Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam to - spisuje sie świetnie. 400 to znośna cena - powyżej to juz nabijanie kieszeni. Poleciłbym recenzje na naszym forum gdyby nie to że zdechł nam server i przenosimy forum. Ogólnie powiem że spisuje się świetnie zarówno jako mały plecaczek na kilka godzin a to dzieki paskom kompresyjnym, radzi sobie na całodzienne/nocne akcje (ładując 2 MRE i mase gratów), spisuje sie też gdy trzeba wziąć więcej gratów - na spód mozna dopiąć ButtPacka i masę ładownic na tył - ja dopinałem Medica, 2x SAW 100 i SAW 200 i ładowałem całe graty na kilka dni w górach. Jedynie co brak to PALSów na bokach ale tak dociążony plecak zaczyna już sie wrzynac w ramiona wiec nie nalezy przesadzać z towarem - chyba że nosimy na kamizelkę - wtedy nie ma bólu.

Posted

tyle, ze patrol pack jest duzo mniej wygodny.

Raz ze ma weższe szelki, dwa ze potrafi sie niezle "pozalamywac" i zle układac... Osobiscie miałem go, potem dane mi było ponosic hawga, i o niebo lepsze wrazenia mam.

Posted

no te szelki faktycznie nie są najlepsze ale da się w miarę wygodnie nosić

( w tych nowszych plecakach są już super )

jak się załamuje i źle układa to się bardziej przyłóż przy pakowaniu :)

poza tym ma dobrze usztywnione i zmiękczone plecy :)

co też można łatwo usunąć jak komuś nie posuje

jest dużo bardziej pakowny niż hawg

też można przypinać rzeczy z molle

też można użyć z nim camela

edyta : skróciłem wypowiedź

Posted

W hawgu masz taki bajer, czego pewnie nie ma w patrol packu - osłonę termiczną. latem zimna woda (z opcją parę kostek lodu, to już full wypas)przez cały dzień, a zimą ta sama woda nie zamarza, a nawet mozna sobie wlać czegoś ciepłego i hulać do woli. Sam worek camelowy tego nie zapewnia.

Posted
hawgu masz taki bajer, czego pewnie nie ma w patrol packu - osłonę termiczną. latem zimna woda (z opcją parę kostek lodu, to już full wypas)przez cały dzień, a zimą ta sama woda nie zamarza, a nawet mozna sobie wlać czegoś ciepłego i hulać do woli. Sam worek camelowy tego nie zapewnia.

Sam worek nie zapewnia, ale w patrol packu też zwykle wode miałem cały dzień zimna a nad ranem (gdy temperatura najniższa) była cieplejsza (czyt. przez noc się nie ochłodziła).

Posted

to jest tak :

patrol pack ma miejsce na camela w środku plecaka

i ma na plecach zmiękczenie z gąbki

podobnej jak ta do izolacji w camelbakach

więc efekt jest podobny

dodatkowo ma możliwość wyjęcia tej gąbki

użycia płyty usztywniającej plecy itp

otworki patrol pack ma fajne w dnie :)

a jak chodzi o image ... to tu już nic nie poradze :)