Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma :)

w środku są wycięte pierścienie z materiału do ocieplana rur. Ułożone są na przemian raz o większej, a raz mniejszej średnicy wewnętrznej.Tłumi! (sprawdzone:)

Edited by pav
Posted

Pierścienie to cały sekret . Ich prawidłowe ułożenie to sukces. Ja mam mp5 J CYMY kto wie ten wie jaki głośny jest ten karabin. Z użyciem tłumika samoróbki z 50m nie slychac strzału, z 40 jest ciężko wykrywalny podczas boju. Oczywiscie tłumik nie wyciszy Gearboxa który w mp5 cymy pracuje niczym maszyna do szycia. Pełen sukces osiągnąłbym uciszając GB.

Ale i tak jestem zadowolony.

Podaj efekty jak zrobisz tłumik :uśmiech:

Posted

Kupiłem 2x tłumik robiony na maszynie CNC za 45 zł na allegro. Fajny, mocny, ciężki ale nie tłumił tak jak trzeba. W środku miał taką pianke do izolacji rur. Najpierw wg tych instrukcji pociąłem ją na paski i powsadzałem do środka uwzględniając odległości średnio 1-1,5 cm. Było już lepiej, nie było takiego basowego echa jak przy stocku tego tłumika. Ale wyczaiłem jeszcze inny motyw: dałem stałe przegrody zrobione... z płyt CD :D. Nadawały się jak nic, otwór mniejszy od otworu w piance czyli łatwiej będą zatrzymywac dźwiek. Oczywiście nie wsadzałem całej płyty :P tylko te kółka ze środka, akurat maja one 4 cm. Wyciąłem 7 takich i układałem na przemian pierścień z pianki i kółko. Efekt? Żadnego basowego pogłosu, delikatny dźwięk. Teraz tylko wyciszyc GB w moim CM28s ;] Ma ktoś jakieś pomysły ? Pozdro

Posted

Swoją drogą to dobrze, że nie kupiłem tegoż tłumika robionego metodą CNC... Już lepiej kupić jakiś lepszy z asgshop'a renomowanej firmy, ale już jeden tłumik do mojej repliki mk23 zrobiłem. Wygląda tak sobie ale tłumi tak jak powinien tłumik :-F PZDR

• 1 year later...
Posted

Ja osobiście przerobiłem CA na taki już tłumiący, wywaliłem trochę gąbek, włożyłem odpowiedniej długości rurę z dziurkami. Gąbki ponakładałem tak by zrobiły komory i tłumi 60% dźwięku jak nie więcej 8)

• 4 months later...