Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

plastik ma dziwną fakturę i jest marnej jakosci (lekki, nie sprawia wrażenia solidnego - jak faktycznie jest z jego wytrzymałością trudno mi powiedzieć, bo nie wykonywałem żadnych "torture-testów").

ale magazynek działa.

Posted

Witam !!!

Obiecalem ze napisze wiec musze stawic sie w slowie. Z taiwangun.pl przyslali mi brakujaca czesc (szczerbinke) do AK 74 o ktorej pisalem wczesniej. Good Firma.

Od wczoraj w mojej replice mam problem z magiem. Kulek nie podaje :cry:

wywalil kulki znajdujace sie na gorze maga i nie podaje nastepnych. Sprezyna naciagnieta w magu wiec nie wiem o co moze chodzic.

To moja 1sza replika jak juz pisalem i moze cos zle robie , ale nasypalem do maga kulki , ktore byly w pudelku z replika. Nakrecilem sprezyne , kulki podskoczyly do gory. Wywalilem jakies 70 kulek. bylo OK!

Nastepnie nasypalem kolejne kulki podkrecilem maga , kulki zaskoczyly ale udalo sie wystrzelic tylko kilka. Nastepnych nie podaje.

jak ktos wie o co chodzi to prosze o podpowiedz.

Pozdrawiam

Posted

No tak ale teraz jak wsypuje kulki to sprezyna w magu nie podaje kulek. Nie podbija ich do otworu wylotowego. A o podawaniu do komory nawet nie marze na razie.

Dzisiaj sprawdzalem i wg mnie sprezyna w magu jest naciagnieta, trybik sie jednak kreci (przepraszm za slownictwo) i jakby delikatnie przeskakiwal po kazdym obrocie.

Posted

Spilowanie tego zajmuje 2 minuty., trzeba tylko uwazac by body nie porysowac. Przy zakladaniu bakielitowej raczki (raczek) od oryginalu musialem sie do tego posunac.

Niestety potem juz:

No way back...

Posted

Czy odpowie mi ktoś na moje pytanie? Czy karabin potrafi podkręcić kulki 0,2g ponad norme czyli żeby leciały w niebo i czy potrafi to samo z kulkami 0,23g lub 0,25g. Bardz proszę o odpowiedż

z góry dziękuje i pozdrawiam

Posted

Czy odpowie mi ktoś na moje pytanie? Czy karabin potrafi podkręcić kulki 0,2g ponad norme czyli żeby leciały w niebo i czy potrafi to samo z kulkami 0,23g lub 0,25g. Bardz proszę o odpowiedż

z góry dziękuje i pozdrawiam

Bez najmniejszego problemu.

Pozdrawiam...

Posted

OK dzisiaj na ASG koles miał tą CYMKe...

Porównowywalismy ją do RK z G&G (wygląd) 8\10 - troche przydało by sie usztywnić zespół muszki... i zlikwidować czesczenie raczki. Ale ogólnie nie jest źle .. w końcu to ABS.. a tylko pokrywa i pare innych rzeczy metalowa. Cakiem do rzeczy nie powiem jeżeli chodzi o ogólne wrażenie.. : -)) szczególnie jak komuś się podoba 74-ka.

Podczas strzałów na zasięgu maxymalnym widać że HU musi się dotrzeć bo kuleczki czasami świrowały .. a pozycja HU za dużo nie zmieniała... chociaż raz po raz idealnie kuleczka była podkręcona i widac było że zasięg... szybkość kulki.. i celność jest większa niż się ktokolwiek spodziewał ; - ). Rof również niczego sobie jak na Cymową batke 8,4V.

Podsumowując... jeżeli komuś podoba się 74-ka .. a nie ma ponad 1000zł na kupienie CA... G&G lub czegoś z wyższej półki... raczej warto.

Ciekaw jestem jak będize strzelać jak HU sie dotrze ;)

Pozdro!

Posted

ja mam już dotartego i z całą świadomoscią moge powiedziec że osiągi o niebo lepsze od 47 cymy - rof , celnosć i zasieg, dziś na strzelance porównywałem z marujcem - marui ma lepszą celnosc i powtarzalnosć strzału ale cyma ostro w tym nie odbiega , zato cyma posiada większą prędkosc wylotową co mozna zauważyć gdy kulka wystrzelona z marui szybuje do celu a z cymy do niego pedzi:) zasięgu dokładnie nie mierzyłem ale porównując z mauri ma taki sam lub minimalnie większy ale żadnych członków za to sobie ciąc nie dam :-P :-P :-P

Posted

Kable od elektryki - do NATYCHMIASTOWEJ wymiany.

Padł bezpiecznik.

Poza tym zajefajna giwera. ROF świetny, podkręca ładnie, troszkę trzeszczy chwyt pistoletowy, magazynki od CM028 i Beta Specnaz DE ładnie pasują i podają bezproblemowo. Parę kilo waży, jest co nosic. Pasek - do NATYCHMIASTOWEJ wymiany.

Generalnie - za te pieniędze jak najbardziej godna polecenia.

Acha, celnośc - niezła.

Tyle uwag po uzytkowaniu na strzelance...

Posted

Izolka to najlepszy sposób :)

a BTW to ostatnio proownywałem 0.31 z podkrecanym SLRem i hehe miały porownywalny zasięg :) szybkosc kulki była niewiele mniejsza i zasieg odrobine słabszy :) Zabawne