Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam ostatnio następujący problem. Po wystrzeleniu ostatniej kulki z maga lub po oddaniu suchego strzału zamek w mojej replice nie pozostaje w pozycji tylnej. Czasami tak, lecz najczęściej odskakuje z powrotem, gotowy do nastepnego strzału. Wymieniłem już butlę z gazem na nową. Problem nadal występuje.

P.S. Guna po każdej strzelance czyszcze i smaruje. Problem występuje w obu magach jakie posiadam.

Posted

Witam. Nie wiem czy to coś pomoże ale u mojego kumpla w glocku KWA występuje podobny problem... powodem jest odłamany kawałek zamka przy zaczepie, który blokuje zamek w tylniej pozycji. Obejrzyj dokładnie zamek jeżeli to nie to to przynajmniej strałem się pomóc ;) Pozdrawiam

edit. chodzi mi dokładnie o zewnętrzną część zamka przy dźwigni którą zabezpieczasz zamek w tylniej pozycji

Posted

Dzięki, ale to chyba nie to. :( Wszystko w środku obejrzałem, żaden metal ani zaczep nie jest połamany. Chyba że podałbyś dokładną lokalizację tego elementu :)

Posted

Momencik. O ile się orientuję, podajnik w magazynku współpracuje z dźwignią zwalniacza zamka - unosi ją, gdy nie ma juz kulek w magazynku. Na dźwigni jest ząb wchodzący w wycięcie w zamku i to on powoduje, że zamek zostaje w tylnym położeniu.

Obejrzyj więc dokładnie magazynki i wspomnianą dźwignię. Może ząbek się stępił, albo podajnik nie styka się z dźwignią? Moje 0,02$

Posted

Problem rozwiązany. Faktycznie, winny był ząbek w magazynku, który współpracował z ząbkiem na dźwigni blokady zamka. Trzeba było przesmarować szczelinę, w której siedzi ten ząbeczek w magazynku. Tą część żadko samorowałem, fakt. Dzięki Okruch :D

Posted

Hmm... cała przyjemność po mojej stronie... :-) Biorąc pod uwagę, że w życiu nie miałem gaziaka w łapie dłużej niż 3 minuty - pomoc w naprawie to faktycznie osiągnięcie ;-)