yanek Posted October 8, 2006 Report Posted October 8, 2006 Cześć, Szukam informacji nt. karabinu z filmu "Behind Enemy Lines: Axis of Evil". Próbowałem znaleźć coś w sieci i najbliższe co udało mi się znaleźć to: http://www.ak-47.us/gear/Gear_Review_Detai...=gear1141107802 Jednak zupełnie nie zgadza się pokrywa komory zamkowej (wygląda jak wyklepana z kawałka parapetu) i jakieś dziwne przedłużenie lufy. Pierwszy raz widzę takie mocowanie lunety. Spotkał się ktoś z czymś takim, czy może to swobodna wariacja rekwizytora? automat coś zgłupiał, obrazki po kliknięciu są inne ;) /yanek /yanek/ Quote
Irwin Posted October 8, 2006 Report Posted October 8, 2006 Mnie to wygląda na inwencję twórczą ekipy od efektów. Ot tu i tam coś dokrecić bo jaki widz sie zorientuje... Quote
soldat Posted October 8, 2006 Report Posted October 8, 2006 Hmmm... mi to wygląda jak AK74 z dłuższą lufą z inną pokrywą zamka oraz krótkim magiem. Albo tak jak napisał Irwin, że jest to jakaś filmowa przeróbka. :) Quote
Pikace Posted October 8, 2006 Report Posted October 8, 2006 AK74? Chyba szybciej starenki AK47... Frezowana komora zamkowa, szeroka podstawa muszki, rura gazowa z dziurkami, zaczep paska przy przewodzie skosnym, no i mag na 7,62x39. BTW - w tym magu to moze z jeden naboj sie zmiesci... Max dwa... :wink: Quote
REMOV Posted October 9, 2006 Report Posted October 9, 2006 Chyba szybciej starenki AK47... Frezowana komora zamkowa, szeroka podstawa muszki, rura gazowa z dziurkami, zaczep paska przy przewodzie skosnym, no i mag na 7,62x39.Niewątpliwie bazą do stworzenia tej broni był karabinek AK, trudno powiedzieć jakiej produkcji, ale z pewnością kolba i łoże pochodzą z SLR z bułgarskiego Arsenalu. Podstawa pod celownik i przedłużenie lufy to własna inwencja rekwizytora.BTW - w tym magu to moze z jeden naboj sie zmiesci... Max dwa... Tak naprawdę to magazynek 5-nabojowy. Quote
yanek Posted October 9, 2006 Author Report Posted October 9, 2006 Widziałem na stronie Łucznika "Huntera" coś podobnego tylko z drewnianą kolbą i dwunabojowym magazynkiem. Bardzo podoba mi się ta czarna kolba. Gdyby jeszcze nie zakombinowali z pokrywą i lunetkę ustawili na skośnym montażu byłby miód. Pozdro /yanek/ Quote
REMOV Posted October 9, 2006 Report Posted October 9, 2006 Widziałem na stronie Łucznika "Huntera" coś podobnego tylko z drewnianą kolbą i dwunabojowym magazynkiem.2-nabojowym magazynek ZM Radom-Hunter był to tak naprawdę zmodyfikowany 5-nabojowy. Bardzo podoba mi się ta czarna kolba. Cóż, do wyboru masz karabinki samopowtarzalne ARSENAL, na przykład SLR-95MB lunetkę ustawili na skośnym montażu byłby miód.Co to jest "skośny montaż" lunety? Nie spotkałem się do tej pory z takim określeniem - to coś ze środowiska wiatrówkowego? Quote
yanek Posted October 9, 2006 Author Report Posted October 9, 2006 Co to jest "skośny montaż" lunety? Nie spotkałem się do tej pory z takim określeniem - to coś ze środowiska wiatrówkowego? Chodziło mi oczywiście o BOCZNY montaż, nie potrafię wyjaśnić skąd mi się wziął "skośny" może od tego Koreańczyka strzelającego z "custom AK" ;) :poddanie: /yanek/ Quote
Westie Posted October 9, 2006 Report Posted October 9, 2006 do wyboru masz karabinki samopowtarzalne ARSENAL, na przykład SLR-95MB Oraz SLR-105 i CM031 ;) Quote
Recommended Posts