Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki Do M16/M4 [P&J]

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam następujący problem:

Zakupiłem w taiwangun 2 metalowe low cap'y firmy P&J. Replika jaką posiadam to m15a4 TC od CA. Ma ona już ponad rok także gniazdo maga jest wyśmigane i wszystkie inne magi chodzą bez problemu natomiast te 2 chamy nie chcą nawet centymetr wejść do gniazda. Najlepsze jest to że kiedyś miałem od kolegi pożyczonego identycznego low cap'a i wchodził bez problemu.

Jestem wk#@^%# i załamany :evil: :wink:

Pomóżcie :poddanie:

• 3 months later...
Posted

Tak, trzeba powiększyć ten prostokącik w miejscu zaznaczonym na czerwono. Tak długo piłować, aż uzyska się pożądany efekt :)

Dzieki wielki noah, bez Twojej pomocy niegdy bym sobie nie poradzil:P:P pzdro i jeszcze raz dzieki... :uśmiech:

Posted

a ja używam 2 krótkich real-capów P&J i metal hi-capa tej firmy do ichniejszej M4A1...real'e spisują sie wyśmienicie...może i plasticzane ale jak na razie nie miałem powodów by na nie psioczyć w przeciwieństwie do metalowego hi-capa...co do nie pasowania na szerokosc...bywa że metalowe magi p&j są na szerokosci rozgiete na zewnątrz...kumpel miał to w mid-capie...doprowadzilismy maga do normalnych rozmiarów i teraz śmiga :)

• 4 months later...
Guest spuntmayer
Posted

Zakupiłem te magi do XM177 E2. Pasują OK, ale jest problem kiedy je wyjmuje z gniazda. Wychodzą dość ciasno, ale to nie problem. Problemem jest, że w momencie wyjmowania wychodzi z nich plastikowy mechanizm... Najgorsze, że mam ich 6 i każdy tak samo sie zachowuje. Miał ktoś taki problem, jeżeli miał to niech sie podzieli informacją jak go rozwiązał :-F

Guest spuntmayer
Posted (edited)

Ścisnąć w górnej części skorupę maga, może pomoże

To nie pomaga, już tak zrobiłem i w sumie jeszcze gorzej sie zrobiło :cry:

-----------------------------------------------------------------------------------

Doszedłem w czym tkwi problem, magazynki te nie mają przykręcanego mechanizmu do kulek, tylko są na takie plastikowe zatrzaski i te zatrzaski nie trzymają do końca dobrze tego mechanizmu w skorupie, tym bardziej, one wchodzą dość ciasno i potem krawędź tego plastikowego mechanizmu zahacza o zatrzask który trzyma maga w gdzieździe... co powoduje, że w momencie wyjmowania wyciąga się ten plastikowy mechanizm.

Pozostaje to jakoś dobrze przykleić, lub spiłować krawędzie tego mechanizmu aby były równe z metalową obudową maga. Czekam, też na odp. od Krakmana,

Edited by spuntmayer
  • 4 months later...
Posted (edited)

Jak wchodzą te magi do welli(jeżeli wogóle)?? Magi stara nie podają kulek a próbował ktoś p&j??

Pejotowskie lowy do wella nie podchodzą. Są za duże.

A wracając do tematu, lowy podają bardzo dobrze, siedzą pewnie w gnieździe. (Mam metalowe body od SRC)

Edited by Sagitarius
  • 4 months later...
Posted

Mam emke CA. Jak magi P&J pasują do tejże emki? Chodzi mi o metalowe lowy takie jak tu: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=580

Wchodzą ciasno czy luźno. Trzeba je piłować modyfikować? Jak podają kulki i jaki mają kolor szary czy bardziej czarny? Bo na zdjęciu taiwana dziwny odcień.

Mam reale stara i nie podają one idealnie w emce dlatego się chce dobrze dowiedzieć jak się sprawują te zanim stary zamienię na P&J.