Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kto się gryzł z serwisem Military.pl ?

Recommended Posts

Posted

Proszę o osoby które miały/ mają cyrki z tym sklepem. Od 2 miechów 3mają mi 2-tygodniową replikę (przyszła wadliwa) i powiedzieli, że do listopada nie ma szans na naprawę.

Ci co wygrali proszę o rady, porady, Ci co walczą, dajcie znać, zjednoczymy siły.

gg: 1098806

Posted

Hmm, nie bede zlosliwy...

Napisze jedynie, ze tubylcow z okolic Military.pl, ktorzy postanawiaja u nich kupic replike mozna podzielic na dwie kategorie:

-jedni(serwisujacy u sprzedawcy) nastawieni sa na codzienne przychodzenie i przypominanie o sobie(czasem warto podarowac napoj wyskokowy w ramach "negocjacji politycznych");

-drudzy kupujac replike nastawiaja sie, ze serwisowac beda gdzie indziej :P

Posted

no serio...przysłali karabin z uszkodzonym, odesłałem zaraz, rozmawialem telefonicznie kilka razy z serwisantem nawet...potwierdził nawet, że jest uszkodzony, zapewnił, że przy najbliższej dostawie odeślą nowy...najwyraźniej nie było dostawy przez 3 lata...nie raczyli się odezwać nawet potem już...trochę mi się nie mieści w głowie, że jak coś klient odsyła, to to nie lezy uporządkowane gdzieś, ze stosowną kartką, zeby każdy wiedział o co z częścią chodzi - tylko najwyraźniej jest walnięte byle gdzie, pewnikiem do śmieci...

magazynek kupiłem sam, na WGC, za 50zł, czekając 4 dni...sklep mógł zrobić to samo, ale jednak wolał nie stracić 50zł, niż potem zarobić kilkaset, kilka tysięcy - przestałem tam kupować...

Posted
no serio...przysłali karabin z uszkodzonym, odesłałem zaraz, rozmawialem telefonicznie kilka razy z serwisantem nawet...potwierdził nawet, że jest uszkodzony, zapewnił, że przy najbliższej dostawie odeślą nowy...najwyraźniej nie było dostawy przez 3 lata...nie raczyli się odezwać nawet potem już...trochę mi się nie mieści w głowie, że jak coś klient odsyła, to to nie lezy uporządkowane gdzieś, ze stosowną kartką, zeby każdy wiedział o co z częścią chodzi - tylko najwyraźniej jest walnięte byle gdzie, pewnikiem do śmieci...

magazynek kupiłem sam, na WGC, za 50zł, czekając 4 dni...sklep mógł zrobić to samo, ale jednak wolał nie stracić 50zł, niż potem zarobić kilkaset, kilka tysięcy - przestałem tam kupować...

Bez jaj...dlaczego dałeś za wygraną? Dlacego tubylcy nie zrobią rozruby w sklepie? Ja to mam kawał drogi, bo spod gór, ale tubylcy?

Posted

Bez jaj...dlaczego dałeś za wygraną? Dlacego tubylcy nie zrobią rozruby w sklepie? Ja to mam kawał drogi, bo spod gór, ale tubylcy?

Bo "biznes jest biznes", czy jakos tak. Mieszkajac na miejscu i majac czas by ich osobiscie meczyc mozna sobie calkiem niezle stosunki handlowe ulozyc.

:P

Mozna dla rozrywki pogawedzic z Panem Serwisantem(zwanym rowniez Szamanem), posluchac jego opowiesci o "WD-40 w Gerboxie", czy "bo AEG jest jak odkurzacz, zasyca caly brud w domu", czy chociazby kupic cos co *przypadkiem* maja na miejscu(za sprowadzaniem jest u gosci nieco tak jak z serwisowaniem).

...No i maja kulki :roll:

Posted

Bo "biznes jest biznes", czy jakos tak. Mieszkajac na miejscu i majac czas by ich osobiscie meczyc mozna sobie calkiem niezle stosunki handlowe ulozyc.

:P

Mozna dla rozrywki pogawedzic z Panem Serwisantem(zwanym rowniez Szamanem), posluchac jego opowiesci o "WD-40 w Gerboxie", czy "bo AEG jest jak odkurzacz, zasyca caly brud w domu", czy chociazby kupic cos co *przypadkiem* maja na miejscu(za sprowadzaniem jest u gosci nieco tak jak z serwisowaniem).

...No i maja kulki :roll:

Chcesz powiedzieć, że łamią prawo jawnie i nikt im nie podskoczy, tak długo jak osobiście nie przyjdzie do sklepu??

Posted
Ja jak nie dostane magazynka - robie zadyme. Maja te parenascie dni zgodnie z ustawa na naprawe ;-).

taaak? A co zrobisz na odległość? Bo jak ja powiedziałem, że zglaszam sprawę do rzecznika praw konsumenta to mi gość odpowiedział "a zgłaszaj se pan".

Jak masz zamiar interweniować osobiście, to może i w mojej sprawie ;D?

Posted
Licze na dwoch znajomkow - jeden to prawnik, a jak on nie podziala to kolezanka ze studiow pracuje w TVN'ie ;-).

no dobra...komu mam zrobić laskę, żebyś mnie podpiął pod Twoją imprezę :)

Posted

Tak jak pisalem - na razie poslalem lekko ponaglajacego majla i zobaczymy co odpisza panowie z military.pl. Ja reka nie machne, bo magazynki do SOCOMa TM sa nieosiagalne w Poslce, a STTI nie podaja poprawnie kulek. Tak wiec MAG MA WROCIC SPRAWNY!

Posted
Bez jaj...dlaczego dałeś za wygraną?

nie dałem - przestałem u nich kupować :), dla nich ASG to i tak tylko kula u nogi widać, zarabiaja na firmach ochroniarskich pewnie itp

a kupno maga wyszło mnie taniej niżby telefony do nich...

Posted

Pelen szacunek i zwrot honoru dla panow z military.pl!

25 wrzesnia odeslalem magazynek, pan z serwisu dwa razy kontaktowal sie ze mna telefonicznie i informowal o stanie magazynka. Dzisiaj otrzymalem magazynek w pelni sprawny wraz z zaleceniami na co uwazac by usterka sie nie powtorzyla. Dostarczone poczta kurierska. Ogromny

+

• 1 month later...
Posted

Hmmm... Pana Serwisanta poznałem osobiście - byliśmy z kolegą na Harpaganie pod Gdańskiem, to po drodze i do military się zaszło. Kumpel kupował od nich kiedyś sprężynowego kałaszka CG (gwarancja już dawno się skończyła) i poszedł mu jakiś czas temu zamek - połamał się znaczy. No więc skoro już byliśmy w sklepie, to kumpel postanowił zapytać serwisanta, czy nie dałoby rady znaleźć jakiegoś zamka, nawet za opłatą. Serwisant? No cóż, szyt uprzejmości i słodzenia klientowi to to nie był, ale jakiegoś chamstwa (które niektórzy tu opisywali) też nie było. Potrzebna część się znalazła - i to za darmo :)

Posted

Szybko ten magazynek dostales :D Mój leżal u nich coś około 4-6 miesięcy. Podobno czekali na dostawe czesci... a w ramach odkupienia czynow wyslali magazynek na swoj koszt (co ciągle zaznaczali ze sa wspaniali iż tak robią :D).

A druga moja wesoła przygoda z serwisem military to serwisowanie AEG'a. Awaria oczywista i nawet jej nie usuneli gdy powiedziałem dokładnie co nie działa i co sie zle tam dzieje :)