Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
śmiem stwierdzić że reszta ruchomych części też jest z metalu, w końcu tak robi np. STTI

Części wewnętrze w klamkach STTi są z duraluminium,i są g***o warte.

Posted
A masz porównanie zasięgowe do DE??

Niestety nie. To trzeba sprawdzić w terenie, nie miałem jak.

Może i są, ale na pewno wytrzymalsze pod obciążeniem niż plastiki. Repliki TM mają zębatki ze stopu alu i jakoś wszyscy nadziani je biorą, nie słyszałem narzekań... za to dużo plucia na kałachy Cymy, chyba tylko z żalu za przepłaceniem.

Posted
A dlaczego rowery z duraluminium są wytrzymalsze niż rowery ze stalową ramą??

Nie pisz nic więcej o rowerach bo tą wypowiedzią dałeś do zrozumienia, że nie masz pojęcia co piszesz ;)

Sorry za offtopic.

Posted

panowie panowie, to nie miejsce i nie ten wątek aby się wykłucać o to czy stti ma dobry metal czy zły od tego są inne wątki tu piszemy o schotgunach long/short JT i może jakiś włąściciel o ile taki jest się wypowie

Posted

Od kiedy to duraluminium ("duracon") jest g**** warty? Cale flaki AtoZ'owego Драгуновa (pare osob sie czpeialo zebym nie pisal SWD przez "V" wiec pisze oryginalnie...) sa zrobione z duraconu i jest on praktycznie niezniszczalny :-).

Nie z duraluminium tylko ze ZnAlu .

A to chyba ze tak...

Edit by Medi - literówke poprawiłem 8)

Posted

Pewnie nie mają ich w magazynie - tak samo jak z M6 od [DE] w ofercie jej nie ma, a w panelu bocznym link do niej jako najpopularniejszej itp, i przy zdjęciu "w drodze" czy coś w tym stylu...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

NO więc kolega miał owego shotguna więc go trochę obmacałem ,poładowałem ,postrzelałem.Dobrze leży w dłoni.NIe trzeszczy i piszczy ,jednym słowem solidnie skręcone[chyba ma tylko 3 śrubki:D:D]i klejone:)Nie mierzyliśmy ale zasięg na oko (dość dokładne) wahał się w granicach 40-45 metrów na 0,2.Tyle ,że brak regulacji hop siupa sprawia ,że kulka 0,2 skręca dość znacznie w prawo...może to wina małego zdarcia repliki bo była raptem na 2 strzelaniach ,zobaczymy co się z tego wykluje.Kulki 0,28 sa już w drodze więc zobaczymy czy to da jakąś różnicę.Ogólnie nie jest źle i w porównaniu z DE ma celownik co jednak(!!) jest dobrym rozwiązaniemi ułatwia oddawanie strzałów.To tyle jeżeli chodzi o plusy.Nie popadajmy w huraoptymizm bo są też i wady owego cacka.Pierwsze co mnie zaskoczyło w tej pompce to to ,ze nie zawsze jest skory się załadować,może to moja wina jako niedoświadczonego shotgunmajstra ,ale i osobom ,które strzelały wcześniej z pompek nie chciał zaskoczyć i trzeba było dwa razy przeładowywać i w efekcie czego mieliśmy dwie kulki w lufie...co czasami się przydaje:).Replika ta również ma istotną wadę.Otoż magazynek w mojej replice ,którą macałem miał bardzo luźno zamocowany magazynek.Majtał się na lewo i prawo.Wynikła z tego nie miła sytuacja bo gdy uciekaliśmy z lini obrony magazynek wyleciał z gniazda a zapasowego nie było ,więc trzeba była pod osłoną kulek grzebać w trawie jak chińscy plantatorzy ryżu i szukać owego magazynka.Sam w magazynek możemy załadować 33 kulkami.Jednak nie pomoże nam w tym speedloader.

Jeżeli chodzi o całokształt to moja ocena tego shotguna jest 4 z lekkim plusem.Główną zaletą jest oczywiście cena jednak na równi z nią stoi moc i zasięg repliki.Od ogólnej oceny odlatują małe punkciki za magazynek i niekiedy suche strzały.

p.s.

gdy będą kulki 0,28 dodam co i jak z nimi:)

pozdrawiam

Posted

Przede wszystkim dzięki za opis :-P

A teraz dwie sprawy:

1. Zasięg - jakim cudem może z 300 fpsami walić 45 metrów skoro 'drewnopodobny' DE ma 310 fps i wyciąga z 30m? Na 45 to rasowe snajpy walą ;-)

2. Magazynek jest inny niż w shotgunach DE? Bo tamte są na 19 kulek.

Posted
2. Magazynek jest inny niż w shotgunach DE? Bo tamte są na 19 kulek.

O ile dobrze pamiętam, to Krakman pisał, że magi są inne niż w DE.

@Johnny- Mółbyś podać gabaryty strzelby (chodzi mi głównie o długość lufy i całkowitą)

PS. Maruzen zrobił Remingtona, pojawiły się podobizny z DE i CG, TM zrobiło M3 i znów chińska podobizna. A ja ciągle czekam na taniego SPASA, ehhh... .

Posted

Co do magow w tych shotgunah (przynajmniej w tym od DE ale w innych pewnie też) to ostatnie 3 kulki nie wchodzą "normalnie" tylko trzeba shotguna obrocic "do gory nogami" i w tej pozyji załadować wiec być może z tąd suche strzały....

moje magi (2) działają dobrze i nie latają na boki, tylko raz zdarzylo się, że kulki nie podał.

Moja ocena to 5/6 ;-) (jak na tą cene)

Posted

Radosny: zależy o jaki model strzelby DE chodzi - najsłabszy jest ten ze stałą kolbą - 260 fps, najmocniejszy 'drewniak' - 310. A Krakman raczej nie bierze sobie tych cyferek ad hoc ;-)

Sory za ot ale sprostowanie sie należało.

Posted

może 45 to lekka przesada z mojej strony ale minimum 40 było....gdyż mój sprężynowy g36 wyciąga [after tiuningu] 35 metrów a tamten bił go o dobre kilka metrów.Strzelając do drzewa tylko ta pompka dowoziła tam kulki.

nie był mierzony ale to kawał sprzętu..kolega nosi go w pokrowcu od gitary a ile cm ma to podam jak wybiorę się na strzelankę bo na razie chory jestem.Magi nie pasują.

Posted

Ten shotgun od DE raczej 300fps niema.

Raczej z 260, zresztą tak wyczytałem

Dziwne bo ja mam wersję Long i strzela dalej od AK Cymy ( oczywiście z metal gb ) na kulkach 0,2. Ogólnie zasięg jaki wymierzyłem to ponad 50m, zaryzykowałbym nawet granice 57m, a trafienie w człowieka z 40m w dobrych warunkach to nie problem.

Strzela na podobną odległość ( kilka metrów dalej ) co moje R6 Wella ze Zbrojowni ( ok 300-320 fps ), ale kulka ma wyraźnie wyższą prędkość wylotową.

Posted

Dziwne bo ja mam wersję Long i strzela dalej od AK Cymy ( oczywiście z metal gb ) na kulkach 0,2. Ogólnie zasięg jaki wymierzyłem to ponad 50m, zaryzykowałbym nawet granice 57m, a trafienie w człowieka z 40m w dobrych warunkach to nie problem.

Strzela na podobną odległość ( kilka metrów dalej ) co moje R6 Wella ze Zbrojowni ( ok 300-320 fps ), ale kulka ma wyraźnie wyższą prędkość wylotową.

ale on pisał o shotguni z DE a nie o wersji LONG z [JG]