szczęśliwym posiadacz-em CM031, nie ma na co narzekać. Po prostu porządny gun. Teraz jest po tuningu, z Cymki to dam dużo nie zostało (Cylinder i zębatki, popychacz...sprężynki? :P) i chodzi pięknie. Kulturalnie przede wszystkim :)

Warto, moim zdaniem.

Posted

Polecam krakmana, bardzo dobry sklep.

Kulturka pracy przed tuningiem w moim egzemplarzu (stara seria lecz z nowymi zębatkami i lufą z mosiądziu) była ok, wymiana dyszy, prowadnicy sprężyny i łożysk (do 100zł) podniosła kulturkę o parę poprzeczek wyżej.

Bierz CM.031A :) Może być tylko lepiej.

Posted

dzisiaj lub jutro bede mial, wiec po wstepnej zabawie cos szkrobne, oczywiscie nie bedzie to subiektywne, bo to bedzie moja pierwsza replika takze wiesz :D wg mnie bierz normalnie 031.A, niewiem czy jest jakas roznica w cenie zeby nie brac tej wersji z montazem, kto wie, moze w przyszlosci jakas optyke dorwiesz czy cos ;)

Posted (edited)

cyku: Do opierania karabinka służy dwójnóg, a nie magazynek. Zatapianie maga w piachu czy błocie może się źle skończyć dla hi-cap'a.

songoku: AK74 by Cyma jest imho dobrą repliką. Nie byłem ZMUSZONY do wymiany jakiejkolwiek części, tuning rozpowszechniony, tani i łatwy (zewsząd masz informacje i doświadczonych "tuningowców"). Wiadomo - jak coś wymienisz będzie działała lepiej, ale jeśli wszyscy wokół nie mają replik >400 fps to wystarczy. Mi nic się nie psuło i nie psuje. NAJLEPSZY JEST WYGLĄD :D ale to już subiektywna ocena...

do 400zł - AK Cyma; do 500zł - to już bym się zastanowił nad JG (M4, Sig)

Edited by Wiewioor
Posted

w mojej opinii w ogole plastikowo nie wyglada ... w koncu jedyny platik to kolba, magazynek, chwyt pistoletowy, i front grip, i to w sumie wszysto, wiec mi sie za taka cene podoba;)

Posted

tak, całkiem nieźle daje, wczoraj i dziś miałem lekkiego stresa z bateria, ale po prostu baardzo mi sięrozładowała, na noc odłączyłem z ładowania, (wieczorem replika nai kulki nie chciala wyplu mimo że bateria była naładowana), dzisiaj z rana, wstaje, podłączam - działa:D bardzo trzeba uważa przy rozładowywaniu tych baterii.

Ale co do samych fire testó jak mówie - całkiem nieźle wypadly:)